Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi w DT

freyah01

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moja sytuacja wygląda tak :) Pohasałbym sobie do DT z buffkiem ale mam zbyt duze lagi... wszystko okej aż dojde do piętra z pieczęciami.. tam już klapa.. wogólnie nie moge się ruszyć... Pytanie brzmi: Czy to wina komputera (słaby) , internetu, czy lapek jest dobry ale zawalony?

Oto jego dane:

Pamięc ram : 3.00 gb

Procesor: AMD Athlon X2 Dual-Core QL-64 2.10 GHz

Typ systemu: 32- bitowy system operacyjny.

Internet : 65 mb/s

Ja się an tym zbytnio nie znam :) Prosze o szybką pomoc

Z góry dziękuje

Opublikowano

Za slabego kompa masz a w dt sa najwiekszeagi w grze nie liczac kanalow handlowych a pozatym NIE ten dzial :-)

==========================================================================
================== Pomogłem ?? - Kliknij "Lubie To" ========================

Opublikowano

Przeczyść komputer CCleaner'em i Odkurzaczem (ten program zawiera opcję wyłączania programów z auto startu).

Albo po prostu przeczyść komputer (odkurzacz, szmatka).

1373443667-U470250.png

Opublikowano

Poszukaj w internecie podstawowych/standardowych procesów swojego windows'a i je powyłączaj. Albo spróbuj grać na rozdzielczości 800x600 w okienku. Wtedy odpalasz dwa client'y i chowasz je tak żeby było widać tylko połowę okienka. (Nie klikasz zminimalizuj, tylko łapiesz okienko i przesuwasz w dół do połowy.)

Osobiście mam komputer: 1,8ghz 2gb ram'u i krata graficzna 430gt która nadaje się bardziej do multimediów. I jeśli tak zrobie z tymi okienkami to nie mam lagów.

//Reklama OFF.

Opublikowano

No dobry pomysł.. ale tam psize folder mod... a ja takiego nei posiadam :) jakieś rady jeszcze ?

Musisz zainstalować Kamer moda.

Ustaw największy piorytet dla metin2.bin oraz zaktualizuj sterowniki karty graficznej + zaktualizuje DirectX'a.

Opublikowano

jakim cudem ci laguje przy takim laptopie
ja przy 2x 1,8ghz , 128 graf i 2gb ram i necie 1mb uciągne 4 kąta...

Wyłączaj gg co bardzo żre pamięc a zastąp je jeśli musisz "pidgin", jęśli nie gadasz to wyłącz skype i często czyść kompa zarówno ccleanerem a w nim programy i rejestr

wipek.pl

Opublikowano

jak to zorbic ? Proszę podajcie jakieś sposoby żeby troche zmniejszyć te lagi...

Procesy które masz powyłaczać to najlepiej te które działają w tle np. gg , skype , odtwarzacze , przeglądarka , hamachi jeśli masz , steam .

„Can you feel it?

Your future, torn away.

There is no escape, only oblivion.”

Opublikowano

Troche za mało opisałeś swój komputer.

Jaki zasilacz/karta.

Jeżeli chodzi o internet, to do lagów typu spadki FPS/mulenie nic nie ma.

Opublikowano

lipa dalej.. wszystko powyłączane.. zostaje jedna opcja... zamienić te nooby na pieski.. Prosze niech ktoś mi wyjaśni jak to się robi krok po kroku.. Z góry dziękuje

Opublikowano

lipa dalej.. wszystko powyłączane.. zostaje jedna opcja... zamienić te nooby na pieski.. Prosze niech ktoś mi wyjaśni jak to się robi krok po kroku.. Z góry dziękuje

Opublikowano

Dt, to typowa mapka , gdzie lagi są spotykane w większosci przypadków... jak z 50 bądz wiecej moobków na ciebie leci (no moze przesadziłem :D) to laguje... sam tak mam, bo słabego pc mam. Nic na to nie poradzisz (chyba, ze zakupsiz lepszy sprzęt). To na tyle :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...