Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Nunu MID viable?

Shaky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jwt. Grałem nim kilka normali i powiem że daje rade.

Pasyw sprawia że nie sramy maną, dobry heal, dmg z e co 4 sekundy, mega dmg z ult. Wdłg was viable?

["Kiedy byłem małym chłopcem,

płakałem, że nie mam butów

na stopach. Przestałem płakać,

kiedy zobaczyłem dziecko,

które płacze, bo nie ma stóp." - Bob Marley]

Opublikowano

niezły champ, od samego początku był bardzo mocny, aczkolwiek strasznie łatwo przerwać ten jego OP UMBER MEGA SUPA dmg'owy ult... Ale taka Morgana rozwiązuje problem ;)

Opublikowano

Nie wiem jak na midzie, ale grałem nim kiedyś na topie i gra się całkiem przyjemnie, tylko z E outfarmisz enemy, i sam sie leczysz z Q z harrasu. Potem w TFach to ult + slowy + buff na adc i naprawdę nieźle się gra.

Opublikowano

O wiele lepiej sprawdzą się na topie gdzie postacie są głównie melee co pozwala mu podejść do minionow bo przecież tego potrzebuje by się wyleczyć czy naladować pasyw. Gra nunu to taka jakby loteria. Albo w decydującym momencie gry uda ci się użyć ultimate tak by zabić wszystkich albo po prostu nic nie zrobisz i to przegrasz.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

nunu jest dobry ale to jak ktoś napisał pod tanka ;)

taka kata nie ma szans z nunu np

Ale taka już diana zjedzie nunu jak chce

Nie wiem jak morde sobie radzi vs nunu ciekawi mnie to :P

Opublikowano

Sam ze stokarzem spotkaliśmy enemy nunu top. W early j4 kompletnie nie miał szans, sam poke był zbyt duży.

W late był useless, nie wykorzystywał swoich um.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Według mnie nie ma sensu na siłe pickować go na mida, bo po prostu w late cienko wygląda. Chcesz mida to graj miderami, a nie kombinujesz :D

Opublikowano

Nunu na każdej lini da rade, posiada b. duży sustasin, dzięki czemu daje rade agresywnym przeciwnikom. Jednak oprócz laningu jest useless, ulti wyłączy Ci nawet soraka. Alex ich zrobił duo barona (mógł nawet sam) ale przegrał mecz bo praktycznie nic nie robił.

xxx

Opublikowano

Szczerze to chciałem wczoraj założyć temat o Nunu - co o nim sądzicie, ale skoro jest to pozostaje mi jedynie wyrazić swoją opinię.

Grałem dziś na bocie, również troche gankowałem.

Na początek zbudowałem buty maga, różdżkę wieków oraz rylai. Miałem wtedy ok. 3k hp oraz dmg z ulti 1500.

Grało się mi świetnie, na prawdę.

Spotkałem Teemo, który się na mnie rzucił, nagle wybiegł zza krzaków Zed oraz Akali by sksować. O dziwo - triple kill.

Wszyscy mieli ok. 75% paska zdrowia, jednak nic im to nie dało, bo ulti Nunu jest na prawdę świetne.

Gre oczywiście przegrałem ze względu na idiotyczny zespół, ale miałem tą satysfakcję. :)

Od tej pory będę nim częściej grać.

Opublikowano

W early ta śnieżka jest op, jednak jeśli szybciutko nie wyłapie fragów to słabieje. Sustain na linii jest, wytrzymały jest, tylko znaczącą wadą jest brak dashów co też w late game mocno się odbija na nim. Moim zdaniem viable, ale raczej na "lżejsze" gry, na rankedach raczej sobie nie poradzi.

Opublikowano

Teraz naleciał mnie pomysł.

Co sądzicie o Amumu oraz Nunu razem w teamie?

Ich ulti moim zdaniem siałoby postrach w tfach. :)

Opublikowano

Teraz naleciał mnie pomysł.

Co sądzicie o Amumu oraz Nunu razem w teamie?

Ich ulti moim zdaniem siałoby postrach w tfach. :)

Bardzo mocne kombo, ale wymaga dużego zgrania, najlepiej komunikacja głosowa + duo i najlepiej jakiś dobry AD carry, bo same ulty zadadzą część dmg ale musi być coś do dobijania. Sam miałem przyjemność grając w drużynie rankingowej Amumu+Nunu+Galio, bardzo przyjemna rozgrywka.

Opublikowano

Może i jest viable ale na normale albo rankedy tak do golda, powyżej golda już za dużo nie ugrasz jak enemy team ogarnie, nie będziecie mieli tego nukera a w ulti trapa w krzakach też nie dają się złapać jak chociaż trochę ogarną :P

Opublikowano

Szczerze to jak się ogarnia, to wszystkim można iść wszędzie.

http://www.youtube.com/user/TsunamiTD?feature=csp-in-feed

Ten pan np. grał już wieloma nietypowymi champami na midzie. Jak ogarniasz jakąś postać to czemu nie?
Poza tym Nunu to przecież AP - przeliczniki pod kulkę swietne, ulti też - niszczyciel teamfightó - heal za pierdyliard jeśli pójść pod spellvamp i cdr.

wikmk9.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...