Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuTl] Jax - górny niszczyciel!

lonyy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wallpaper_165px_5242.jpgJax, latarnik siejący zniszczenie!

Chciałbym przedstawić tutorial dotyczący postaci zwanej Jax.

Zaczynając już. Nie będę przedstawiał historii bohatera, bo ona w niczym nie pomoże nam wygrywać gier. Jax, to głownie postać hybrydowa. Składana pod moc umiejętności i ataku. Jest to bardzo specyficzna postać, ponieważ potrafi dobrze poke'ować przeciwnika na lini, pushować w szybkim tempie, farmić w zadziwiająco zadowalającej liczbie.

Zacznę od buildu:

buildko.png

Wielu może zadać pytanie, czemu ten build jest taki dziwny. Otóż, głównie skupiamy się na biciu jednego przeciwnika. Ten build pozwala nam, na duże spowolnienie przeciwnika i skuteczne łapanie go, a następnie bardzo szybkie zdobycie zabicia. Nie chcę się rozpisywać, ponieważ wszystko jest jasne przedstawione. Ten build pozwala nam na dobrą ucieczkę, silny pancerz oraz szybkość ataku.

Etapy gry:

Każda postać ma swoje miejsce w przedziale momentów gry. Jax dominuje w każdym po trochu. Najsłabszy jest początek - to ten czas gdy musimy się skupić na farmie i nie oddawaniu zabić. Gdy już na 3 poziomie będziemy posiadali każdą umiejętność (bez ulti) będziemy mogli zacząć harass na przeciwniku. Polega to na tym, że włączając naszą drugą umiejętność, a następnie używając Q umiejętności te zadziałają wspólnie co daje nam bardzo silny efekt. Od 6 poziomu starajmy się wystackować ulti na "2 uderzenia" potem używając kombinacji Q+E dodatkowo uderzając z normalnego ataku (oczywiście można do tego dołożyć W), wtedy obrażenia są znacznie większe. W później grze musimy skupić się na focusowaniu jednej postaci, ponieważ posiadamy tylko jedną umiejętność obszarową (której zasięg jest cholernie mały).

Runy, masteriesy, rozkład umiejętności:

runyn.png

123wk.png

dddddddddddddddddddddddi.png

Umiejętności przywoływacza:

Ignite.pngFlash.png

asdasddsaasdasdasd.png

http://www.mpcforum.pl/topic/899624-zlecenie-herb-druyny-pikarskiej/ ZRÓB DLA MNIE HERB - MILION LAJKÓW DO WYGRANIA

Arcymistrz
Opublikowano

Słabo dobrane itemy. Na Jax'a są lepsze.

Buty nie są sytuacyjne. Armor ok, a sfeedowany AP, albo mają tyle CC, że płaczesz, a ty masz tabi, zamiast mercury

Mało opisane.

Opublikowano

Co to za build ;p zero ap a jax hybryda najwięcej zyskuję. Bez ap nasz ult się MARNUJE. Jest masa lepszych itemów, guinsoo(core item na Jaxie), trinity force(również core). Ogółem polecam coś takiego: merkurki,trinity force,warmog,blade of the ruined king,guinsoo,omen. GA na jaxie jest mało przydatne, chcemy resistów = odpalamy ulta, lepiej warmoga dać w tym twoim buildzie zamiast ga.

Opublikowano

@up Trinity coraz rzadziej widze :D czesciej fap-łape (czyt. lodowa rekawica). Guinsoo najlepsze, ile razy "Amok" uratował dupe :D

Pomagam w sprawach komputerowych

Opublikowano

Co to za build ;p zero ap a jax hybryda najwięcej zyskuję. Bez ap nasz ult się MARNUJE. Jest masa lepszych itemów, guinsoo(core item na Jaxie), trinity force(również core). Ogółem polecam coś takiego: merkurki,trinity force,warmog,blade of the ruined king,guinsoo,omen. GA na jaxie jest mało przydatne, chcemy resistów = odpalamy ulta, lepiej warmoga dać w tym twoim buildzie zamiast ga.

AD JAX> HYBRYDA JAX.

Budując się ad możemy kupić przebicie, gdy budujemy się pod hybrydę nie mamy jak bo i tak część naszego dmg ( magic ) będzie biła dużo mniej.

Poza tym recipe na hybrydowe itemy są chore, płacimy 1k golda za bonus do as i pasyw guinsoo.

652601399840421198520.png

Opublikowano

AD JAX> HYBRYDA JAX.

Budując się ad możemy kupić przebicie, gdy budujemy się pod hybrydę nie mamy jak bo i tak część naszego dmg ( magic ) będzie biła dużo mniej.

Poza tym recipe na hybrydowe itemy są chore, płacimy 1k golda za bonus do as i pasyw guinsoo.

HYBRYDA JAX > AD JAX

podczas harrasu więc zadajemy magic dmg więc lepiej jest zrobić hybrydę, mamy więcej resistów z ulta, więcej speeda(GUINSOO OP ITEM na Jaxie), wtf ? Chore ? Przeciez Guinsoo to najbardziej cost effective item w grze(SIC!, płacimy 2600 golda za 30 ad, 62 ap, 32% speeda, i dodatkowo gdy spadnie ponizej 50% hp dostajemy dodatkowo 20% speeda i 10% spell vampa i 10% life steala), penetracja z masterek i run, ogarnac dzunglera/midera z black cleaverem, wziac miske z BC i penetracje team robi. Hybryda jest znacznie lepsza w dluzszej perspektywie, przynajmniej w late game.

Opublikowano

HYBRYDA JAX > AD JAX

podczas harrasu więc zadajemy magic dmg więc lepiej jest zrobić hybrydę, mamy więcej resistów z ulta, więcej speeda(GUINSOO OP ITEM na Jaxie), wtf ? Chore ? Przeciez Guinsoo to najbardziej cost effective item w grze(SIC!, płacimy 2600 golda za 30 ad, 62 ap, 32% speeda, i dodatkowo gdy spadnie ponizej 50% hp dostajemy dodatkowo 20% speeda i 10% spell vampa i 10% life steala), penetracja z masterek i run, ogarnac dzunglera/midera z black cleaverem, wziac miske z BC i penetracje team robi. Hybryda jest znacznie lepsza w dluzszej perspektywie, przynajmniej w late game.

Oj, na pewno nie.

Za 3,2k golda mamy botrk który daje nam 40% as, 25 ad, 15% lifesteal, 15% max hp aktywy & steal hp, 5% aktualnego hp przeciwnika.

Gdy robisz się pod hybrydę tracisz znaczną część dmg gdyż nie masz penetracji, lw>bc na lategame jaxie, Botrk>Guinsoo, w s2

Poza tym w twoim buildzie tylko Guinsoo jest itemem hybrydowym więc gdzie ta twoja hybryda?

Btw. Płacimy 1k golda tylko za passyw+ as w guinsoo, itemy składowe na jaxie po prostu nie leżą ( zrozumiem ten item na ad, ale nie na ap )

BTW. Na jaxie GA=Warmong, drugie życie daje dużo.

Opublikowano

Poradnik ubogi, item build taki sobie, na jaxie lw>bc i trinity>mallet.

Poza tym nie ma nic o przeciwnikach, counter pickach, wardowaniu, zero, null.

Co do przeciwników/counter picków to już chyba od umiejętności grania postacią. Jaxem poradzisz sobię praktycznie każdym.

Wardowanie? Tak samo jak każdym champem więc po co opisywać. Ja podsuwam pomysł na grę postacią, ale wykonanie należy do Ciebie.

asdasddsaasdasdasd.png

http://www.mpcforum.pl/topic/899624-zlecenie-herb-druyny-pikarskiej/ ZRÓB DLA MNIE HERB - MILION LAJKÓW DO WYGRANIA

Opublikowano

Co do przeciwników/counter picków to już chyba od umiejętności grania postacią. Jaxem poradzisz sobię praktycznie każdym.

Wardowanie? Tak samo jak każdym champem więc po co opisywać. Ja podsuwam pomysł na grę postacią, ale wykonanie należy do Ciebie.

Co do counter picków to nie tylko zależy od umiejętności, ale również od mechaniki enemy championa, np. nie pickniesz jaxa na malphite bo będzie gówno robił przez większość część gry gdy malphite będzie ci redukował o połowę dps. Poza tym jax ma weak early więc gdy dostanie stompa od takiego renektona to ciężko mu wrócić do gry.

Opublikowano

Ale trinity dalej rządzi, kazda stasytyka temu itemu mega się przydaje, przy AS Jaxa nawet te 10% criticala daje mu mega dużo :D

Ale to cienki item pod względem cost/efective.

AD JAX> HYBRYDA JAX.

Runki przebicia hybrydowego, bro

Co do teamtu to słaby build tu masz taki proski wg. mnie:

-butki na m res

-gunblade hex

-botrk

-warmog

-ginusoo

-sytuacyjny:

-GA - wiadomo

-mom - kiedy dużo biją ap w enemy

-frozen mallet - dużo fragów które uciekają, sporo hp :D

-bloodthister - free kille/ warzywa

xxx

Opublikowano

Ale to cienki item pod względem cost/efective.

Runki przebicia hybrydowego, bro

Co do teamtu to słaby build tu masz taki proski wg. mnie:

-butki na m res

-gunblade hex

-botrk

-warmog

-ginusoo

-sytuacyjny:

-GA - wiadomo

-mom - kiedy dużo biją ap w enemy

-frozen mallet - dużo fragów które uciekają, sporo hp :D

-bloodthister - free kille/ warzywa

Te runki dają tylko 10 czy tam 20 przebicia, to wciąż mało, taki lastwhisper daje 40%

@Down.

Trinity nie jest hybrydowym itemem.

Napisałem o rageblade ale ok xD

Prawie w każdej grze ktoś składa coś na magic resist, już sama aura bulwarka robi swoje+ pewnie jakiś abyssal/mom/item z qss + merce w enemy teamie.

Botrk nie trzeba rushować lecz można, daje nam to sustain & survi( aktyw ) + as którego jax ma mało w early.

Opublikowano

Te runki dają tylko 10 czy tam 20 przebicia, to wciąż mało, taki lastwhisper daje 40%.

Od czego mamy dzunglera/midera z black cleaverem ? -.- nie musimy mieć penetracji gdy team można redukować armor przeciwników za nas, TF nie jest cost effective ? No to dowaliłeś, jeden z bardziej cost effective itemów w grze, zobacz sobie statystyki i ile golda daje. Przecież napisałem dwa itemy hybrydowe: TF i Guinsoo do tego Botrk i masz ponad 2 AS czy nawet 2.5 na 18 lvlu, warmoga dorzucasz omen mercki i jestes tanky masakrycznie i bijesz dmg z dupy. Guinsoo recipe cost ma za 865 golda i jest to nadal najbardziej cost effective item w grze, botrk bije 5% aktualnego hp, na przeciwnikow ktorzy nie stackuja HP srednio sie sprawdza i rushowanie go jest słabe dopiero jako 4/5 item jest okej. Nie trace znacznej czesci dmg bo bije wiecej magic dmg gdzie mniej osób składa magic resisty, poza tym jestem bardziej tanky z racji ulta, dłużej wystoje w TF'ie no i pasywka sheena się bardzo przydaje na Jax'ie. Runki + masterki(po 8% redukcji i starcza w zupełności taka redukcja doliczając midera i dzunglera).

Itemy dające ad i ap leżą na Jaxie baaardzo dobrze, bo mamy więcej umiejtnosci procujace z AP niż AD.... Q,W,ulti podwójnie nam procuje z AP - resisty + dmg, a z AD tylko Q E ulti tylko armora nam daje, więc AP jak najbardziej się przydaje na Jaxie. Akurat masterki+tf+guinsoo i mamy te 100 ap które daje całkiem sporo wbrew pozorom.

Opublikowano

Jax to nie latarnik, jak wbijał do ligii to mu zabrali miecz i dali latarnie bo był za mocny .___.

Co do tutorialu to ładnie i czysto zrobiony, Jaxa można budować na wiele sposobów dlatego nie wiem czemu tyle osób płacze.

Opublikowano

Build 3/10 mallet na jaxie to useless item tak samo jak bc.

Te twoje runy sa dla jaxa pod deff lane

Masterki to dno

Rozdawanie spelli tez

ps. dobry jax ubije wszystko na 2lv, wcale nie jest slaby

PitekKC_eune_58_4_logo.png

Opublikowano

Masterki to dno

Rozdawanie spelli tez

Widzę znawca. Żeby wystackować ulti i passyw potrzeba atakowania z normali. Frozen Malet spowalnia, bc zmniejsza armor co powoduje latwiejsze stackowanie i wieksze obrazenia. Masterki dla mnie są jak najbardziej okej, rozdawanie spelli? Jak chcesz je rozdawać. Może jako drugie powinno się maksować Q ale to wedle uznania. Runy może nie są dobre na earl y - ale pamietajmy ze najlepsza strona jaxa jest mid game, a te wlasnie ulatwiaja mu granie w tym etapie gry.

asdasddsaasdasdasd.png

Opublikowano

Najlepszą stroną Jaxa jest late game a nie mid game....to w late wskakuje na ADC i zabije go w chwile..... zresztą Jax jest mocny w każdej fazie gry

Powiedz mi po co ci masterki spellsword z 0 AP ? .... Masterki 21/9/0 powinny być, oba rodzaje penetracji.

Opublikowano

Brakuje wielu rzeczy oraz ten build... Full ad jax wtf? Jax jest hybrydą, oczywiście w większośći AD ale NIE FULL...

Kontr nie raczyłeś wypisać, ogólnie to większość rzeczy do du...

Tyle ode mnie

Opublikowano

Masterki to dno

Rozdawanie spelli tez

To podaj jak rozwijać spelle mistrzu blow joba

"bc zmniejsza armor co powoduje latwiejsze stackowanie i wieksze obrazenia"

Wtf?

OndteAw.png <- Dołącz się do teamu umieszczając plakietkę w profil / sygnatura.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...