Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Lapidem

sherer

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

za dużo ''syfu'' [nowości] to już nie priv .. to metin3 .. Nie zagram . :)

Postaraliśmy się uczynić metin bardziej "metinowskim".

Po za normalnymi dodatkami zbilansowaliśmy wioski, tak jak to powinno być a nie jak jest na papierze.

Tu każdy wybór naszej postaci będzie pociągał za sobą konsekwencje - dobre lub złe :)

Nie wiem które nowości Ci się nie podobają. Wszystkie stworzyliśmy jedynie do urozmaicenia gry, a nie do jej zmiany.

Opublikowano

Zapowiedź, nowosci wszystko fajne. Jedynie co mi się nie podoba to:

-zbroje(wszystkie)

-wachlarze

Tak to zagram jak wypali wszystko :)

1356027733523041.png

"Ashes to ashes and dust to dust"

Oto nowa historia zwykłego człowieka:

Members====>???====>???====>???

Opublikowano

Zapowiedź, nowosci wszystko fajne. Jedynie co mi się nie podoba to:

-zbroje(wszystkie)

-wachlarze

Tak to zagram jak wypali wszystko :)

Trwają zapisy na testy BETA.

Tam wszystko na spokojnie przemyślimy, posprawdzamy i ewentualnie zmienimy.

Chętnych zapraszam do mnie na pw.

Opublikowano

Prezentacja bardzo obszerna, ale to dobrze. Niech gracze wiedzą z czym mają do czynienia.

Napewno zagram, miejmy nadzieje ze wszystko pojdzie po waszej i naszej mysli.
Mam szczerze dosc serverow na 2 dni, oby ten wytrzymał chociaz troszke dluzej.
Jesli dacie mi szanse to o to zadbam, napisalem juz na PW.

Wiec zapraszam i z niecierpliwoscia czekam na start :D

2c709653d75179a85b5746e.png

Opublikowano

Wszystko pięknie tylko nie to że nie ma dzwonów. Administracja zarzuci mi że mówię nie prawdę, ale tak jest. Po prostu są to jakieś przerośnięte kije, a nie dzwony...

Zagram ze względu na to, że będzie można poczuć się jak na samych początkach metina. Będziemy mogli odkrywać od nowa rzeczy, których nigdy wcześniej nie widzieliśmy.

Serwer jest bardzo dobry, teraz musicie postarać się o dobrą reklamę.

nanicz.png

Opublikowano

Jakbyś grywał na serwerach easy to byś zauważył że to jest tekstura dzwonów. Ktoś tak zrobił i tak zostało, że laska dla szamana jest dzwonem. Skoro jest to priv, to chyba powinno być coś innego niż Pl, czyli zwykłe dzwony. Chyba tym powinny się wyróżniać privki. ^^

Opublikowano

Przeczytanie prezentacji zajęło mi dosyć sporo, jakieś 15 minut ^^.

Ogółem to serwer się bardzo fajnie zapowiada, jedynie co mi bardzo nie pasuje to wachlarze, "bo są, ale ich nie ma", po prostu są tak małe, że ciężko je zauważyć.

No i każda pierwsza zbroja i jej błyszczenie się, nie wiem czy to bug, ale to nie za dobrze wygląda.

Bank z pożyczką może być złym pomysłem (chyba, że jakoś to zablokowaliście), ludzie będą robić konta żeby sobie te chociaż 1kk przełożyć na główne.

No i proponowałbym zmienić bronie sury bo to będzie wyglądać jakby bił z dzwonka ^^.

Jeszcze jedynie do czego mógłbym się przyczepić to do tego systemu z bonusami dla królestw, zawsze grałem w shinsoo i zazwyczaj wojem, tutaj będę musiał grac w jinno żeby mieć troszkę łatwiej :c

Teraz pytania:

Co ze zmiankami? Przeoczyłem albo nie wyczytałem nic o nich.

Czy wierzchowce będą też w IS? (jakieś ulepszone, bo z tego co widzę do dzik daje speed ruchu, a np. wojenny mógłby dawać potwory)

Da się zmienić bonusy peta?

Możesz powiedzieć co może dropnąć z pakietów?

Czemu archer znowu ma tylko dwa łuki gdzie reszta ma po 3 bronie + ninja 4 sztylety (tak czytałem, te ostatnie sztylce to jakieś eventowe :p)

Jest powiększona szansa na zdobycie broni 30 lvl?

Z czego można zdobyć broń na 75?

To chyba tyle, czekam na start i zgłosiłem Ci się na betę sherer.

Opublikowano

Przeczytanie prezentacji zajęło mi dosyć sporo, jakieś 15 minut ^^.

Ogółem to serwer się bardzo fajnie zapowiada, jedynie co mi bardzo nie pasuje to wachlarze, "bo są, ale ich nie ma", po prostu są tak małe, że ciężko je zauważyć.

No i każda pierwsza zbroja i jej błyszczenie się, nie wiem czy to bug, ale to nie za dobrze wygląda.

Bank z pożyczką może być złym pomysłem (chyba, że jakoś to zablokowaliście), ludzie będą robić konta żeby sobie te chociaż 1kk przełożyć na główne.

No i proponowałbym zmienić bronie sury bo to będzie wyglądać jakby bił z dzwonka ^^.

Jeszcze jedynie do czego mógłbym się przyczepić to do tego systemu z bonusami dla królestw, zawsze grałem w shinsoo i zazwyczaj wojem, tutaj będę musiał grac w jinno żeby mieć troszkę łatwiej :c

Teraz pytania:

Co ze zmiankami? Przeoczyłem albo nie wyczytałem nic o nich.

Czy wierzchowce będą też w IS? (jakieś ulepszone, bo z tego co widzę do dzik daje speed ruchu, a np. wojenny mógłby dawać potwory)

Da się zmienić bonusy peta?

Możesz powiedzieć co może dropnąć z pakietów?

Czemu archer znowu ma tylko dwa łuki gdzie reszta ma po 3 bronie + ninja 4 sztylety (tak czytałem, te ostatnie sztylce to jakieś eventowe :P)

Jest powiększona szansa na zdobycie broni 30 lvl?

Z czego można zdobyć broń na 75?

To chyba tyle, czekam na start i zgłosiłem Ci się na betę sherer.

Zmianki dropią z potworów, dość często.

Tak, wszystkie wierzchowce które będą w is będzie można znaleźć w grze.

Nie

To tajemnica ;)

Dodamy Łuk do archera.

Tak jak mówiłem, szansa na drop jest średnia, jednak odpowiednią broń na 30 poziom można zdobyć z jednego z questów.

Z metinów i nowych mobów.

Opublikowano

czyli mam rozumiec, ze wraz z tym nowym sposobem wbijania lvl nie ma mozliwosci expienia w pt drugiej osoby?

Problem expienia w pt drugiej osoby rozwiązaliśmy w inny sposób.

Aktualnie prowadzone są testy od tego, ale zapewniamy, że powiemy co i jak.

Opublikowano

Niestety dalej zainteresowanie serwerem nie jest zbyt duże, a według mnie to wszystko przez typ serwera, aktualnie ludzie szukają 4funów/easy, a na hardach gra po 50 osób i jezeli nie zmienicie typu serwera wasz też się do nich zaliczy. Zresztą zobaczcie na zapowiedzi innych serwerów, o wiele gorsze od waszego serwera, a easy i mają po 300 osób w zapowiedzi w pierwszy dzień oraz 10 zapisanych stron. Przemyślcie to...

@Sherer

Ja zagram na pewno, od dawna czekam na Wasz serwer, wiec macie jednego gracza więcej :)

Opublikowano

Niestety dalej zainteresowanie serwerem nie jest zbyt duże, a według mnie to wszystko przez typ serwera, aktualnie ludzie szukają 4funów/easy, a na hardach gra po 50 osób i jezeli nie zmienicie typu serwera wasz też się do nich zaliczy. Zresztą zobaczcie na zapowiedzi innych serwerów, o wiele gorsze od waszego serwera, a easy i mają po 300 osób w zapowiedzi w pierwszy dzień oraz 10 zapisanych stron. Przemyślcie to...

Nasz serwer nie zalicza się tak naprawdę do żadnego z typów.

Ma w sobie elementy 4funa, mediuma jak i harda.

Gra nie nudzi się w żadnym momencie, a wbicie lvla będzie ciekawe.

Opublikowano

Bardzo fajny serwer ci się udał Dawidzie , trzeba gdzie niegdzie nieco dodać i poprawić tak to ok. Rekrutacja on/off ? xD

„Can you feel it?

Your future, torn away.

There is no escape, only oblivion.”

Opublikowano

No kurde.. postaraliście się. Zapowiedź wygląda jak z serwera Nexanity. Ale tam wgl jest to coś "od siebie". Powinienem tam zagrać :D

@Edit. Z medalami mądry sposób. Dobra prezentacja, dużo nowości = Dużo osób na starcie

Dużo osób na starcie = Bycie w topce

Bycie w topce = Jak najszybciej zdobyć min. konia bojowego. Co się równa = Hajs na medale i dopalacze z is.

nie lubie matematyki ;d

wibje na serwer na 100% jezeli bogow nie bedzie to bedzie najlepszy serwer jaki powstanie :D

Opublikowano

Obejrzałam kilka filmików i mam małą uwagę. Jeśli za wybór Chunjo dostaje się +15 do inteligencji, za Jinno - +15 do siły, a Shinsoo - +5 do siły i +5 do inteligencji, to uważam to za nieco absurdalne. Czy nie zostanie zakłócona jakaś równowaga na serwerze? W Jinno będą same woje, w Chunjo - szamani i sury, a w Shinsoo kto? Czyż nie lepiej zrobić tak, aby dajmy na to w Jinno, jako królestwie wojowników, był dodany jakiś niewielki % do obrażeń zwykłych, w Chunjo do magicznych, a w Shinsoo , gdzie - cytat z gry: "Krolestwo Shinsoo znajduje się na południu kontynentu. Mieszkańcy są w większości zajęci handlem" - będzie dajmy na to zniesiony podatek od sprzedaży lub niższe ceny u NPC. Myślę, że to rozwiązanie byłoby bardziej korzystne dla zachowania równowagi w grze między graczami z różnych królestw. Cała reszta bez zastrzeżeń.

Opublikowano

Obejrzałam kilka filmików i mam małą uwagę. Jeśli za wybór Chunjo dostaje się +15 do inteligencji, za Jinno - +15 do siły, a Shinsoo - +5 do siły i +5 do inteligencji, to uważam to za nieco absurdalne. Czy nie zostanie zakłócona jakaś równowaga na serwerze? W Jinno będą same woje, w Chunjo - szamani i sury, a w Shinsoo kto? Czyż nie lepiej zrobić tak, aby dajmy na to w Jinno, jako królestwie wojowników, był dodany jakiś niewielki % do obrażeń zwykłych, w Chunjo do magicznych, a w Shinsoo , gdzie - cytat z gry: "Krolestwo Shinsoo znajduje się na południu kontynentu. Mieszkańcy są w większości zajęci handlem" - będzie dajmy na to zniesiony podatek od sprzedaży lub niższe ceny u NPC. Myślę, że to rozwiązanie byłoby bardziej korzystne dla zachowania równowagi w grze między graczami z różnych królestw. Cała reszta bez zastrzeżeń.

Przemyslimy to :)

Opublikowano

Zagram jak najbardziej. :)

TYLKO 1 !!!! @@@ DOBRZE SPRAWDZCIE SYSTEM BANKOWY !!!@ Wiele dobrych serwerów miało problemy właśnie z systemem bankowym ,co przełożyło się na upadek niestety :(

Opublikowano

Zagram jak najbardziej. :)

TYLKO 1 !!!! @@@ DOBRZE SPRAWDZCIE SYSTEM BANKOWY !!!@ Wiele dobrych serwerów miało problemy właśnie z systemem bankowym ,co przełożyło się na upadek niestety :(

System bankowy został sprawdzony i przetestowany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...