Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Nowy gracz - kilka pytań.

# Pietro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, chciałem zagrać w Rappelz i mam kilka pytań.
1. Czy gra nastawiona pod exp czy pod exp z questow ?
2. Gra nastawiona na party ?
3. Jaką postać polecicie na początek żeby się dobrze grało, ale taką, że jak już ogarnę grę to będę dawał sobie rade w pvp ?
4. Są serwery, królestwa ? Jak tak to jakie polecacie.

za pomoc like ;) Pozdro !

Opublikowano

Seimka :D Obecnie gram w Rappelz.

1. raczej exp....chociaż bez niektórych q np na lodowej wyspie daleko nie zajdziesz a bynamniej będzie Ci trudno :)

2. tak party to nieodłączna część rozgrywki juz od najniższych leveli :)

3. zależy czym lubisz grać :) ( http://pl.rappelz.wikia.com/wiki/Rasy_i_Profesje ) tu masz linka popatrz Sobie....polecam uzdrowiciela i skrytobójce bo zawsze znajdziesz party, ale do tych profesji potrzeba skilla, bo długo nie pociągniesz 8S a co do pvp każda klasa :)

4 . są 2 serwery jeden pvp, a drugi pve.

Gram juz 3 lata ;) Także jakbyś miał jakieś pytania to wal śmiało xD

Opublikowano

Seimka :D Obecnie gram w Rappelz.

1. raczej exp....chociaż bez niektórych q np na lodowej wyspie daleko nie zajdziesz a bynamniej będzie Ci trudno :)

2. tak party to nieodłączna część rozgrywki juz od najniższych leveli :)

3. zależy czym lubisz grać :) ( http://pl.rappelz.wikia.com/wiki/Rasy_i_Profesje ) tu masz linka popatrz Sobie....polecam uzdrowiciela i skrytobójce bo zawsze znajdziesz party, ale do tych profesji potrzeba skilla, bo długo nie pociągniesz 8S a co do pvp każda klasa :)

4 . są 2 serwery jeden pvp, a drugi pve.

Gram juz 3 lata ;) Także jakbyś miał jakieś pytania to wal śmiało xD

Dzieki za odpowiedź, a powiedz mi jaką klasą będzie mi się grało najlepiej solo ? Bo nikt znajomy nie gra w Rappelz a zanim się kogoś znajdzie to trochę minie ;)

Opublikowano

3. Jaką postać polecicie na początek żeby się dobrze grało, ale taką, że jak już ogarnę grę to będę dawał sobie rade w pvp ?

1. To i to gdyż istnieją dungeon'y, w którym dostajesz dużo więcej exp'a niż poza nimi, zarazem są Questy za które w chwile dostajesz 20lvl'i np 70-90

2. Kto co woli w party łatwo bic w dungeon'ch

3. Na początek oberżyświat lub wojownik Deva (sry, nie pamiętam nazwy)

4. Tak jak kolega UP napisał i polecam grać na PvP (o ile pamiętam więcej graczy)

@ Oberżyświat, Assassin oraz Woj Deva Żołnież

alishia.jpg

Opublikowano

Na niższych lv trochę trudno solować bez dobrego peta 8S Ale w lochach 150+ z dobrym eq spokojnie mógłbyś solować np mrocznym łowcom ( profa mistrzowska to łowca śmierci) albo łucznik ( potem myśliwy). Maja ładny dmg i nawet nawet duża ilość pż :) Bije z dystansu więc zawsze mobek doleci z mniejszym życiem i co za tym idzie mniej Ci zabierze :) Polecam też klasy peciarskie, np przywoływacz czy opiekun zwierząt, mag bitewny. Profesje te na 150+ moga przywołać 2 pety na stałe, także jeden od dmg + jakis leczący i czyścisz loch. :D Oczywiście bez względu na profesje bez porządnego ekwipunku nie możesz nawet myślec o solowaniu w lochu :) Na początkowych lv polecam exp na mistrzach ( http://pl.rappelz.wikia.com/wiki/Strefa_Mistrz%C3%B3w ), są to mobki silniejsze od zwykłych, a słabsze od tych w lochach:) a dostajesz podoby exp ;)

Opublikowano

Na niższych lv trochę trudno solować bez dobrego peta 8S Ale w lochach 150+ z dobrym eq spokojnie mógłbyś solować np mrocznym łowcom ( profa mistrzowska to łowca śmierci) albo łucznik ( potem myśliwy). Maja ładny dmg i nawet nawet duża ilość pż :) Bije z dystansu więc zawsze mobek doleci z mniejszym życiem i co za tym idzie mniej Ci zabierze :) Polecam też klasy peciarskie, np przywoływacz czy opiekun zwierząt, mag bitewny. Profesje te na 150+ moga przywołać 2 pety na stałe, także jeden od dmg + jakis leczący i czyścisz loch. :D Oczywiście bez względu na profesje bez porządnego ekwipunku nie możesz nawet myślec o solowaniu w lochu :) Na początkowych lv polecam exp na mistrzach ( http://pl.rappelz.wikia.com/wiki/Strefa_Mistrz%C3%B3w ), są to mobki silniejsze od zwykłych, a słabsze od tych w lochach:) a dostajesz podoby exp ;)

Aktualnie można ładnie poprosić o Buff od Magus'a, WarKahuna'y, Cardilan'a, Void Mage'a, Corruptor'a i Beast Master'a i bez problemów infernie na 30 lvl'u uklepiesz :)

(jeżeli chodzi o te buffy chodzi mi o : kapelana, druida // bitewnego szamana, maga chaos'u, [z 2nd class]) Postacie te posiadają AoE buff, które łącznie dodają ~300-550 defa oraz ataku ~250-450 (nie pamiętam aktualnie :D

alishia.jpg

Opublikowano

1.Głownie exp ,aczkolwiek jest ciąg misji na 70 poziom za które dostaje się 20 leveli. poźniej też są misje które opłaca się robić ale to wyjątki.

2.Tak. expi się głownie w grupie. solo z reguł tylko farma.

3.jeśli chodzi o postać,to wybór jest że tak zażartuje nieograniczony. Musi sam podjąć tego wyboru. Osobiście moge polecic MW - mistrza walk. ogromny dmg ,brany do party,łatwy do ogarnięcia. Na pvp sprawdza się nieźle.

4. są 2 servery. I 3 królestwa do wyboru. Jakie królestwo wybierzesz zalezy głownie od tego jaką postacią będziesz grać.

dsa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...