Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak poprawnie skontować czołg?

MiroAlabangi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Utworzyłem ten temat by ludzie pisali tu jak skątować czołg który mają. Ja np. nie wiem jak skątować KV-1S. Proszę pisać , na pewno ktoś się znajdzie kto odpowie.

Opublikowano

Przecież to banalne, musisz ustawić się do przeciwnika pod pewnym kątem - mam na myśli ok. 35-50 stopni chowając przód (kant czołgu powinien być na wprost przeciwnika - z lekkim odchyłem).

Opublikowano

Przecież to banalne, musisz ustawić się do przeciwnika pod pewnym kątem - mam na myśli ok. 35-50 stopni chowając przód (kant czołgu powinien być na wprost przeciwnika - z lekkim odchyłem).

Tak , ale każdy czołg trzeba skontować inaczej... I nie mów że nie , bo grałem dosyć dużo i wiem

Opublikowano

O jakie czołgi ci chodzi, bo chyba nie sądzisz, że opiszemy ci każdy czołg w grze
Np. Churchille kontujesz bokiem, Lowe bokiem , Coś jeszcze przodem, 1T w ogóle nie kątujesz... -,-

shoob.png

Opublikowano

O jakie czołgi ci chodzi, bo chyba nie sądzisz, że opiszemy ci każdy czołg w grze

Np. Churchille kontujesz bokiem, Lowe bokiem , Coś jeszcze przodem, 1T w ogóle nie kątujesz... -,-

No widzisz , więc są czołgi które się kontuje a które nie... A jak się kontuje , to jedne trochę , a inne prawie że bokiem... Ktoś ma jeszcze z tym jakiś poroblem?

Opublikowano

Kontowanie daje rykoszety które nie zadają twojemu czołgowi obrarzeń. Innymi słowy , pociski odbijają się od twojego pancerza...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...