Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Parę pytań na temat tworzenia serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam jeszcze jeden problem:

1. Jak zmutowac gracza (tylko jednego - nie cały kanał). (ze strony serwera nie clienta)

2. Jak zablokowac zakładke Permisson: "server group" zeby nikt tam nie miał dostępu tylko ja.

3. Jak zabezpieczyc serwer tak aby dostep do funkcji jak server group itp. zablokowac.

Opublikowano

Mam jeszcze jeden problem:

1. Jak zmutowac gracza (tylko jednego - nie cały kanał). (ze strony serwera nie clienta)

2. Jak zablokowac zakładke Permisson: "server group" zeby nikt tam nie miał dostępu tylko ja.

3. Jak zabezpieczyc serwer tak aby dostep do funkcji jak server group itp. zablokowac.

1. Zrób range najlepiej która nie ma praw mówienia.

2. Usun wszystkim rangom uprawnienia "Client can view permission" czy jakos tak

3. nie wiem dokladnie o co ci chodzi

Opublikowano

1, Tylko jak to zrobic?

2. Równiez jak to zrobic?

3. Chodzi o pkt. 2 zeby nikt nie mógl wejsc w zakładki w które teraz ma prawo wejsc.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Jak ustawic tak jak ktos wejdzie na ts3 (ktos nieznajomy) to nie widzi nikogo na kanałach - ale my go widzimy.

może ktoś napisać jak to zrobić i zartazem przepraszam za odświeżenie

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

1. Każdej randze, oprócz adminów zabierz uprawnienie:

b_client_server_textmessage_send

A włącz im uprawnienie:

b_client_channel_textmessage_send

2. Każdej randze (oprócz adminów) zabierz uprawnienie:

i_group_member_add_power
i_group_member_remove_power

4. Randze domyślnej, która wchodzi 1 raz na serwer (Guest), zmień uprawnienie

i_channel_subscribe_power

na wartość -1

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

no to teraz ja przepraszam za odswiezenie ale mam taki problem ze jak ktos wchodzi na serwer to nie widzi innych, moglby mi ktos pomoc jak zrobic zeby mogl widziec kazdego wszedzie?

Usunąłeś prawo z rangi dlatego nie widzi..

Włącz te prawo...

i_client_max_channel_subscriptions

Jak chcesz wszystkich widzieć to ustaw  "-1"

-1 ( jest bez limitu wszystko zobaczy) oczywiście jak nic nie było ustawiane w permisjach kanału.

Myślę ,że pomogłem :).

80905622020518233637.png

Opublikowano

Usunąłeś prawo z rangi dlatego nie widzi..

Włącz te prawo...

i_client_max_channel_subscriptions

Jak chcesz wszystkich widzieć to ustaw  "-1"

-1 ( jest bez limitu wszystko zobaczy) oczywiście jak nic nie było ustawiane w permisjach kanału.

Myślę ,że pomogłem :).

a mozesz mi powiedziec gdzie ta komende mam wpisac bo szczerze to mam pierwszy raz stycznosc z ts

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jak ustawić range która daje przedrostek przed nickiem np. AWES ??? Prosze o szybką odp ważne !

Uprawnienie:

i_group_show_name_in_tree

Opcja: Before.

Następnym razem do takich pytań pisz w dziale zarządzanie serwerem: http://www.mpcforum.pl/forum/924-teamspeak-zarzadzanie-serwerem/

Oczywiście stosuj się do regulaminu: http://www.mpcforum.pl/topic/1333504-regulamin-dzialu-teamspeak-zarzadzanie-serwerem/

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak zablokować możliwość edycji permisji i nadawanie rang przez adminów niższej rangi?

i_group_member_add_power - to odpowiada za nadawanie rang jeżeli (rozchodzi się tu o wartości)

Pokazałem troche niżej jeżeli ranga dupa ma add power na 75 a ranga cycek ma 80 to jej nie nada. Jeżeli chcesz żeby ranga dupa nie nadawała innych rang zabierz jej po prostu i_group_member_add_power

i_group_member_add_power - 75

i_group_needed_member_add_power - 80 

Co do 1. wejdz w range DUPA (w perm.) poszukaj przydziału Group -> information i odznacz all 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam ja mam troszkę inny problem ranga gość jest nadawana automatycznie i jest ok jednak mimo ustawienia w tej randze   i_channel_join_power   0    można poruszać się po kanałach z wyższym i_channel_join_power 40, danie    -1 blokuje chodzenie po kanałach z ustawieniem"0" a umożliwia wejście na kanał z ustawieniem "40" . Zależy mi aby gość mógł poruszać się tylko po kanałach  z ustawieniem "0" lub bez a nie miał dostępu do pozostałych.   

Problem rozwiązałem.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

@1361622928-U485574.pngnikomimi jakie byś chciał aby ta grupa posiadała uprawnienia?

Dam Ci kilka jakich używam u siebie.
Pisanie:

i_client_private_textmessage_power - (możliwość pisania prywatnych wiadomości) wartość 50 (możesz ustawić po swojemu)
b_client_channel_textmessage_send - możliwość pisania na kanale
b_client_offline_textmessage_send - możliwość wysyłania wiadomości do użytkowników, których nie ma na serwerze

Poke:

i_client_poke_power - (możliwość użycia opcji 'poke') wartość 50 (możesz ustawić po swojemu)

Wchodzenie na kanały: Stałe:

b_channel_join_permanent

Półstałe:

b_channel_join_semi_permanent

Tymczasowe:

b_channel_join_temporary

Oraz wartość z jaką mogą wchodzić na kanały:

i_channel_join_power

Możliwość edycji własnego opisu:

b_client_modify_own_description

Możliwość użycia opcji channel commander:

b_client_use_channel_commander

Jak chcesz jeszcze jakieś uprawnienia pisz wypiszę Ci ;)

Następnym razem możesz napisać oddzielny temat w tym dziale: http://www.mpcforum.pl/forum/924-teamspeak-zarz%C4%85dzanie-serwerem/

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...