Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Pelerynki męstwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Dziś kolejny problem... Chcę zrobić pelerynki męstwa jako 1 tylko, tak jak to na róznych serwerach. Gdy wgrywam quest, (quest z grayst) i również quest z mpc gdzies był udostępniony, wgrywam go przez baze (cd /sciezka , /qc pele.quest) reloaduje w grze /reload q to pelerynka nie działa. Dodam że zmieniłem type/subtype n a 18 10 bodajże. Też nic zna ktoś jakąś odpowiedz na to?

Opublikowano

Jasne, że Ci wytłumaczę, musisz posiadać

1. Tworzysz plik tekstowy, do niego wklejasz

Game_2089_32
00054DFD: 01 00

Następnie zapisujesz go np. na pulpicie pod rozszerzeniem .dif przykład: hehe.dif

2. Pobierasz game 2089 i kopiujesz np. na pulpit

3. Uruchamiasz difpatchera

4. W pierwszym polu podajemy ścieżkę do naszego difa (pulpit->hehe.dif), w drugiej do game (ulpit->game)
5. Wybieramy Sprawdź Bajty i Wciskamy GO!

Jeśli będziesz miał teksty bajty zostały zmienione, to znaczy, że dif wgrał się poprawnie.

Pozdrawiam.

Opublikowano

ten dif lepszy

This difference file has been created by JachuPL
game_r2089M_32
00054E02: E8 B8

W tym difie porpstu niezbiera pelerynek a w tamtym zabiera ale 0 xD, niewielka roznica ale ten dif pewniejszy

Bez-nazwy_nwpsash.png

by me

Opublikowano

Jasne, że Ci wytłumaczę, musisz posiadać

1. Tworzysz plik tekstowy, do niego wklejasz

Game_2089_32
00054DFD: 01 00

Następnie zapisujesz go np. na pulpicie pod rozszerzeniem .dif przykład: hehe.dif

2. Pobierasz game 2089 i kopiujesz np. na pulpit

3. Uruchamiasz difpatchera

4. W pierwszym polu podajemy ścieżkę do naszego difa (pulpit->hehe.dif), w drugiej do game (ulpit->game)

5. Wybieramy Sprawdź Bajty i Wciskamy GO!

Jeśli będziesz miał teksty bajty zostały zmienione, to znaczy, że dif wgrał się poprawnie.

Pozdrawiam.

Dobra ale jest inna możliwość bez tego Game 2089? Bo w nim są rzeczy mi totalnie zbędne dodam że mój serwer stoi na plikach 2012 by terenzo i nie bardzo podobają mi sie te wysokie raty na plikach game 2089 a z doswiadczenia wiem ze ciezko jest ustawic exp na serwer typu hard.

Opublikowano

Dobrze, wgrałem bez tego "Game_2089_32" bo nie miałem pewności, ale dalej nie działa. Mam w eq 2x pelerynki, czy to moze byc z tego powodu ze jest cos w mysql w item proto zmienione tzn, ten type + subtype? Na jakie nalezy teraz to zmienic?

Opublikowano

quest pelerynka begin
state start begin
when 70038.use begin
pc.aggregate_monster()
end
end
end

daj spokoj z difem masz questa type/subtype 18/10 na 100% musi dzialac

chyba ze masz inne ID peleryny!

Bez-nazwy_nwpsash.png

by me

Opublikowano

quest pelerynka begin
state start begin
when 70038.use begin
pc.aggregate_monster()
end
end
end

daj spokoj z difem masz questa type/subtype 18/10 na 100% musi dzialac

chyba ze masz inne ID peleryny!

wlasnie o to chodzi ze ten quest mi nie dziala. Nie wiem czemu.. zmienione mam type/subtype 18/10 wgranego tego samego questa lecz z pelerynkami nic sie nie dzieje. Nie dzialaja zadne. nawet te ze szkaty ucznia ktorymi sie nie da handlowac.

Edit. Dodatkowo ten diff tez nie dziala ;/

Opublikowano

asprobuj zrobic sh make i zrestartowac serwer pozatym jka ustrawiasz type i subtype to musisz dac reload proto(jesli nie restartujesz servera) do prawidlowego dzialania

Bez-nazwy_nwpsash.png

by me

Opublikowano

Dobrze, wgrałem bez tego "Game_2089_32" bo nie miałem pewności, ale dalej nie działa. Mam w eq 2x pelerynki, czy to moze byc z tego powodu ze jest cos w mysql w item proto zmienione tzn, ten type + subtype? Na jakie nalezy teraz to zmienic?

Po wgraniu difa musisz ponownie wgrać game na serwer, zamienić plik oraz zresetować serwer

reboot

Co do questa to też zadziała, jednak dla mnie wgranie difa to szybsze rozwiązanie.

Pozdrawiam.

//

Ok to nie mam pojęcia o co chodzi, a teraz wybacz, idę spać :)

Opublikowano

Po wgraniu difa musisz ponownie wgrać game na serwer, zamienić plik oraz zresetować serwer

reboot

Co do questa to też zadziała, jednak dla mnie wgranie difa to szybsze rozwiązanie.

Pozdrawiam.

Ale prosze sobie nie myslec ze nie wgralem tego game na serwer ;d rowniez zresetowalem maszyne i nic.

@casawir, gdy wpisuje sh make = no such file or directory. Również resetowałem serwer gdy zmieniałem te type i subtype ;d

Opublikowano

Najlepsze jest to że robiłem to właśnie według tych wszystkich tutów. gdy wgrywam quest po przez /qc pele.quest koncowe napisy to "When : login
Finction race_bonus(vnum,index)
FUNCTION race(vnum)"

Opublikowano

cd /sciezka do quest/ sh make.sh , upewnij sie ze mas zuzupelnione locale list!!!!!!!!!!!!!

Dobrze, ale gdy to robie to cd wywala mi too many arguments.

Opublikowano

no bo najpierw dajesz cd a dopiero pozniej jak juz dasz enter dajesz sh make.sh

Dobrze, zrobiłem tak. I co mi wywalilo? To samo jak zrobiłem /qc pele.quest identyczne, to ma być to własnie?

Opublikowano

to nic nie wywala tylko mowi o tym co bylo w questach , zreszta nie wiem ci dokaldnie wysliwetla bo ssow nie dajesz..

Bez-nazwy_nwpsash.png

by me

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...