Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mirai Niki vs Bakemonogatari vs Psycho Pass

Royal.

8 użytkowników zagłosowało

1. 1. Najlepsze anime spo?ród wymienionych w tytule tematu to.. :

• Mirai Niki
      5
    • Psycho Pass
      0
    • Bakemonogatari
      3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przestałem oglądać anime, gdy skończyłem steins gate.
Oglądałem nowo wychodzące odcinki naruto shippuuden, z resztą nadal oglądam, ale fillery będą jeszcze w całym Maju, więc wypadało by z mojej strony znaleźć sobie jakieś anime zastępcze.

Które z tych anime jest wg. cb najlepsze?

Mogę obejrzeć każde, bo ponoć każde z nich jest fajne, ale chcę zacząć od najlepszego z tych.

PS.

monogatari ma kilka sezonów, bakemonogatari jest pierwszym, jakie są następne?

Opublikowano

Shippuden to gniot xD nie ma co się oszukiwać już polecam fairy tail lub one piece jak nie oglądałeś na pewno się nie zawiedziesz

Podałeś 3 anime prawie całkiem inne, psycho pass nie oglądałem ale wiem że perełka to to nie jest, ewentualnie jakiś lepszy średniak, aczkolwiek jak chcesz to obejrzyj.

Co do mirai nikki i bakemonogatari to zależnie od gustu jak dla mnie oba anime były świetne, jednak jako iż jestem fanem psycho i krwi to mirai nikki jest ciut lepsze dla mnie.

Dodam też że bakemonogatari to nie anime dla każdego tak samo jak wydawane teraz aku no hana jest dość oryginalne i specyficznie zrobione co nie każdemu może wpaść w gust.

Bakemonogatari > Nisemonogatari > Nekomonogatari > Kizumonogatari choć nie wiem czy są fabularnie poukładane bo kizu będzie sequelem z tego co wiem

NJxbd4x.png

Opublikowano

A mi się shippuuden podoba, niektórzy narzekają, że fillery go zepsuły, no ale przecież fillerów oglądać nie trzeba i będzie wszystko ok.

One piece - Nie wiem czy to oglądać, jest to anime o lufy (czy jak on się tam zwie), który chcę zostać piratem. Brzmi to śmiesznie. Ponadto te wszystkie potwory itp. Czy to nie jest dla dzieci?

Fairy tail - Nie podoba mi się za bardzo kreska. Moze kiedyś zaczne to oglądać. Słyszałem też, że to jest również anime dla dzieci, wszystko tam przychodzi z łatwością, mało kto ginie. Nie wiem.

Tak, więc jeżeli nikt oprócz ciebie mi nie doradzi to biore się za Mirai nikki

Opublikowano

@up

Jakby Fairy Tail było dla dzieci, to by je puszczali na polskich kanałach.

Mało kto ginie, ale anime trzyma się fabuły i zawiera poczucie humoru.

Z łatwością zwycięstwo nie przychodzi ;) Zawsze są cholerne problemy, które nie znikają od razu. Kreskę ma bardzo fajną, no ale to od gustu zależy.

Pierwsze odcinki są takie wesołe, że wszystko ok, ale potem już jest lepiej - po prostu czytałeś opinie ludzi, którzy oglądali pięć odcinków i są znawcami.

Nawet wpuścili arc fillerowy, który CAŁY CZAS nawiązywał do fabuły. Nie było nawet odstępstw ;) Po prostu nowe miejsca i postacie się pojawiły, ale tak to cały czas było wspominane ;3

Niestety nie ma krwi w tym anime, ale w mandze się pojawiała - po prostu cenzura na kanale i tyle. Chociaż czasami się pojawiała taka mało zauważalna, ale była.

@topic

Według mnie Mirai Nikki jest ciekawsze.

Ale i tak zachęcam do Fairy Tail.

@down

Naruto też leciało na polskim kanale ;)

A anime typowo przeznaczone dla dzieci leci po polsku na kanałach z dubbingiem i uwierz mi, że zawsze będzie lecieć, a dzieci będą uważać to za "kreskówkę" ;)

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Wiadomo, że będziecie mi polecać Fairy Tail, bo wam się podoba. Chciałbym jeszcze poznać opinie na temat tego anime od osoby, która się tym anime tak nie jara, ale obejrzała wszystkie odcinki.

Anime, które jest dla dzieci wcale nie musi być puszczane na polskich kanałach. Więc to nic nie oznacza.

Opublikowano

Shippuden przy tej kresce co jest i gównianej fabule klasyfikuje się jako seria dla dzieci... oglądałem to anime na bieżąco ale tak się stoczyło że uznałem że szkoda mojego czasu na to.

Jak oceniasz książki po okładce to za dużo ciekawych anime nie pooglądasz, fairy tail może nie jest rzeczywiście poważne a kreska jest jaka jest xD ale charaktery postaci/muzyka/fabuła i ogólnie za całokształt dla mnie jest to najlepszy tasiemiec, one piece też jest świetny nie zważając na kreskę i postacie które czasem są dziecinne to w niektórych epach ginie więcej osób niż w całym shippuden ... nie ma co porównywać nawet one piece do shippuden który się całkiem stoczył, nie wspominając że w one piece jest dosłownie masa momentów zdziwień jaki to bohater lub ktoś jest silny, same walki też są na poziomie ogólnie jest to przygodówka tyle że dość stara dlatego pierwsze 50-100 epów trzeba przeboleć z starszą kreską.

A jak chcesz anime dla dzieci to sobie pokemony pooglądaj.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Wiadomo, że będziecie mi polecać Fairy Tail, bo wam się podoba. Chciałbym jeszcze poznać opinie na temat tego anime od osoby, która się tym anime tak nie jara, ale obejrzała wszystkie odcinki.

Anime, które jest dla dzieci wcale nie musi być puszczane na polskich kanałach. Więc to nic nie oznacza.

Fairy Tail? No to okey..zacznijmy od tego: obejrzałem wszystkie odcinki. Odstawmy na bok gadanie 'to jest dla dzieci, bo to jest takie, a to takie'...Takich osób co nie doceniają innych anime jest wiele. O tutaj w tym temacie masz Vast'a, kiedyś (całkiem niedawno) mówił tak jak Ty, a jak obejrzał, to teraz poleca (kox xD). Tasiemiec jak każdy inny, czy to shippuuden, czy one piece, bleach, fairy tail etc..zaczniesz, docenisz, wciągniesz się, oglądniesz, wychwalisz, przeczytasz mangę, poczekasz tydzień na ep, poczekasz tydzień na chapter. Proste.

A jeśli o te trzy anime chodzi, to wg. mnie najlepsze jest Mirai Nikki

@down

tak mi naspamowałeś o lagoonie że czuję się jakbym je oglądał:P a polecam było do innego :)

Opublikowano

Fairy Tail? No to okey..zacznijmy od tego: obejrzałem wszystkie odcinki. Odstawmy na bok gadanie 'to jest dla dzieci, bo to jest takie, a to takie'...Takich osób co nie doceniają innych anime jest wiele. O tutaj w tym temacie masz Vast'a, kiedyś (całkiem niedawno) mówił tak jak Ty, a jak obejrzał, to teraz poleca (kox xD). Tasiemiec jak każdy inny, czy to shippuuden, czy one piece, bleach, fairy tail etc..zaczniesz, docenisz, wciągniesz się, oglądniesz, wychwalisz, przeczytasz mangę, poczekasz tydzień na ep, poczekasz tydzień na chapter. Proste.

A jeśli o te trzy anime chodzi, to wg. mnie najlepsze jest Mirai Nikki

hue hue hue a kto black lagoon poleca a sam nie obejrzał xD dobra w każdym razie biorąc wszystkie za i przeciw wychodzi że powinieneś obejrzeć mirai nikki bo reszta nie koniecznie ci się spodoba

NJxbd4x.png

Opublikowano

Na fairy tail może się skusze, ale na one piece raczej - nie. 50 - 100 odcinków to dużo do przebolenia.

Po za tym mój 12 letni brat, który tę anime obejrzał do chyba 500 odcinka sam powiedział, że jest troche za dziecinne. A to dziwne, bo do tego odcinka bardzo je chwalił, twierdził, że jest najlepszym. Obejrze Mirai Nikki.

Dziękuje bardzo Wam za rady.

Opublikowano

FT, Naruto, One Piece i seria DB to sztampowe, nudne i do bólu przewidywalne szuneny. 0 polotu ani świeżości. U wiekszości tasiemce odchodzą na bok po obejrzeniu kilku dobrych serii pokroju Death Note'a, czy Mirai Nikki.. Po seansie któregokolwiek z tych wymienionych zaczyna sie dostrzegać głupotę takich tasiemców.

Z trójki wymienionej polecam Mirai Nikki za genialną fabułę i soundtrack. Jedne z lepszych anime, które obejrzałem.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

FT, Naruto, One Piece i seria DB to sztampowe, nudne i do bólu przewidywalne szuneny. 0 polotu ani świeżości. U wiekszości tasiemce odchodzą na bok po obejrzeniu kilku dobrych serii pokroju Death Note'a, czy Mirai Nikki.. Po seansie któregokolwiek z tych wymienionych zaczyna sie dostrzegać głupotę takich tasiemców.

Z trójki wymienionej polecam Mirai Nikki za genialną fabułę i soundtrack. Jedne z lepszych anime, które obejrzałem.

Z drugiej strony na tasiemce trzeba mieć pomysł. W końcu w przypadku "One Piece", które nawiasem mówiąc bardzo mi się podoba, to trzeba mieć łeb na karku, żeby potrafić w jakimś stopniu zainteresować widza/czytelnika przez ponad 700 odcinków. Z trzech wymienionych polecam "Psycho-Pass", a następnie "Mirai Nikki"

Jesteś najpiękniejszą kobietą, jaką widziałem na oczy. Oh! Zapomniałem! Jestem szkieletem i nie mam oczu - yohohoho! Skull joke.

mini1a.pngminigd.pngminizoro.png

Opublikowano

Chciałbym też wstawić info, że Fairy Tail jest jednym z najczęściej oglądanych i najwyżej ocenianych anime.

Tutaj macie rankingi ze stron, które puszczają anime:

Animeon
5b9rq4.jpg
Animezone
g3b60v.jpg
Anime shinden
gxpjei.jpg

Także nie jestem jedyny, który docenia to anime :P

@topic

Autor już wybrał anime(Mirai Nikki[sugeruję z prywatnych wiadomości]) więc już nie trzeba mu polecać ;)

@Asparte

Jeżeli uważasz to za spam, to przepraszam ;_;

//A gdzie ja żem powiedział, ze to spam?

P.S. Nie trzeba tak oficjalnie, taki stary JESZCZE nie jestem... chyba... /Asparte

//Tak tylko dodałem, aby nie mieć problemu ;_;

P.S. Jestem przyzwyczajony do pełnienia swojej roli KidModeratora i powinienem świadczyć przykładem, dlatego tak oficjalnie. /KlauS :#

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Co do Fairy Tail to się zgodzę, wydaje mi się że autor mangi potrafi bardzo grać na emocjach swojego czytelnika/widza.

Z jednej strony mamy świetny humor i mnóstwo śmiesznych sytuacji kiedy najmniej się tego spodziewamy, a z drugiej na ekranie za chwile pojawiają się poważniejsze emocje i wątki. Ogólnie to bardzo mi się podoba taka mieszanka w Fairy Tail, ale wydaje mi się że czasami moc Natsu jest zupełnie przesadzona i za bardzo podkręcona...ja rozumiem że jest świetnym magiem, ale zdarzają się momenty, że jest o wiele silniejszy niż np. Erza, która jest magiem klasy S, a Natsu nie (oglądam odcinek 108 także tego :P )

A co do wymienionych 3 tytułów to powiem, że zdecydowanie polecam Psycho Pass, może troszkę nudzić w połowie, ale akcja za chwilę wraca na właściwy tor.

Zupełnie nie polecam Mirai Niki, wydaje mi się że jest to najbardziej kiczowaty tytuł jaki przyszło mi oglądać.

Już cały ten pomysł z pamiętnikami wydaje mi się zwyczajnie nudny i wyciągnięty z tyłka...ale co kto lubi B)

58815786.jpg

Opublikowano

Co do Fairy Tail to się zgodzę, wydaje mi się że autor mangi potrafi bardzo grać na emocjach swojego czytelnika/widza.

Z jednej strony mamy świetny humor i mnóstwo śmiesznych sytuacji kiedy najmniej się tego spodziewamy, a z drugiej na ekranie za chwile pojawiają się poważniejsze emocje i wątki. Ogólnie to bardzo mi się podoba taka mieszanka w Fairy Tail, ale wydaje mi się że czasami moc Natsu jest zupełnie przesadzona i za bardzo podkręcona...ja rozumiem że jest świetnym magiem, ale zdarzają się momenty, że jest o wiele silniejszy niż np. Erza, która jest magiem klasy S, a Natsu nie (oglądam odcinek 108 także tego :P )

A co do wymienionych 3 tytułów to powiem, że zdecydowanie polecam Psycho Pass, może troszkę nudzić w połowie, ale akcja za chwilę wraca na właściwy tor.

Zupełnie nie polecam Mirai Niki, wydaje mi się że jest to najbardziej kiczowaty tytuł jaki przyszło mi oglądać.

Już cały ten pomysł z pamiętnikami wydaje mi się zwyczajnie nudny i wyciągnięty z tyłka...ale co kto lubi B)

Natsu nie jest magiem klasy S tylko dlatego że egzamin przebiegł nie normalnie. Gdyby nie to na 100% by nim został, a to pierwszy raz kiedy go wybrali.

//Szpojlery, szpojlery//Asp.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Obejrzałem Mirai Nikki. To był dobry wybór. Bardzo fajne anime, ale koniec wzbudza ciekawość widza.

Przynajmniej ja się zastanawiam o co chodziło z tą wiadomością, gdy już był bogiem. Było napisane, że Yuno do niego idzie. Nie wiadomo czy do niego jako boga, czy tego z 3 wymiaru, w którym ona żyje.

Pod koniec odcinka napisano, że pracują nad nową produkcją.

Cuż to takiego będzie/jest ?

//Szpojlery, drogi panie. //Asp.

Opublikowano

Natsu nie jest magiem klasy S tylko dlatego że egzamin przebiegł nie normalnie. Gdyby nie to na 100% by nim został, a to pierwszy raz kiedy go wybrali.

Panie Vasto, takie rzeczy to w spoilerach.

@up

Nie widziałem żadnych informacji na internecie ;)

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Jedyny POTWIERDZONY projekt zwiazany z Mirai Nikki to Mirai Nikki Redial, czyli ovka która ma wyjść w lipcu.

P.S. Jak zauważycie post, w którym powinien byc spoiler, a go nie ma, to raportujcie. Sam wiem jak to jest dostać niechcianego spoilera na pysk.

Last.fm

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zamykam na prośbę autora.

Last.fm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...