Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Przeciwnicy są dużo lepsi ode mnie. Co robić?

GamePek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem. Od pewnego czasu zacząłem bardzo dużo wygrywać. Potrafiłem spokojnie carrować gry, pomyślałem sobie, że zaraz będzie losować mi lepszych (równych mi) graczy, no i nagle z meczu na mecz zostałem wrzucony w wir tych lepszych przeciwników. Problem leży w tym, że oni nie są mi równi. Przykładowo jeszcze nie dawno na 20 meczy przegrywałem jednego mida. Teraz przegrywam za każdym razem, jedyne co mogę zrobić to go zremisować pod względem fragów bo w farmie to jest zupełny odlot. W 20 minucie wyciągam około 120 cs tym czasem mój przeciwnik ma zazwyczaj 170-200.

To jest małe przegięcie. Nie wiem co mam robić, bo taka gra powoli przestaje być przyjemna. Oczywiście cały czas trzeba się rozwijać, ale przy tych przeciwnikach czasami nie mogę podejść do farmy. Rozegrałem 20 meczy i dalej jest tak samo. Przegrałem 15, Wygrałem 5 (dzięki ludziom, którzy mnie wycarrowali). Co mam robić, żeby na lini mieć choć trochę życia?

98038953939237349491.jpg
Opublikowano

Masz runki, które są bardzo przydatne ?

Również od farmy dużo zależy.

Jeżeli grasz gry rankingowe / drafty staraj się wybierać kontry na przeciwników. ;)

sebal1.jpg

Daj Lubie to albo nic nie dawaj

Opublikowano

Mam nadzieję że mówisz o rankedach? Jak tak, liga?

Chyba że o normalach.. :huh:

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

ważne jest aby wybierać kontry na twoich przeciwników

przypuscmy że grasz vs akali, osobiacie uważam że dobrą postacią na akali jest ryze

musisz spkojnie podchodzić do gry i starać się wspierać oraz prosić o pomoc jeśli nie do końca radzisz sobie z przeciwnikami

Kliknij ,, Lubię to '' a postaram się odwdzięczyć ;D

dlayarkera.png

by

+

Bonus ;D

Ex Moderator NosTale x2 I Gold Member

Opublikowano

Kontra? Kontrą jest wasz mózg, a nie ikonka postaci. Ot co pierwsza zasada.

Miałem to samo (oczywiście mówisz o rankedach?) jakieś 2-3 miechy temu. Teraz już na spokojnie carryuje gry które wcześniej uważałem za nie do wygrania.

Graj, ćwicz a zdobędziesz skilla. W lolu jest tak że zazwyczaj skill przychodzi z czasem :)

Staraj się jak najlepiej grać, i pamiętaj - nie flame'uj.

Opublikowano

Teraz przegrywam za każdym razem, jedyne co mogę zrobić to go zremisować pod względem fragów bo w farmie to jest zupełny odlot. W 20 minucie wyciągam około 120 cs tym czasem mój przeciwnik ma zazwyczaj 170-200.

Remisując pod względem fragów trafiasz na przeciwnika równego sobie więc nie widzę problemu z systemem dobierania przeciwników. Farma to kwestia ćwiczeń i treningu, oprócz tego warto pooglądać streamy i poczytać tutoriale, wiedzy teoretycznej nigdy nie za wiele.

Opublikowano

Polecam też zainteresować się streamami lub samymi rozgrywkami LCS itd. Można się wiele nauczyć, podglądając zagrania prosów.

Opublikowano

Oglądaj streamy, runy, masterki lepszych od siebie.Co z tego że bedziesz w miare grał jak będziesz mial 16 armora a przeciwnik arm pene, grasz wtedy praktycznie bez armora i robi z toba co chce.

Runy to serio podstawa, ja mam 4 strony i przydałyby się jeszcze 4, ale przynajmniej jak ide na topa/mida to mam więcej hp, ap/ad, m resistu i armora od przeciwnika, zawsze to jest wygodniej grać i masz dużo większe szanse na wygraną, nie raz widzialem typów po 1,5k winów i z runami full crit dmg.Wiesz co mi robił z tymi swoimi pro runami?GUWNO xD

Opublikowano

Witam, mam problem. Od pewnego czasu zacząłem bardzo dużo wygrywać. Potrafiłem spokojnie carrować gry, pomyślałem sobie, że zaraz będzie losować mi lepszych (równych mi) graczy, no i nagle z meczu na mecz zostałem wrzucony w wir tych lepszych przeciwników. Problem leży w tym, że oni nie są mi równi. Przykładowo jeszcze nie dawno na 20 meczy przegrywałem jednego mida. Teraz przegrywam za każdym razem, jedyne co mogę zrobić to go zremisować pod względem fragów bo w farmie to jest zupełny odlot. W 20 minucie wyciągam około 120 cs tym czasem mój przeciwnik ma zazwyczaj 170-200.

To jest małe przegięcie. Nie wiem co mam robić, bo taka gra powoli przestaje być przyjemna. Oczywiście cały czas trzeba się rozwijać, ale przy tych przeciwnikach czasami nie mogę podejść do farmy. Rozegrałem 20 meczy i dalej jest tak samo. Przegrałem 15, Wygrałem 5 (dzięki ludziom, którzy mnie wycarrowali). Co mam robić, żeby na lini mieć choć trochę życia?

Od czasu gdy wycarowałem 8 gier pod rząd i zrobiłem pente nie wygrałem żadniego meczu od 30meczy.

129win/159 lose

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

UP no chyba cię grzeje.

Rozumiem Cie bo sam tak mam bardzo często. Ja 200 winów a przeciwnik 700. I graj z takim jeszcze co bierze postacie z dupy 1 combo i pół hp nie ma. Też tak mam

Staraj się grać jak najwięcej i skill pojawi się od tak :) Raz idzie dobrze, raz źle. Taka gra

Opublikowano

ważne jest aby wybierać kontry na twoich przeciwników

przypuscmy że grasz vs akali, osobiacie uważam że dobrą postacią na akali jest ryze

musisz spkojnie podchodzić do gry i starać się wspierać oraz prosić o pomoc jeśli nie do końca radzisz sobie z przeciwnikami

Jak np nie ogarnie ryza to sie go nie pickuje. Co do tematu to też tak mam, przeciwnicy praktycznie zawsze lepsi, wszystkie linie przegrane tylko czekać o 20min. Nie piszczie ze nie wolno się poddwać jak enemy zawsze w 5 chodzą a twój team robi jugle i daje kille 1v5. Nawet normale mam na ujemnym w/l (303/309 nie flamować, bo gram dużo customów) jak dochodze do wyrównania to dobiera mi jakichś aleks isiów w enemy.

@down

Typowy tekscik dla bronze 5

xxx

Opublikowano

jak nie możesz wygrać lini , to gankuj stracisz wieżę , ale twój team zdobędzie kilka fragow.

Gramy w LOL'a

LV :30!!

Runy :

o.O ktos jescze wydal na to 100k ip?

Opublikowano

Jest złoty środek.

Graj graj graj ... nie ma rady :P

Im więcej grac - tym lepiej.

Oczywiście nie przesadzaj.. jeżeli nie masz w ogóle chęci do gry w jakiś dzień polecam olać.. i poczekać do następnego dnia.

Counter picki sprawdzaj.

Bierz to czym ci się najlepiej farmi , najlepiej poćwicz na botach (niby głupie) ale warto poćwiczyć last hitowanie nawet na wysokim poziomie.

Albo graj duo :P staraj się żeby kolega dostał jungle i niech ci pomaga.

Ja też większość pokonam 1vs1 ale nie kiedy jak trafia na ogarniętego gracza ( to albo ja albo on ).

No chyba że są lagi tak jak dziś riot zjeb*ał sprawe.... no ale cóż.

Kiedy nienawiść każe się człowiekowi rozwijać, staje się ona jedną z wielu form miłości.

Po śmierci obawiam się tylko reinkarnacji.

Mogę zatracić się we własnych myślach..
Chcę być szefem, w głowie mam tylko chromowane dziewiątki.

Opublikowano

Normalne, z każdą wygraną rośnie poziom . Dzisiaj wygrałem 6 meczy pod rząd i dosłownie przed chwilą grałem siódmy i trafili sie tacy przeciwnicy choćbym miał czuć że gram z Diamond I xD

Tak ja up'y : Graj x3.

Ja sobie zawsze w nudne chwile załączam jakiegoś streama na lolhd.pl i oglądam gości z największym rankingiem, zawsze czegoś można się nauczyć ;)

Oczywiscie jak już wiesz że zwiększył się poziom, staraj się pickować swojego maina na i proś o miejsce na twojej ulubionej lini, to zawsze +

Drafty czy rankedy, zawsze pomogą Ci counter picki. Oczywiscie ktoś tam napisał że kontrą jest nasz mózg, ale jeżeli już słabo Ci idzie to możesz sobie pomóc i wziąć champa który kontruje champka którego spotkasz na swojej lini ;) Jak nie dajesz rady proś o pomoc swój team ( ew. Junglera żeby zgankował ) Ty także staraj się roamować i wspomagać inne linie kiedy tylko jest na to czas dzięki temu masz większą szanse na wygranie którejś z lini i podłapanie kilku fragów niezbędnych do wycarowania w early do late :)

Opublikowano

Counterpicki i counterpicki...

Sam kiedyś uważałem, że warto je brać jak mamy okazje, ale ostatnio odkryłem że jednak jest lepsza opcja.

Obieramy za cel nauczenie się grać jakąś postacią, która ma potencjał i katujemy nią normale/drafty 24/h.

I teraz oczywista jest rzecz, że postać którą rozegralismy ok 200gier+ sprawdzi się lepiej niż counterpick.

Wiem wiem, czasami warto jest wziąc takiego ryze na fizza, ale to nam zapewni tylko łatwą linie,

w późniejszej fazie rozgrywki lepiej nam pójdzie postacia którą ogarniamy do perfekcji.

Na swoim przykładzie właśnie tak wymasterowałem rengara, teraz gram tylko i wyłącznie nim i widzie efeky jak nim grałem na początku a jak teraz.

Jeśli ogarniasz rengara to na 2lvl masz prawie pewnego FB if u know what i mean.

Podsumowując ogarnij jakąś postać na tyle ile jesteś w stanie

(tzn. muszisz zagrać nią na każdą inną możliwą postać z danej lini przynajmniej 2-4 razy, wliczając to że są postacie rzadko spotykane takie jak cassio czy anivia więc zajmnie to ok 200gier)

Następnie dopiero zacznij grać rankedy i nie ważne czy sam siebie skontrujesz postacią jaką pickniesz (np. weźmiesz irelnie na yoricka/jaxa, wukonga na lee sina czy zeda na singeda)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...