Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki system wybrać?

corbiac

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Komputer :

Intel-Core 2 Duo T4200 2x2.00 Ghz

ATI Radeon Mobility HD 4570 512mb

Ram . 3 Gb

Mam do wyboru:

Windows Vista

Windows 7

Windows XP

ew. Ubuntu (ale wole nie :P)

Komputera używam głównie do gier ale czasami coś zrobię w GIMP'ie

Opublikowano

Nie słuchaj pana UP i bierz win7.

Jeżeli miałbyś taką możliwość to bierz win8. Jest stabilniejszy i szybszy od win7 i win xp.

Sam na starym komputerze procek 2.0, 256mb ram grafika 64mb testowałem win8 i działa niesamowicie w porównaniu do XP.

Opublikowano

A ja bym wziął ubuntu jest szybszy i stabilniejszy niż te wszystkie inne wymienione systemy.

Co do Ubuntu to nie wiem dlaczego ale strasznie wolno chodzi na moim komputerze i jak np. włączy się kilka okien to tak zamula że pozostaje mi tylko zresetować komputer

Opublikowano

Jest wiele dystrybucji Linuxa np Mint, Debian, Lubuntu, Kubuntu, poszukaj na google dystrybucji Linuxa i wybierz jakąś może ci się spodoba :)

Opublikowano

Nie słuchaj pana UP i bierz win7.

Jeżeli miałbyś taką możliwość to bierz win8. Jest stabilniejszy i szybszy od win7 i win xp.

Sam na starym komputerze procek 2.0, 256mb ram grafika 64mb testowałem win8 i działa niesamowicie w porównaniu do XP.

Ty chyba kolego nie wiesz o czym ty w ogole piszesz o.O

• Procesor: 1 GHz lub szybszy z obsługą PAE, NX i SSE2 (więcej informacji)

• Pamięć RAM: 1 GB (wersja 32-bitowa) lub 2 GB (wersja 64-bitowa)

• Miejsce na dysku twardym: 16 GB (wersja 32-bitowa) lub 20 GB (wersja 64-bitowa)

• Karta graficzna: Microsoft DirectX 9 ze sterownikiem WDDM

To sa wymagania windows 8 wiec jak ci mogl niesamowicie chodzic na 256 mb ramu ?? Rusz mozgiem o ile go masz ...

U mojego wujka ktory ma ram 1 giga okna sie otwieraly po 5-10 sekundach ... Wiec nie gadaj bzdur

@Topic Pod zadnym pozorem nie bierz visty, bo to gowienko. XP jest dobry tylko na komputery z max ramu 2 GB ( dokladnie 2048 mb ramu ) bo tylko tyle odczytuje, fakt system XP jest dobry i mi sie dobrze na nim " pracowalo ".

Bierz 7 sam mam, wszystko pieknie chodzi, masz 3 gb ramu wiec aby wykorzystac wszystko to ten system + najladniejszy jest.

Bawilem sie 8 to wszystko bazuje na win 7 okna, wszsystko, tylko tyle ze dodali kolorki, kafelki itp itd

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...