Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] - obrazy

Arnold Boczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.

Od wczorajszego wieczora gram w lola. Rozegrałem już z 4 mecze i jestem troche wkurzony bo Ci doświadczeni gracze ciągle mnie obrażają :/ Raz to, że im niby kradnę killa, a przecież ja Veigerem ich omdliłem i zabiłem. Czy w lolu są same debile, którzy uważają się za lepszych?

Poradzicie mi jak grać Veigerem albo Ashe? Tymi postaciami wycisnąłem jakieś tam staty 11/3/5 ale i tak piszą, że coś tam "retards" nie rozumiem ich języka i o co im chodzi :D

Szukałem poradników ale dla zielonego jak ja to ciężko zakumać cokolwiek bo są pojęcia, których nie rozumiem np te "retards" czy tam "top" .. Przedmioty wiem w miarę jakie kupywać ale głównie chodzi o taktykę tychże postaci :P

@Przy okazji : słyszałem o jakimś Bot of Legends.. czy on działa i przydałby mi się? głównie żeby poćwiczyć bo tam chyba skrypty są i jakieś map hacki itp

photo261314.png

Opublikowano

BoL nie ma map hacka, ale możesz go ściągnąć, gdyż pomaga np. w lasthitowaniu minionów lub wyświetla zasięg bicia wieży.

Polecam Ci się zapoznać z poradnikami w naszym forumowym dziale :)

Opublikowano

Koledzy wyjaśnili już część zapytania, ja dokończe, a mianowicie o stylu gry jako Ashe i Veigar.

Ashe jest ad carry ("prowadzący"), jeśli nie chcesz hejtu to idź na dolną linię, staraj się jak najczęściej dobijać stworki (główny zarobek golda), nie inicjuj walk tylko graj pasywnie, bo w tym właśnie siła adc. Jeśli będziesz mieć dobre early, to w late będziesz wymiatać. A i w walkach drużynowych stawaj z tyłu, nigdy nie idź pierwszy.

Veigarem gra się na środkowej linii, musisz dobijać stworki skillem Q, w ten sposób na stałe zwiększysz bonus mocy umiejętności na całą rozgrywkę. Wal ogłuszeniem tak, ażeby wróg został trafiony tym od razu (celuj krawędzią, nie środkiem!), w miejscu zatrzymania przeciwnika wal od razu całą serię łącznie z ultem a w teamfighcie skupiaj uwagę na innych magach, bo masz wobec nich większy dmg z ulta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...