Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft - porównanie wydajności.

matysiakmatys

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Chciałym wiedzieć jaka konfiguracja komputera da mi więcej fps w mc oraz też w innych grach.

Lepszy będzie taki :

Procesor AMD FX-4100 4x3,6 GHZ 12MB CACHE

Płyta Główna MSI 760GM-P21 AMD 760G

Pamiec ram 8GB DDR3 1333 MHZ

Karta Graficzna GEFORCE GT610 2048MB DDR3

Dysk twardy 750GB Sata II

czy :

Procesor :AMD Apu Liano A10 5800k

Płyta Głowna: Gigabyte GA-F2A55M-DS2

Pamięć RAM :8GB DDR3 1333 MHZ

Karta Graficzna :ATI Radeon HD 7660D do 4Gb pamięci

Dysk twardy: Seagate 750gb

Opublikowano

Aż tak dobrze nie znam się na kartach prockach itd, ale z mojej wiedzy którą posiadam wybrałbym ten 1 ;)

@TenStylOdLajka

"Będziesz wyciągał nawet do 100 FPS."

100 fps to wcale tak dużo nie jest, moim zdaniem wyciągnie na tym sprzęciku więcej ;)

=== Jeśli pomogłem ===

+++ Liczę na Like +++

Opublikowano

Dostosowywanie kart graficznych Nvidii do AMD nie jest najlepszym pomysłem. gdyż AMD (procek) współpracuje z ATI (grafa), a Nvidia (grafa) z Intelem (procek).

P.S. Nie sugeruj się pamięcią (tutaj gb), lecz taktowaniem.

Lepszy 2 moim zdaniem

67qtMtN.png

Opublikowano

Każdy powinien dostać warna bo wypowiadacie sie a sie nie znacie. Te serie kart to shit i nie opłaca sie tego brac... Podaj budżet autorze to złożymy cos lepszego i wydajniejszego

19.png

Opublikowano

oby dwa to g**na z allegro na których w prawie nic nie pograsz (w 1 zestawie na tej grafie na pewno pograsz sobie w mario z lekkimi ścinami a ten procek jest po prostu nie opłacalny)

Opublikowano

Ja nie mogę sami znawcy się wypowiadają. Co jest lepszego w 1 zestawie? Nic. Napisz temat w dziale Komputery to ktoś normalny złoży ci normalny komputer.

Btw. Na tym sprzęcie wszedł by mi BF3? Jeśli tak to jakie fps? : P

BF 3 poszedł by ci. Na najniższych w 800×600 z 15 FPS.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Ja bym postawiła w ogóle na lepsze ramy, a nie 1333Mhz. W obydwu zestawach coś mi się nie podoba, ale ja wzięłabym drugi (aczkolwiek marny ze mnie znawca).

+ przenoszę do komputerów. Tam Ci pomogą.

Opublikowano

Każda debilna odpowiedź - warn. Jak nie jesteś pewny, po co piszesz ?

Oba zestawy są słabe, w nr.1 masz GT610 który jest totalnym złomem do pulpitu + FX4100, który wydajnością jest 5 lat wstecz. W drugim ten APU to w ogóle jakiś żart. W dodatku oba zasilacze z czarnej listy.

Chcesz kupić komputer to kup składany, gotowców się nie bierze. Podaj budżet a ja lub ktoś inny skomponuje Ci dobry zestaw który tylko zamówisz.

Opublikowano

Drugi, w wypowiedzi Miyoshi jest trochę prawdy - do APU daje się lepsze RAMy, np. 1866MHz bo zintegrowana GPU korzysta z RAMU ogólnego ;) Ogólnie do BF3 żaden się nie nadaje, do minecrafta - ten drugi da radę z 35fps.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Drugi, w wypowiedzi Miyoshi jest trochę prawdy - do APU daje się lepsze RAMy, np. 1866MHz bo zintegrowana GPU korzysta z RAMU ogólnego ;) Ogólnie do BF3 żaden się nie nadaje, do minecrafta - ten drugi da radę z 35fps.

Minecraft bez shaderów siedzi głównie na CPU.

Nawet na C2D jak odpaliłem to wszystko chodziło na maksymalnych ustawieniach powyżej 60FPS.

Opublikowano

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=74774&s=74691&s=70749&s=74828&s=74072&s=56411&s=50391&s=63363

Dobij jeszcze tą stówkę (dostaniesz gratis Sleeping Dogs, przeczytaj sobie o tej promocji).

Jak nie możesz ;/

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=74756&s=74691&s=70749&s=74828&s=74072&s=56411&s=50391&s=63363

Tyle to tam dokładasz co nic :D

hyhhyhy pierwszy

Lepiej już G1610 niż 7750.

Opublikowano

heh to jeszcze raz spytam. Który z tych jest lepszy? Chodzi o te co złożyliście. I ile fps na nich będzie oraz czy te kompy będą złożone? Bo ja się na tym za bardzo nie znam . : P

Opublikowano

Zestawy praktycznie takie same, u mnie masz HD7770 od MSI czyli napewno cichsze i chłodniejsze od Club3D i ~20% szybszy procesor za 50 zł więcej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...