Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Cuboid

DyeR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zainstalowałem sobie na swoim serwerze plugin plotme wszystko ładnie pięknie działa ale chce zabezpieczyć cały świat plotme żeby gracze mogli niszczyć tylko na swoich działkach przydzielonych przez plugin... Da sie zabezpieczyć to jakoś ?? Czy plotme automatycznie to zrobił ?

proszę moda o zmienienie nazwy tematu na [Pytanie]Cuboid a nie tak jak jest teraz

Opublikowano

szczerze to wole być dodatkowo zabezpieczony... da sie to jakoś zrobić ?

Opublikowano

@Up
Sprawdź po prostu Cuboida i się wszyscy dowiemy..
@Topic
Jeśli nic nie grzebałeś w ustawieniach To automatycznie po stworzeniu Działek powinno Ci się zabezpieczyć..

Opublikowano

@up sugerujesz mi że mam zapier****ć kompasem na koniec mapy, kopać do bedrocka później do następnego rogu ?? nie dziękuje

Opublikowano

Słuchaj, mapka zabezpieczy się automatycznie, możesz zakładać poszczegulne cuby na drogi (co moim zdaniem jest bez sensu, ponieważ żaden gracz Ci jej nie zniszczy), ale jak zaczniesz dawać cuby na cały obszar to działki nie będą spełniały swojej roli :D

Opublikowano

ok działa ;)

a jeszcze jedno pytanie... jak zrobić żebym mógł używać komendy //wand ( tzn biore //wand zaznaczam 2 kąty wpisuje //set 0 i nic sie nie dzieje) ktoś wie jak to zrobić ??

Opublikowano

@up sugerujesz mi że mam zapier****ć kompasem na koniec mapy, kopać do bedrocka później do następnego rogu ?? nie dziękuje

yyy nie?

Wystarczy flaga...

/rg flag __global__ build deny

Ale jak tego użyjesz, albo dasz cuba gracze po otrzymaniu działki nie będą mogli nic na niej robić. Dodatkowe zabezpieczenie tylko robi, że gracze nie będą mogli niszczyc...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...