Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

30 Fps Minecraft

Gość Szaki22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,Otóż po zainstalowaniu shaderów do minecraft'a FPS są ciągle na 30. Nie ważne czy zmienie na tiny czy extreme i tak jest ciągle 30. Czy shadery tak mają że ustawiają 30 fps?

Sprzęt:

Intel core I5 3,6Ghz

Readon HD 7770

8 GB ramu

Opublikowano

Po pierwsze Zależy jakie shadery.

Po drugie możesz zainstalować optifine i konfigurować aż będziesz miał więcej fps.

Mój stary nick: damian5602
Nick League Of Legends: Sonaes

Opublikowano

Optifine mam shadery SEUS Ultra

Normalnie bez shaderów fps miałem w granicach 200-300.

Kiedyś na 1.4 Instalowałem te same shadery i nie było takich problemów.Wtedy fps sięgały 50

Opublikowano

Nikt NIGDY nie potrafi pojąć, że 30FPS do optymalna ilość dla każdego komputera. Mając jakieś optisrajny niezależnie od tego, że będziesz miał 94395391253925923FPS to i tak będzie tak samo płynnie działać jak przy 30FPS. Nie majstruj nic. Ciesz się, że chodzi to jak mniemam płynnie.

Opublikowano

Nikt NIGDY nie potrafi pojąć, że 30FPS do optymalna ilość dla każdego komputera. Mając jakieś optisrajny niezależnie od tego, że będziesz miał 94395391253925923FPS to i tak będzie tak samo płynnie działać jak przy 30FPS. Nie majstruj nic. Ciesz się, że chodzi to jak mniemam płynnie.

Dla mnie różnica między 30 fps a 50 jest bardzo duża.

Opublikowano

W minecrafcie FPS'y, klatki liczą się adamie jakoś inaczej. Mogę nagrać Ci film w limicie klatek 30 FPS, a 50 i zobaczysz jaka jest różnica. W BF3 oczywiście według mnie nie ma różnicy między 30, a 60, ale w minecrafcie jest tak z dupy -,-

Opublikowano

Ja miałem podobnie z shaderami. Cały czas miałem 25fps niezależnie czy textury były standard czy 128x128.Ustawienia nie miały też nic do gadania. Wydaje mi się że shadery mają zakodowane ileść fps.

@niżej

nie mam pojęcia

mojasygnan.png

Opublikowano

Ja miałem podobnie z shaderami. Cały czas miałem 25fps niezależnie czy textury były standard czy 128x128.Ustawienia nie miały też nic do gadania. Wydaje mi się że shadery mają zakodowane ileść fps.

Pewnie idzie zmienić? :D tylko gdzie? trzeba w pliczkach pogrzebać? :D

Opublikowano

@adam200

30fps ledwo sie grac da...

Od 60-70 w gore nie czuc roznicy ale przy 30 klatkuje

Zgadzam się od 50-60 W górę nie czuć różnicy. Ale 30 fps w minecrafcie to tragedia :D

Opublikowano

Laptop / PC ? :D

Najważniejsze że jest 30 i nie spada . Jedyne co przychodzi do

głowy to Ograniczenie FPS w optifine , jest default'owo 120 , daj tam na MAX

i też nie wiem jaką masz widoczność - nie zależnie od sprzętu nie szalej na Extreme

najlepszym wyborem było by FAR .

Opublikowano

Dla mnie 30fps lub wiecej to juz jest cos (bo gram na serwerze na modach)xD a co do tematu sciagnij mvc i tam wybiez np minecraft 1.5.1 a z modow optifine updated i jakies shadery kliknij update i zobacz jak bedzie dzialac.

Opublikowano

Laptop / PC ? :D

Najważniejsze że jest 30 i nie spada . Jedyne co przychodzi do

głowy to Ograniczenie FPS w optifine , jest default'owo 120 , daj tam na MAX

i też nie wiem jaką masz widoczność - nie zależnie od sprzętu nie szalej na Extreme

najlepszym wyborem było by FAR .

PC :D FPS mam ustawione na MAX.Dodam ze nie zaleznie czy dam na tiny czy extreme i tak czy siak 30 fps X_o

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...