Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Język

Bezimienny.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli chodzi ci oryginalny dub, to język japoński.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

W języku japońskim , a swoja drogą to chyba najlepsza metoda na nauke tego języka :D .

hehe, to się naucz pisowni z anime xD

wiem ,że przepraszam to jest coś w stylu "warere" a "to sie więcej nie powtórzy to cos w stylu " stukiwa ateru" Cos takiego, trudno to napisać :D

Opublikowano

hehe, to się naucz pisowni z anime xD

wiem ,że przepraszam to jest coś w stylu "warere" a "to sie więcej nie powtórzy to cos w stylu " stukiwa ateru" Cos takiego, trudno to napisać :D

Co do przepraszam to z twoją wersją się jeszcze nie spotkałem mi sie wydaje ,że zawsze mówia "Gomennasai " lub coś w tym stylu .

Ale jakbyś byl w japoni na chwile, to podstawowe zwroty z anime już znasz i nie czujesz się jak wśród obych :P tylko gorzej z zamówieniem np. pizzy ale to przecież zawsze słownik dopomoże .

1382302052-U722126.jpg
Opublikowano

Przepraszam to gomen ne/gomennasai/warukatta.

Last.fm

Opublikowano

Ale "g" brzmi jak "k" xD

Ja osobiście w wakacje będę się uczyć tego języka. Mam już kurs na miesiąc wykupiony. Znam podstawowe słowa, ale czasem coś mi nie wyjdzie xD

Co do tematu, to język japoński.

Btw. Pobrałem aplikację na telefon ze słownikiem(podobno każdy język), a jest "żydowski", lecz nie ma japońskiego ;_;

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Wymowa to kwestia drugorzędna(naprzykłąd zazwyczaj "r" jest wymawiane jak "l", chociaż nie zawsze, wszystko zalezy od danego słowa).

Last.fm

Opublikowano

Wiem.

Nawet w Fairy Tail bohatera Elza Scarlet jest wymawiana jako Erza i pisana przez fanów "Erza". Mimo wszystko jej imię się pisze przez literkę l i ludzie się kłócą, jak ktoś napisze poprawnie.

QtiV6xY.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...