Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z komputerem

Minax

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Nie wiem czy ten problem powinienem tutaj pisać, ale już.

Powiem wszystko od początku i nie będę owijał w bawełne. Gram w grę CrossFire EU i wiadomo jak w każdej grze jest od groma cziterów, którzy mnie wkurzają i postanowiłem ściągnąć na innych cziterów. Po ściagnieciu hacka CF Pro odpaliłem go i nic, odrazu wydało mi się to podejrzane i postanowiłem przeskanować kompa Avastem i MSE. Obaj wykryli mi wirusa

"VirTool:Win32/Obfuscator.XZ",. który jest upierdliwy i nie mogłem go wgl. usunąć Avastem i MSE, lecz dzisiaj sobie z tym poradziłem (usuwając go ręcznie wchodząc przez tryb awaryjny). Wczoraj miałem taką sytuacje, gdy grałem nagle wyłaczył mi się komputer (najprawdopodobnie przez tego wirusa) i po ponownym odpaleniu po minucie zrobił mi się czarny ekran, było tam logo hackeera i treść brzmiała następująco "Haked By ME GOOD BYE". Jest jeszcze jeden problem podczas każdego uruchomienia komputera i załadowaniu pulpitu pojawiają mi się 3 okna z komunikatem "This assembly is protected by an unregistered version of Eziriz's".NET. Reactor"!" z logo od tego Hacka CF PRO. Przed usunieciem tego VirToola pojawiało mi się 5 z tego dwa miały logo tego hackera o którym mowiłem wyżej.

Więc prosiłbym was o podanie bardzo dobrego skana, żebym jeszcze raz przeskanował cały komp, bo póki co Avast i MSE nic nie znajdują, ale wdł. mnie nadal coś mam i rade jak pozbyć sie tego komunikatu co wyskakuje mi 3 razy podczas uruchomienia kompa. Może macie jakąś dobra rade jeśli chodzi o porządna i darmowa ochrone komputera. Jakiś AV albo skan i cos do tego ?

Z góry dzięki :))

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...