Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Wysoki ping

Lon333ly

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, ludziska. ;)

Mam do was pytanie. Co jest grane z moim pingiem? Jest on strasznie wysoki, na NA, jak i na EU.

Po ok. roku przerwy chciałbym wrócić do CF'a, ale nie dam rady z takim pingiem. Waha się on od 700 do 1000.

W innych grach w ogóle nie mam lagów, np. w LoL'u mój ping wynosi 49-50. A na CF'ie, czy to NA, czy EU, mój ping wynosi 700-1000.

Kiedyś, jak miałem jeszcze 5x gorszy internet, miałem normalny ping, ok. 54, z tego, co pamiętam.

Jeśli ktoś wie, o co chodzi i zechce mi pomóc, nagrodzę go lajkami. ;)

Pozdrawiam.

1389638202-U295319.png

Opublikowano

Wszelkie zapory mam wyłączone, powyłączałem wszystkie programy, które korzystają z internetu i klapa. :/

1389638202-U295319.png

Opublikowano

@Topic
Spróbuj wyłączyć Anti Wirusa, Mi czasami pomaga..

@Down
Wyłączenie, a odinstalowane Anti Wirusa To chyba To samo..

Opublikowano

Przeczyść Komputer CClenarem, spróbuj jeszcze pograć rano, bo może być też Ich wina - przeciążenie Serwera.

Opublikowano

Czasami z winy serwerów mam ping po 200. Spróbuj pograć w nocy, kiedy mniej ludzi jest na necie, i zobacz ile będziesz miał.
A net masz swój czy jakiś osiedlowy?

Opublikowano

@Up

W nocy czasami może być najwięcej, najlepiej patrzeć rano 5,6,7 godzina.
@Topic

I jak, patrzyłeś coś, pomogło?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Sprawdź czy nie masz włączonego procesu, który aktualnie wykorzystuje połączenie internetowe.

Tylko twój komputer łączy się z tym internetem? Czy ktoś jeszcze, na innym komputerze korzysta z internetu?

Powyłączaj zbędne procesy: gg, scype, utorrent - WSZYSTKO CO KORZYSTA Z INTERNETU,

pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...