Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

nabieranie masy :D

encoreeFTW

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Łapy czyli? przedramiona? czy chodziło ci bardziej o biceps i triceps? nieważne. Jeżeli chcesz porządnie wyrobić sobie klatkę piersiową, nie obejdzie się to bez poprawienia tricepsu, więc proponuje ci tradycyjne ćwiczenia na te partię mięśniowe czyli w przypadku klatki wyciskanie na ławeczce prostej/skośnej/rozpiętki na triceps standardowe wyciskanie francuzkie, czy też bawienie się gryfem łamanym na tą partię mięśniową. No w takim razie jeżeli wyrabiasz triceps, wypada również popracować nad bicepsem, w takim wypadku proponuje techniczne podnoszenie sztangielek/hantelek z oparciem o kolano/modlitewnik aby nadać typowe zaokrąglenie, dla wzmocnienia wyciskanie na stojąco najlepiej gryfem łamanym, czy też wyciskanie sztangielki/hantli sposobem młotkowym. Co do przedramion (tutaj potrzeba dużo cierpliwości) podnoś ciężary tą partią mięśniową ale tak, żeby nie przegiąć pały bo łatwo można uszkodzić nadgarstki.

Jeżeli chodzi o wyrobienie się bez ciężarów, samymi pompkami i podciąganiem to powodzenia życzę. Street workout opiera się na podnoszeniu własnego ciężaru, ale to nie są standardowe pompki i standardowe podciąganie jak większość mylnie sądzi, tylko zmodyfikowane ćwiczenia, zazwyczaj bardzo intensywne i czasochłonne.

Co do suplementów, większość to strata kasy jak na przykład antykataboliczne czy shoty przedtreningowe, moim zdaniem jedyny warty ceny to chyba dobra kreatyna w monohydrancie i multiwitamina z biedronki

Masz dużą wiedzę widzę :) O street workout dobrze napisałeś. Ktoś nie wie to polecam chociażby filmik na YT od Hannibal The King.

A co do suplementów to zupełnie się nie zgodzę. Prohormony i inne dziadostwa są dla ludzi głupich lub którzy naprawdę tego potrzebują, chociażby gdy uprawiają kulturystykę. Ale dla normalnego gościa zwykłe suple jak najbardziej w porządku. Szczególnie te na spalanie tłuszczu. Tłuszcz niestety nie schodzi tak łatwo, spala się jako ostatni. Bardzo długo trwa zrzucenie tego i tu z pomocą przychodzą suple,które nie działają szkodliwie na nasz organizm. Oczywiście trzeba dbać o wątrobę :) Do tego są osłonki, nawet te najprostsze z apteki. A jeśli masz serio dużą wiedzę o siłowni to wiesz, że każdy człowiek ma pewną granicę do której dochodzi i więcej masy mu nie przyrośnie. Jeśli ktoś jest np. ektomorfikiem to zdobycie masy jest cholernie ciężkie. Tutaj przychodzą z pomocą kolejne suple. Pozdrawiam ;)

Opublikowano

Masz dużą wiedzę widzę :) O street workout dobrze napisałeś. Ktoś nie wie to polecam chociażby filmik na YT od Hannibal The King.

A co do suplementów to zupełnie się nie zgodzę. Prohormony i inne dziadostwa są dla ludzi głupich lub którzy naprawdę tego potrzebują, chociażby gdy uprawiają kulturystykę. Ale dla normalnego gościa zwykłe suple jak najbardziej w porządku. Szczególnie te na spalanie tłuszczu. Tłuszcz niestety nie schodzi tak łatwo, spala się jako ostatni. Bardzo długo trwa zrzucenie tego i tu z pomocą przychodzą suple,które nie działają szkodliwie na nasz organizm. Oczywiście trzeba dbać o wątrobę :) Do tego są osłonki, nawet te najprostsze z apteki. A jeśli masz serio dużą wiedzę o siłowni to wiesz, że każdy człowiek ma pewną granicę do której dochodzi i więcej masy mu nie przyrośnie. Jeśli ktoś jest np. ektomorfikiem to zdobycie masy jest cholernie ciężkie. Tutaj przychodzą z pomocą kolejne suple. Pozdrawiam ;)

No ja niestety jestem endomorfem i przyznam, że muszę się często pilnować, jak zaczynałem swoją przygodę w kulturystyce miałem dosyć poważną nadwagę, w sumie to była już prawie otyłość ale postanowiłem się ogarnąć i w taki sposób zacząłem swoją przygodę w kulturystyce, aktualnie po dłuższej redukcji, potem krótkiej i przyjemnej masówce(chciałem cholernie powiększyć sobie ramiona :D) i (aktualnie) ponownej redukcji straciłem 22kg no i mam nadzieje zejść do 9% tkanki tłuszczowej (MARZENIE! :D)

Moje zdanie na temat supli jest takie ponieważ próbowałem i testowałem wiele z nich, jak nie wszystkie i nie bolało mnie serce z wydanych pieniędzy tylko na kreatynkę w monohydrancie. Mimo wszystko ciężko jest określić procentowo co ile ci daje w kulturystyce, ile daje dieta, ile dobry trening siłowy plus cardio, ile suple stąd odmienności zdań w tych tematach będą i muszą wręcz być ;D

"Nie ma wakacji, nie ma weekendów, nie ma urodzin, ZERO dni wolnych, bo każdy dzień jest ważny!"

Opublikowano

No ja niestety jestem endomorfem i przyznam, że muszę się często pilnować, jak zaczynałem swoją przygodę w kulturystyce miałem dosyć poważną nadwagę, w sumie to była już prawie otyłość ale postanowiłem się ogarnąć i w taki sposób zacząłem swoją przygodę w kulturystyce, aktualnie po dłuższej redukcji, potem krótkiej i przyjemnej masówce(chciałem cholernie powiększyć sobie ramiona :D) i (aktualnie) ponownej redukcji straciłem 22kg no i mam nadzieje zejść do 9% tkanki tłuszczowej (MARZENIE! :D)

Moje zdanie na temat supli jest takie ponieważ próbowałem i testowałem wiele z nich, jak nie wszystkie i nie bolało mnie serce z wydanych pieniędzy tylko na kreatynkę w monohydrancie. Mimo wszystko ciężko jest określić procentowo co ile ci daje w kulturystyce, ile daje dieta, ile dobry trening siłowy plus cardio, ile suple stąd odmienności zdań w tych tematach będą i muszą wręcz być ;D

De facto każdy człowiek ma inny organizm i inaczej reaguje na poszczególnie substancje :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...