Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dynamo ( Magik )

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co o nim myslicie?

Na poczatku sam lykalem w te sztuczki, ale szybko zmienilem zdanie

Przed chwila ogladalem jego pokazy i posmialem sie troche jak zapytal na ulicy czlowieka o tytul filmu a on z bilbordu zdmuchnal z ponad 10 metrow zbedne litery i powstal tytul filmu :D

Albo jak lapal powietrze do rak z cygara ktore facet palil i " wpychal " do kufla zamknietego podkladkami pod kufel piwa

I najlepsze, chodzenie po wodzie :D

Moglbym wymieniac troche ale nie chce mi sie

Piszcie :D

Opublikowano

Ten typ jest zajebisty.

Czasami zastanawiam się czy to naprawdę czy fake

Większość jego ''sztuczek'' to fake jest to po prostu zdolny iluzjonista.

1388363882-U262029.png
Weteran
Opublikowano

Iluzjonista, jak iluzjonista, jest dobry :)

Wszystko upozorowane tak, abyśmy myśleli, że to czary.

Tak mi się przypomniało, jak ktoś chce fajny film, to polecam "Iluzjonista", zajebisty :D

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Tak też go wczoraj oglądałem z nudów. Lepsze było wcześniej te "gierki z mózgiem" Head Games chyba czy jakoś tak :P (Discovery)

Też uważam tak jak Gamus to jest fotomontaż. Tak jak oglądałem pewien odcinek też iluzjonisty "Chriss Angel" czy jakoś tak mu leciało. To było że samochód podniósł. Przód samochodu policyjnego.. albo jak wyrywał palmę?

Z tym facetem to myślę że jest tak: Zwykły przechodzień - aktor. Ma powiedzieć daną nazwę filmu którą mu kazali. I za tym "bilbordem" stoją ludzie i zbędne literki odczepili czy coś takiego xD

3t6EGVz.png

Opublikowano

Przecież, same nabranie widza, że 'przypadkowy' przechodzień jest naprawdę przypadkowy, podczas gdy on jest aktorem, ponieważ wydaje nam się, że jest przypadkowy. :p

76561198009257917.png

"W heteroseksualnych parach, gdzie dziecko przychodzi na świat naturalnie, istnieje w głowach rodziców coś co można określić mianem swoistego "firewall". Czysta i bezwarunkowa miłość bez seksualnych podtekstów.. W przypadku par homoseksualnych i adopcji dzieci, dajmy dla przykładu - parę gejowską adoptującą córkę, mamy do czynienia z sytuacją gdzie dwóch mężczyzn zamieszkuje z "obcą kobietą", której nie chroni żadna biologiczna "blokada". Mężczyzni Ci przejawiają zainteresowanie ciałem dziewczynki, odczuwają pożądanie i chęć poeksperymentowania z kobiecym ciałem... Gwałt w takim przypadku jest tylko kwestią czasu."
Opublikowano

Ja myślę że on naprawdę ma takie moce fajnie robi sztuczki aż w szoku jestem jak on to robi.

1373415594-U477327.png

KidModerator Single Player|MPC Champion|Gold Member|Postwriter|Uczeń Pawła_CS|

Opublikowano

@Up

walnij się dzieciaku w głowe, naprawde uważasz, że on ma jakieś moce? :D

Zdolny iluzjonista tak jak ktoś już wspomniał.

Opublikowano

@3UP Nie zostalo udowodnione naukowo czy da sie chodzic po wodzie, od kad Dynamo chodzil po wodzie, zaden Doktor czy specjalista nie zabral sie za obalenie tego " mitu " bo wie ze to nie mozliwe :D

Ja mam kolege magika, jest naprawde kozakiem karcianym, i rozpie**ala system sztuczkami. Ale to co robil dynamo nie da sie zrobic, przykladowo ktos oddal karte a nagle znalazla mu sie w tylnej kieszeni. Sam mi mowil ze to jest niemozliwe, zeby " teleportowac " karte z tali do czyjejs kieszeni :D. Albo mial ta trobke w " sprayu " zatrabil za ich plecami a nagle przeniosl sie o 20 metrow dalej xD

Fakt ogladalo sie super

A co do Chris Angel ten co ma poczatek odcinka cos tam " wejdz w moj umysl " to on niby lewitowal, co jest niemozliwe do zrobienia bo nie zostalo to potwierdzone naukowo, i to co on robi to naprawde byl pic na wode :D. Bo dynamo mial niektore sztuczki prawdziwe, do wykonania, bo kumpel mi to samo pokazywal co robil dynamo :D

Opublikowano

Każdy powinien wiedzieć, że magia polega na iluzji i nabraniu widza, że to jest naprawdę. To znaczy można podzielić też ludzi na wierzących i niewierzących w to. Ja za to słyszałem o czymś takim jak lewitacja - wiecie.. typ medytuje i nagle unosi się w powietrzu. Ja w to po części wierzę ale musiałbym zobaczyć na żywo by uwierzyć w 100% :>

photo261314.png

Opublikowano

Każdy powinien wiedzieć, że magia polega na iluzji i nabraniu widza, że to jest naprawdę. To znaczy można podzielić też ludzi na wierzących i niewierzących w to. Ja za to słyszałem o czymś takim jak lewitacja - wiecie.. typ medytuje i nagle unosi się w powietrzu. Ja w to po części wierzę ale musiałbym zobaczyć na żywo by uwierzyć w 100% :>

Myslisz pojecia miedzy magia a iluzja, magia nie polega na iluzji, magia to magia a iluzja to iluzja. Zludzenie optyczne, wymuszone przez wystepujacego by osoba druga patrzyla na prawa reke a nie na lewa, a magia to przykladowo teleportowanie sie z miejsca na miejsce, stworzenie przedmiotu, to co masz w grach :D.

Iluzja odwraca uwage od najwazniejszych ruchow, bez niej kazdy by wiedzial jak zrobic ta sztuczke i tamta.

Typka lewitujacego mozna nazwac magikiem, ale pamietaj to, ze nie zostalo to udowodnione naukowo, i nigdy nie zostanie, botakie cos jest niemozliwe do zrealizowania, a to, ze bylo to w telewizji to nie znaczy ze to prawda. 90% programow opiera sie na klamstwach, sztuczkach filmowych i dlatego jest taka ogladalnosc, przykladowo " magika " Dynamo.

A wierzysz w to, ze mozna chodzic po wodzie?

Opublikowano

oglądałem i zajebiste , najlepsze było tą kolejką xD

Jo :D

Oglądałem też na Discovery program o super ludziach i tam prezenter jakiś znany na świecie iluzjonista wspinał się nie wiem dokładnie gdzie (nie pamiętam) jakieś góry czy to było w Tybecie nie powiem na 100% i tam dziadek "mnich" właśnie lewitował :P pojedź tam pokaż dziadkowi sztuczkę i może Ci pokaże jak się lata :P

1377774857-U369478.png <<<CIEKAWE KURFA DLACZEGO?

Opublikowano

Wszyscy ludzie są ustawieni fajnie się to 1 raz oglądało ale i tak wiem że to ściema

ja wciagałem kakao xD ale szału nie było ;p

Opublikowano

Moim zdaniem w większosci to prawda. Chodzenie po scianie i wodzie to fake. Niektore sztuczki (np. Z owocem , było to chyba w Brazili) są ustawione. Jakies czytanie w myslach prawdziwe moze byc

Opublikowano

Mi się podobała reakcja brata, jak oglądał odcinek w którym Dynamo, "przekręcił" Srajfona :D

"Ty! kurwa pierdolony połamał ajfona"
"Jebaniec go naprawił!"

Wyjaśnienie. (Podobno, niemam srajfona, nie oceniam)
Na srajfonie jest apka dzięki której połowa ekranu zmienia wygląd na tył telefonu

Wygląda to jakoś tak.

​Propsy "Magicy"

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

+1 do reputki xD

A ty w to wierzysz? :D

wiadome że nie wierzę ale to jest iluzja a nie fotomontaż, lewitacja tak dla waszej informacji jest możliwa, poszeperajcie trochę po internecie i będziecie wiedzieli. Sam znam różne sztuczki, tyle że z kartami.

Opublikowano

To jest porąbane. Włączyli w wężu ogrodowym wodę (bardzo małe ciśnienie) i koleś stanął na tej wodzie i unosił się, albo miał w jednym worku przepowiednie (jabłko), a do drugiego wyrzucał karteczki z nazwami owoców. Później kazał babce wyjąć karteczkę na której było napisane "jabłko", a później otworzył worek z przepowiednią w której było jabłko. Ludzie przecież wiadomo, że jak zapisywał nazwy owoców na karteczkach to na każdej pisał "jabłko", a wszyscy przypadkowi ludzie (aktorzy), którzy obserwowali dali się nabrać. Wiadomo, że te wszystkie sztuczki to fake. Jeśli wierzysz w ten serial to tak jakbyś myślał, że Trudne sprawy to prawdziwe historie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...