Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Nostale] Zarabiamy kasę w.. NosTale

marceli17

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam i o zdrówko pytam ;D. Jest to poradnik dla ludzi początkujących / średnio doświadczonych :X

Chociaż jest to dobry plan na kasę myślę że na 80+ będzie łatwiej iść np na 3BB i draco ;>

Zapraszam do komentowania, oceniania i czytania <rotfl>

1. Zapraszamy przyjaciół (siebie samego [ forever alone :s ] ). Robimy nowy e-mail. np [email protected].

Wchodzimy na konto gdzie mamy mieć ND !. Nosmall -> Serwer -> Postać -> Zaproś przyjaciół.

W ramce z nazwą wpisujemy byle co, chodzi o to że na e-mailu przyjdzie ta nazwa przykładowo ''KałskoSłonia chce odkrywać z tb świat NosTale !''

W ramce e-mail wpisujemy e-mail który zrobiliśmy. np [email protected]

Wbijamy na mail mamby, i rejestrujemy się przez podany link, link kieruje nas normalnie na stronę nostale. Ale tam dajecie reje i już jest ok !

2. Wreszcie tworzymy naszą postać !

+ i - postaci !

Wojownik ! - łatwa postać, ma DMG, ma HP ale jest wolny i szczerze to na 1-30 jest średni.

Łucznik ! - no no. Kołujemy WR wody 40% i kox :P Ma dmg jest szybki, HP nie potrzebne bo mamy all na skilla ;P

Mag ! - Kupujemy 2 skille. Lodowa kula i wir wodny WR wody 20% i mam all na skilla :DD Postać bardzo wolna przez co czas się dłuży ;d. Polecam łucznika, szybko nabijemy lvl i w cp damy z łatwością radę ;P

3. Przekładamy WR wody (łucznik, mag) albo ognia (woj), można też skołować EQ np zbrojkę na 15 u4+3 i broń na 21 u5+3.Nie trzeba ale było by miło.

4.Skille ! Wojownik - Uziemiająca fala, Przymierze krwi, wszystkie ulepszenia z 1 strony. ( regeneracja HP, many, zwiększenie ataku itp.)

Mag - Lodowa kula, wir wodny, aura regeneracji, wszystkie ulepszenia z 1 strony.

Łucznik - Doskonały strzał, Cios szturmowy, Deszcz strzał, Rytuał sokoła, wszystkie ulepszenia z 1 strony.

5.Expimy :D nabijamy 15lvl i 20job. Ja expię nooba swoją postacią przez Multiclient od Klausa ;). Wbijamy 15lvl i robimy questy do 14CP.

6.Teraz lecimy expić na ziarna i złośniki na terenach kopalń. w max pół godziny nabijamy 21lvl. Przenosimy się na górę mapki gdzie bijemy owieczki, dropiąc wełnę ! dobijamy 25lvl.

7.Robimy questy :DD Wykonujemy wszystkie aż do 30Cp !!! Po ukończeniu go rozmawiamy z Jericho, i czekamy na ND :X

Zyski :

- 50 ogromnych potek. 2-3k/sztk

- 30ND :X

- Śmieci typu wełna itp. 1.5k - 4.5k za sztk.

- Koło 200k uzbieramy z ziemi.

- jakieś 100k nam wyjdzie za śmieci.

- Mamy postać na FM, Pieczątki Cuby :P

Za 10 takich postaci mamy już 300Nd, 500 mega potek, i z 2kk gold,

Tak jak pisałem, nie jest to zarobek dla 80+ bo jest to czasochłonne.

1 postać robię w 2 dni. Chociaż mój rekord to 4godziny :DD (godzina expa do 25 i 3h robienia misji) ale jednak z nikogo nie robimy no-life prawda?

1375198444-U163133.jpg

Opublikowano

Ciekawe, tylko nie każdy ma czas na wyexpianie nowej postaci.

6.Teraz lecimy expić na ziarna i złośniki na terenach kopalń. w max pół godziny nabijamy 21lvl. Przenosimy się na górę mapki gdzie bijemy owieczki, dropiąc wełnę ! dobijamy 25lvl.

ale ten 25lvl bez questów mamy wbijać ?

Co by tu wstawić ??

Opublikowano

Czasochłonne i możliwość bana, ja nie polecam.

Mimo wszystko jak komuś zależy, to może robić.

Treść poradnika chyba każdy zna, no ale ładnie opisałeś i + dla Ciebie.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

@2up

Tak bez questów, robiąc je na 25lvl wejdzie nam 30lvl ;P

@up

Za co ban? za Multiclient? nie musisz używać, a za to że sam robisz bana nie dostaniesz ;P

1375198444-U163133.jpg

Opublikowano

Teoretycznie dostaniesz bo z tego co pamiętam w regulaminie jest coś że 1 gracz = 1konto , ale w praktyce to za to nie spotkałem się żeby banowali.

Opublikowano

@up

Za co ban? za Multiclient? nie musisz używać, a za to że sam robisz bana nie dostaniesz ;P

Niestety, ale jak wyłapią, że z tego samego IP się rejestrowałeś, to mogą dać karę i usunąć ND z konta.

Mój kolega kiedyś zarobił 3k ND na tym sposobie i go zbanowali, a konta usunęli.

Ale to tylko jak ktoś ma pecha :P Mimo wszystko ryzyko jest.

@down

Ja i tak zostanę przy moim twierdzeniu ;)

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Ha, ha.. weź chociaż nie kłam Klaus. W którymś z tematów na ten temat na boardzie wypowiadała się Shauna bodaj, a w innym AniaPuchatek i pisały, że nie ma za to bana.. soł nie wciskaj nam kitu, bo fajniejszy nie będziesz. ^^

95bx.png

Cherry, she is Scout. She see you, be careful..

Opublikowano

@ Wszystkie up'y aż do klausa.

Na forum jest pełno tematów co zrobić nie mam kasy itp i ludzie piszą ''noobki na 30ND, ja tak zarabiam'' Shauna czy jak jej tam pisała że to dobry sposób ;d

Nie pamiętam w którym temacie ale widziałem to :P

1375198444-U163133.jpg

Opublikowano

woriors, inteligencie prosze ; board.nostale.pl/board216-pomoc-pytania-i-pierwsze-kroki/board218-pytania-i-wskazówki/board71-archiwum/board329-inne/79349-nosdolary-za-multikonto/ nie jest to co prawda wypowiedz Shauny czy Ani bo nie chcialo mi sie szukac, ale wypowiada sie Furkalor.

EDIT@ nie moge dac jako link bo jestem na komorce ;c

95bx.png

Cherry, she is Scout. She see you, be careful..

Opublikowano

Czasochłonne, ale dla takich rzeczy raczej warto poświęcić jakiś tydzień, np. w wakacje.

누가 뭐라 해도 난 나야 난 그냥 내가 되고 싶어
I WANNA BE ME ME ME

Opublikowano

@Up

Jakie tam czasochłonne... w 1 dzien 1 postać.

Tylko siła woli musi być bo jednak po 1 postać musk rozjebany :3

Ale kiedy zrobisz 10postaci to masz 300ND więc to już ładny zarobek ;)

+ masz 500potek itp.

1375198444-U163133.jpg

• 3 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

mój sposób na noobki:

-questy od1 lv do 5lv

-expienie na groszkach przez multikonto od 5lv do 18lv i 20j

-dropie trawe (30 ) i wode sloneczą (1)

-zmiana profesji na maga

-questy do21cp

-powtarzam 21cp 5 razy (20% za wykonanie) do 22lv - nietrzeba pozniej dobijac lv zeby wykonywac cp

-questy do cp30

skile na maga : aura regeneracji , ognista kula ,tornado wody, (i reszta skilli obszarowych)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zawsze mozna na hardkorowo :

Kolega : Łuk - WK

Ty : Mag - Bluś

Obaj robicie nupy mag i na multikoncie dajecie sobie buffy. Na cheatach z tego forum uzywacie speedhacka i fast lapania, i nup w 3 godziny gotowy, to znaczy 2 nupy.

Ale tak, macie 80 % na bana i 5 % na bana na glowne D;

1385975953-U914647.png

• 7 miesięcy temu...
  • Biter. zmienił(a) tytuł na [Nostale] Zarabiamy kasę w.. NosTale

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...