Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi w MineCraft ? możliwe ...

MantisGame

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich mam bardzo ciekawy problem mam można powiedzieć laptopa do grania i od wersji 1.5.0 mam bardzo duzy spadek FPS przed 1.5.0 miałem 200 FPS +/- a teraz 40 max 50 ... i nie wiem co mam zrobić może mi poradzicie jak znacie odpowiedzi ?!?!

Z góry dzięki !! :)

PS: Podam parametry mojego lapka :

1) Model Procesora i7-2670QM (2.2 GHz, 3.1 GHz Turbo, 6 MB Cache)

2) ilość rdzeni 4szt.

3) Pamięć RAM - 8GB

4) dysk twardy 750GB

5) Karta Graficzna AMD Radeon HD 6770M 2GB

6) Windows 7

Myślę że to wszystko jeżeli coś jeszcze mam podać żeby rozwiązać problem to proszę napisać Pozdrawiam i czekam !!!

Opublikowano

50 to mało? Mi wystarczy 30 do płynnej gry. Ale zainstalowałeś Optifine? Możesz też wyłączyć zbędne programy na czas grania.

Opublikowano

Filmy są odtwarzane z prędkością 24-48 FPS. Czy widzisz to, gdy oglądasz film?

Kiedyś myślałem, że jestem elfem, ale tata powiedział, że jestem nikim i tak już zostało....

vvv Potrafisz tworzyć serwer? Sprawdź! vvv

Poszukuję kogoś kto przygotuje mi serwer na wersję Pocket Edition. Oferuję opłacalną współpracę. Więcej info WYŁĄCZNIE na priv

Opublikowano

Ja wprost przeciwnie w 1.4.7 mogłem mieć tylko mc włączonego i miałem 50 fps.

Od 1.5.0 mam włączoną muzykę z neta strone serwera na jakim gram, mpc i face. I mam 70 fps. Nie mam optifina.

Może w ustawieniach masz coś nie tak? Ja wszędzie mam na OFF, może lekko się poprawi jak zmienisz, Zmień też czułość myszki na 112.

Opublikowano

Ja wiem że 50 fps wystarczy do grania ale ja jeszcze nagrywam filmiki sobie więc potrzebuję trochę więcej fpsów żeby płynniej chodziło :)

Miałem optifina i wyłączone wszystkie animacje i tak miałem mało fps :(

Opublikowano

och moja rada Przypisz ramu połowy swojego kompa i optifine i chyba ustawienia karty graficznej.

mca.pngSpotykam herobrine gdy gram na single played gdy stworze nowy świat.On tam już jest :(.Kurde zadużo dedów i bódynków które nie mogły się wygerować .Legenda jest prawdziwa.Notch miał brata ale gdy zmarł jego duch krąży w minecraft.
Opublikowano

Po prostu wyłącz zbędne programy i dopisz pamięci RAM! -.-

Zrobiłem tak. Z 13 FPS przyśpieszyło do 46 FPS. Jak kolega wyżej powiedział Filmy są odtwarzane z prędkością 24-48 FPS. Czy widzisz to, gdy oglądasz film?.

Tyle wystarczy!

Opublikowano

A jak podkręcić procesor bo ja mam intel core i5 x 4 .

mca.pngSpotykam herobrine gdy gram na single played gdy stworze nowy świat.On tam już jest :(.Kurde zadużo dedów i bódynków które nie mogły się wygerować .Legenda jest prawdziwa.Notch miał brata ale gdy zmarł jego duch krąży w minecraft.
Opublikowano

@UP

Chyba się z wackiem na głowy zamieniłeś.

50-40FPS. Czego Ty oczekujesz od minecrafta? 30FPS to optymalna ilość, a ty oczekujesz milionów? Ciesz się, że minecraft działa płynnie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...