Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Warto grać?

Loth Sugan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc. Na youtube widzialem tego dragon nesta i spodobal mi sie system walk jadnak zastanawiam sie czy sciagac to czy nie. Gra z tego co wiem jest ciut podobna do wow-a bo sa jakies instancje. Czy warta w nia pograc? Czy mozna porownac ta gre do metin2 gdzie jest jedno glowne miasto gdzie wszyscy gadaja, sprzedaja ,szpanuja, bija sie?

Pytam bo nie chce znow sciagac gry i po godzinie stwierdzic ze jest ciulowa bo gra przypomina gre single player gdzie jest strasznie duza mapa z nudnymi misjami i bez glownego miasta

u1lc.png
Opublikowano

Hmmm, no niestety do metin2 nie można tego porównać ;p

Co do samej gry to.. głownym miastem można jak narazie nazwać Saint's Haven, gdyż tam organizują się party na Nesty i tam rozpoczynamy rozgrywkę od 24, do 40 poziomu.

Dragon nest, nie jest grą ,,Single Player'', do większości Nestów/Dungów jest potrzebne od 2 osobowych party do 4, a pozniej nawet i 8-osobowego party, dlatego warto szukać gildi, w której z łatwością znajdziesz takie party, a dodatkowo gildia doda Ci bonusy wykupione przez lidera, lub tkz. ''Set gildyjny'' który przy pełnym ubraniu dodaje Ci 10% więcej expa, a same bonusy gildyjne mogą dodać Ci jeszcze raz tyle lub i więcej.

Co do bicia, to jak narazie gracze mogą bić się tylko w Koloseum, odbywaja się tam róźne walki i są dostępne róźne mody: Respawn, Capitan, Kill all.. Ghoul mode itd..

Opublikowano

osiągnoć 40 poziom można też solo. Ale jak już chcesz podropic na lesze eq polecam party. własnie najlepszym pomysłem na pvp było Koloseum, Można toczć walki 1-1 2-2 itp.

Nie ma sklepików w tej grze tylko jest Trade House, to też wspaniały pomysł by nie musisz tak jak w Metku wystawiać sklepiku i czekać 2h aż ci coś kupią , tylko wystawiasz item na TH i idziesz sobie spokojnie robić dungi ^^. Ogólnie Metin2 nie ma żadnego podlotu do tej gry pod każdym wzgledem. Tu masz dynamiczne pvp, Skill,Skill,Skill możesz ciągle skilować, a na metku? Skill.... 1000x hity z micza.... Skill.... Osobiście polecam gre w 100%, jak nie będziesz mógł ogarnoć na Globalu to zapraszam na Priva na którym też gra dużo polaków, jest bardzo stabilny i patrząc na raty jest 10x prościej niż na Globalu :).

07397503792889363185.jpg

Opublikowano

Gra bardzo dynamiczna pod względem PvP jak i PvM, nie ma odpoczynku, gdy się bijesz każda chwila jest ważna :) Im częściej twój przeciwnik upada tym lepiej dla Ciebie ;P. Większość postaci jest cały czas w ruchu, nie jak w metinie że stoisz i co jakiś czas skill, głównym atakiem tutaj są własnie skille. W grze jest powiedzmy system dungeonów, nie ma jednej mapy gdzie grindujesz pół dnia. Dungeony mają 4 typy trudności więc czasem jest ciężko, czasem za prosto ;P Sam ( jako ja.. Nie sam jako samotnie ) nigdy nie robiłem dungeonów na hardzie i niżej.. O skille łatwiej, jest ich więcej, lepiej wyglądają i nie trzeba kupować masy KU by je dobrze zrobić w porównaniu do Metina..

Grafika jednak delikatnie odrzuca bo postacie wyglądają jak dzieci.. I może jest jeszcze ok jak się gra chłopakiem ( nie, nie jestem pedofilem czy coś ) bo sam nim jestem i można jakoś przeżyć, ale granie np. magiem wyglądającym jak mała dziewczynka wypinająca tyłek już fajne nie jest :/. W DN jest znacznie lepsza fabuła która cały czas gdzieś się wplata w questy, czego brakuje w Metinie.. W metinie większość czasu marnujesz bijąc mobki, a w DN cały czas są questy.. Do 40 lvl nie zdarzy się nigdy by nie było nawet 1 aktywnego questa..

Co do miast to na początku Calderock Village gdzie są zwykle ludzei 8-24, a potem Saint Haven gdzie jest masa ludzi 24-40 :P

Wszystko w porównaniu do metina

Od kiedy są 8 osobowe PT na EU Kiper? :P No chyba że pisałeś o SEA ^^

Zbieram like ;x

Opublikowano

Hmm.. przeczytaj 5 razy to zdanie :)

a pozniej nawet i 8-osobowego party

Czyli po jakimś update, który doda Dragona.. Trochę myślenia i rozumowania. Dobrze znam Dragon Nest'a, więc nie szukaj błędu do którego możesz się przyczepić :).

Opublikowano

Wybacz, ale pisząc później myślałem że masz namyśli późniejszy etap gry czyli ok. 40 lvl.. Nie przyszło mi do głowy że chodzi Ci o update ^^

Zbieram like ;x

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Gra podobna do WoW-a, ale jednak inna ;)

Jak zaczniesz w nią grać to wciągniesz się na ładne parę miesięcy, gra ma coraz to nowsze aktualizacje i wprowadzają coraz lepsze rzeczy.

Ale najważniejszym plusem tej gry jest to, że nie trzeba wydawać tysięcy zł na IS, żeby coś osiągnąć ;)

93988298266825447943.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...