Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Chce kupić serwer na craftshell.pl co sądzicie o tym hostingu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmm ja ci polecam craftserve mam tam server sand i gramy z kolegami małe lagi zazwyczaj brak ale czasem są odczuwalne no osatnio coś im na kilka godzin padły serwery sand ale szybko naprawili i mają dodać 5 dni serva gratis :D

no a cena to 9,99 więc na dziesięć slotów nie jest źle jest to server prywatny na wl no i bez możliwości wgrywania modów ale w sumie na survivalu mody nie potrzebne

mają też oferty dla serverów publicznych :D aha i teraz mają jakąś promocje i jak masz dużo widzów na yt to jest tam jakiś sponsoring że chyba serv za free czy jakoś tak musisz poczytać

mam nadzieje że pomogłem :D

Opublikowano

Po czym wnoskujesz że pukawka droga? 2zł za 100mb na slot to dużo? Na mineserv.eu za 64mb na slot jest 2 zł :)

Polecam Pukawka.pl a serwer na craftshell.pl jest dobry tylko trzeba umiec obsługiwać się FreeBSD.

Craftshell jest też tani Konto Basic kosztuje 20zł a dostajesz 2GB ramu. Możesz mieć mały problem z ItemShopem

ponieważ na pukawka.pl masz automatyczny a tutaj będziesz musiał sam stworzyć no jeśli posiadasz konto w banku

jeśli nie to nie bedziesz mógł zrobić automatycznego ItemShopu.

Opublikowano

Po czym wnoskujesz że pukawka droga? 2zł za 100mb na slot to dużo? Na mineserv.eu za 64mb na slot jest 2 zł :)

Polecam Pukawka.pl a serwer na craftshell.pl jest dobry tylko trzeba umiec obsługiwać się FreeBSD.

Craftshell jest też tani Konto Basic kosztuje 20zł a dostajesz 2GB ramu. Możesz mieć mały problem z ItemShopem

ponieważ na pukawka.pl masz automatyczny a tutaj będziesz musiał sam stworzyć no jeśli posiadasz konto w banku

jeśli nie to nie bedziesz mógł zrobić automatycznego ItemShopu.

ItemShop to nie problem sam go zrobie a jeżeli chodzi o FreeBSD to już gorzej :)

Opublikowano

Ludzie...ogarniacie o co on się pyta? Co sądzimy o CraftShell -,- ..

No więc tak moja opinia o tym hostingu nie jest najlepsza, bo strasznie kręcą jeżeli chodzi o wpłaty na konto. Jakościowo nie jest to najlepszy hosting..możesz co najwyżej otworzyć tam bezpłatny serwer i się przekonasz ;) Ja ci polecam MineServ.eu , mysle ze jest to solidny hosting, super pomoc email, ceny tez nie sa wygorowane ale wiadomo..dzisiaj nie ma nic za darmo ;) Jezeli chcesz otworzyc serwer porzadny a nie taka 10 slotowke to polecam ci ten hosting . ;]

2dhww8h.png

Opublikowano

Miałem kiedyś serwer na craftshellu, jednak raz na jakiś czas brakowało na nim zasobów, odczyt i zapis na dysk był strasznie wolny oraz strasznie słabe łącze.

Teraz mam zakupionego VPS na EsData.pl i muszę się aż nimi pochwalić :D - brak problemów, wszystko chodzi jak należy, bardzo dobre łącze i szybkie dyski B) .

Gdybyś chciał pomocy z instalacją serwera na VPS u nich to pisz do mnie na priv.

Szukasz taniego i dobrego serwera? Click na sygnaturę:

whmcslogo.png

Opublikowano

Ja Ci radzę Ycraft.PL kupuje tam serwer dobry host lagów nie ma a craftserve to gówno mam tam serwa dużo lagów jest ...

50 100 150 200 250 300 350 400 450 500 550 600

Potrzebujesz pomocy przy Serwerze MineCrafta?Pisz PW 

Pomogłem ?Daj like !to Cię nie kosztuje a mnie motywuje :) 

Opublikowano

Chcesz prawdziwy hosting gdzie jest 0 lagów?

Polecam Ci http://disconnect.pl/

Mają ItemShop co sprawia łatwość w zarządzaniu, WYSOKIE STAWKI SMS, webFTP, Harmonogram zadań, szybki kontakt, każde przedłużenie daje +5 dni gratis, darmową bazę MYSQL! POLECAM! :)

Opublikowano

A ja ci napisze tak.

Opinie są różne, bo oni albo mieli darmowe serwery albo przesadzali z ilością slotów w danej ofercie. Darmowe są całkiem na innej maszynie.

Opublikowano

Nie mam pojęcia co teraz wybrać nie chce kupywać serwera z itemshopem panelem itp. Wole kupić VPSa lub takowy serwer ponieważ obsługa ssh nie jest trudna a itemshop sam sobie zrobie :)

Opublikowano

Prawda :

- Pukawka wez tam Serwer a zejdziesz z niego po miesiacu jesli jakas konkretna liczba osob zacznie grac ( 80-100)

- Mineserv syf nad syfami

- Craftserve keidys byl okey , teraz ssie palke :D mam tam 3500 w portfelu na 1 serwerze .. i nigdy wiecej tam nie bede mial serwera

- Ownserver powiwem Ci ze chociaz pomimo duzo duzo negatywnych ocen na temat tego hostingu ja ngidy nie mialem lagow czy innych dupereli :P

- polecam z serca na reku jee.pl Mam swoja maszyne dedykowana takze jesli chcesz byc bez lagow pisz na priv

Opublikowano

Lepiej kupić sobie VPS, masz do niego pełny dostęp, możesz zainstalować nie tylko minecraft, ale np. Ts3

Każdy kto się zna chociaż troche na ssh powinien sobie poradzić z obsługą VPS

Jeśli chodzi o VPS i Serwery dedykowane to polecam http://www.ovh.pl

Zapraszam na serwer Minecraft

▶▶▶ IP: DyrtCraft.PL ◀◀◀

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...