Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bieg na 1000m

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciał bym się was zapytać jak poprawic czas na 1000m miałem 3:30 a Pan od w-f powiedział , że jak poprawił bym tak ok. 20 sek. bym pojechał na zawody. Bardzo bym chciał pojechać wieć prosił bym o trening jakiś czy coś :)

Opublikowano

Tego nie da się wytrenować w 1-2 dni, tylko conajmniej 1-2 tyg. Musisz mieć lepszą kondycje, na biegach dysnansowych to jest bardzo ważne. Jeżeli będziesz mógł dłużej biec z większą prędkością to osiągniesz lepszy rezultat, ale 20 sekund to dość sporo. Cwicz :).

Opublikowano

Ja jestem w 3 gim i osiągam czas poniżej 3min, tylko ja mam już kondycję wyrobioną od paru lat bo zapieprzam w środku pomocy z racji iż jestem piłkarzem...

Tobie bym polecał bieganie codziennie na dłuższy dystans. Do tego ja biegnę techniką długie kroki, jakbym robił prawie, że wieloskok i do tego od początku do końca równe tempo, nie przejmując się wyprzedzającymi mnie na początku zawodnikami ;)

Opublikowano

Biegaj po 30-40 min dziennie na zasadzie: 4 min biegu, minuta marszu. Możesz wtedy kilka razy zmierzyć swój czas a i kondycja ci się powinna wyrobić.

Ja od 4 dni zwiększyłem obroty z 20-25 min na 35-45 min. Pierwszy dzień był ciężki, a dzisiaj rano spokojnie zrobiłem dłuższą trase w takim samym czasie.

Polecam też to co napisał Jamajkas.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...