Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wasze sposoby na trądzik

Joseito

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czasami wyjdą mi na twarzy 4/5 takich syfów ( pryszczy ) i nie wiem co z tym robić , zawszę próbuję umyć białym mydłem i potem wysmarować maścią cynkową ale to nic nie daje , co polecacie ?

u6pv.jpg

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nalej trochę oliwy na wacik i nim lekko wsmaruj w te pryszcze. Rano dobrze przemyj, bo będziesz się świecił jak... Z bardziej konkretnych sposobów, to po prostu żel do twarzy przeciwko pryszczom z drogerii. Były też kiedyś jakieś tabletki zaczynające się na AQ....

Opublikowano

Nalej trochę oliwy na wacik i nim lekko wsmaruj w te pryszcze. Rano dobrze przemyj, bo będziesz się świecił jak... Z bardziej konkretnych sposobów, to po prostu żel do twarzy przeciwko pryszczom z drogerii. Były też kiedyś jakieś tabletki zaczynające się na AQ....

nie polecaj niczego tłustego ,bo jest jeszce gorzej

jak już to płyn do odkarzania skóry to akurat działa jeszcze maść benzacne mi pomaga można kupić w aptekach

­

Opublikowano

Witam czasami wyjdą mi na twarzy 4/5 takich syfów ( pryszczy ) i nie wiem co z tym robić , zawszę próbuję umyć białym mydłem i potem wysmarować maścią cynkową ale to nic nie daje , co polecacie ?

A jak syfów nie ma to się nie myjesz, tak? xD

Zwykłe mydło i woda powinno zejść ale do stosowania codziennego. Ewentualnie mydło antybakteryjne/żel do mycia twarzy jeśli problem pojawia się dość często.

Opublikowano

Myć się??

ciekawo jak ma się umyć ? ja zawsze wyciskam i powraca i nic z tego nie wynika , teraz coraz mniej mam , słonko wyszło więc więcej witamin itd .

Dałeś mi 5% ? jesteś taka śmieszna .

Opublikowano

Szczerze to i tak Cu to nic nie da. Nie pomogą żadne olejki i inne syfy na syfy.

Nie jedz przede wszystkim czekolady i myj buzię często Białym Jeleniem, a najlepiej idź do dermatologa.

Tego się nie idzie za nic pozbyć :/

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

1 gim - miałem trądzik, na czole miałem właściwie poligon. Poszedłem do dermatologa, przepisał mi tetracyklinę.

Tabletki są świetne - ostatnio znowu do nich wróciłem i nie wyskakuje mi już całkowicie nic i to 6 dni po pierwszej dawce. Miałem też jakieś inne, ale przez nie starsznie wysuszała się cała skóra na twarzy (usta też, ciężko było mówić :) ).

Idź do znajomego lekarza/dermatologa i poproś o tetracykline, opakowanie to 12 zł. Lepiej zainwestować w pewniaka niż w toniki, które tylko oczyszczają na zewnątrz.

Opublikowano

Idź do dermatologa i poproś aby Ci napisał receptę na płyn który Ci zrobią w aptece (koszt jedynie 5 zł) dermatolog będzie wiedział o jaki chodzi

1363095337-U286162.png
Opublikowano

jak wyciskasz to zawsze sobie potem spirytusem przejedź czy coś, a tak to polecam się myć i żadnych gówien nie używać.

btw. ale wy macie problemy ; o ja jem to co lubię, to co chcę, żadnych gówien nie używam i ... buźka CZYSTA :)

Opublikowano

mydło ? mydłem się ludzie myli za czasu komuny :P

najlepszy sposób na trądzik ? idz poruchaj :P

jak wyciskasz to zawsze sobie potem spirytusem przejedź czy coś, a tak to polecam się myć i żadnych gówien nie używać.

btw. ale wy macie problemy ; o ja jem to co lubię, to co chcę, żadnych gówien nie używam i ... buźka CZYSTA :)

trądzik nie jest od jedzenia ;]

trądziku ludzie dostają ( nie wszyscy ) w wieku dojrzewania / dorastania

nie ciesz sie bo jeszcze ciebie moze dopaść :P

Opublikowano

On nie napisał że ma trądzik więc po co piszecie sposoby by go zwalczać? On napisał że czasami mu wychodzą... A to chyba duża różnica. :P Więc najlepszym sposobem na to żeby mu nie wychodziły jest dbać o skórę a nie cuda na kiju o.O

Opublikowano

Ja słyszałem, że z dniem utraty prawictwa , trądzik ustępuję.

Nie wiem czy to prawda ale tak słyszałem ;d

Źle słyszałeś, mit!

On nie napisał że ma trądzik więc po co piszecie sposoby by go zwalczać? On napisał że czasami mu wychodzą... A to chyba duża różnica. :P Więc najlepszym sposobem na to żeby mu nie wychodziły jest dbać o skórę a nie cuda na kiju o.O

A mi się właśnie wydaje, że pyta się, jak się tego pozbyć. Nieważne - nie ma tak naprawdę w 100% sprawdzonego sposobu, bo trądzik to siła wyższa (czytaj: dojrzewanie). Myj dokładnie twarz jak najczęściej i polecam smarować się kremem Skin Appeal - nie wiem, czy jest dostępny w Polsce.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...