Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zalałem lekko nie swojego laptopa, pomocy!

Eraken

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Laptop jest ojca. Wygląda tak : https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQYO1bMRvVp89Hkb18p0wVOY3v2L5DySkJcTGS7sAY-Fy3AkiNRuw . Wylała mi się lekka plamka napoju słodzonego na te dziurki . Szybko je starłem i przewróciłem laptop do góry nogami . Teraz kilka klawiszy troszkę się kleją ( naciskam to wolno wchodzą ale działają) i boję się , że coś zepsułem . Naprawa nie wchodzi w grę bo ojciec by mnie zabił gdy bym i ten zepsuł . Laptop chyba lekko wolniej działa. Czy coś się może zepsuć?

21515.jpg

Opublikowano

Jeżeli działa normalnie to się nie bój.

Powinno się dać odczepić klawisze i będziesz mógł je wyczyścić.

graphic.png

Opublikowano

Zdjęcie bardzo duże, nie ma co.

Jeżeli działo by się coś gorszego możesz wypłukać płytę wodą dmineralizowaną, potem przeczyścić ręcznie spirytusem. Następnie sprężone powietrze, suszenie, sprężone powietrze,suszenie. Jednemu użytkownikowi pewnego forum ten sposób pomógł :)

Jakby klawisze odmawiały posłuszeństwa to na pewno konieczna była by wymiana klawki, ale tak jak kolega wyżej raczej wystarczy wyczyszczenie klawki.

>>>>>>b_350_20_323957_202743_F19A15_111111.png<<<<<<

Opublikowano

O ile sie nie myle to po odczepieniu nie da się ich zamontować bądz jest to trudne. Laptopa nie umiem otworzyć, nie wiem która część jest do zdjęcia po odkręceniu śrubek ... Na win 7 , tam gdzie w dolnym prawym roku jest guzik do przełączania lub podglądu pulpitu pojawił się lekki biały ślad. Nie wiem czy już był , możliwe , że zrobił się po tym, gdy picie spływało po matrycy. Zalałem kiedyś swojego laptopa ( ale większą iloscią picia ) , i był do czyszczenia. Po czyszczeniu klawiatura dalej się lekko lepiła, ale z czasem się rozruszała.

21515.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...