Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

i3 a i5, czy to duża różnica?

ILoveCookies

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Mam pewien problem, mianowicie mam zamiar zakupić nowy komputer.

Mam tutaj dwie propozycje :

1. http://www.morele.net/inventory/info/MVvkQ1/ < Słabszy procesor, nieco tańszy.

2. http://www.morele.net/inventory/info/iqEfTO/ < Lepszy procesor nieco droższy.

Czy pomiędzy i3 a i5 będzie spora różnica w ustawieniach gry podczas nagrywania? Czy na i3 detale będą musiały być obniżone? I czy będę gubić klatki przy nagrywaniu? No i czy opłaca się kupić droższy komputer z lepszym procesorem czy tańszy z nieco gorszym?

Pozdrawiam Cookie.

mca.png

Opublikowano

i3 słabszy dość znacznie i mniej przyszłościowy (2 rdzenie)

w tym nr.2 daj płytę na MSI H61 P20 i RAM na patrioty 4GB, zawsze jakaś oszczędność

dysk WD Blue 500Gb, ta barracuda słaba trochę

Opublikowano

w tym nr.2 daj płytę na MSI H61 P20 i RAM na patrioty 4GB, zawsze jakaś oszczędność

Wiesz, teraz już nie zależy mi na oszczędzaniu na częściach. 8GB ramu zostanie, tak na "zapas" a skoro chcę dobry komputer to nie będę na nim oszczędzać. Dysk zmienię.
mca.png

Opublikowano

Jeśli możesz dołożyć tą stówkę, to naprawdę warto. 4 rdzenie już bardziej przyszłościowo. A jeśli do nagrywania to te 2 dodatkowe jajka dadzą dużego kopa.

Opublikowano

wolisz malucha w czerwonym za 500 zl czy w niebieskim za 400 w takim samym stanie ? weź to co Ci napisałem, i jakie znowu 8Gb ? przecież masz tam 4

Opublikowano

Z tego co widzę całość i tak wyjdzie taniej na techplanet.

Między i3 a i5 jest DUŻA różnica, zwłaszcza w grach wykorzystujących 4 rdzenie - MIN FPS będzie wyższy.

Zasilacz bym zmienił na High Power 500w.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...