Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Tryndamere vs Fiddlestick

szczur236

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tryndamere:

Zalety:

-Skill pod E bardzo dobry do team fightów

-Duży atak.

-Ciekawe ulti.

Wady:

-Tylko jeden skill ofensywny.

-Nieprzydatne ulti.

-Mało obrony

-Niska moc umiejętności.

-Kiepskie skórki

Moja ocena: 4/10

Fiddlestick:

Zalety:

-Świetny dżungler.

-Genialny na mida

-Wszystkie skille przydatne

-Dużo skilli offensywnych

-Najlepsze ulti w grze.

-Ciekawe i fajne skórki

-Nie musi wracać do bazy by się leczyć dzięki skillowi pod W

-Bardzo dużo mocy umiejętności

Wady:

-Mały atak

-Mała obrona

Moja ocena: 9/10

Zachęcam do dyskusji i wyrażania swojej opini.

Opublikowano

tryndamere i nieprzydatne ulti.... W ogóle jak można ocenić, czy postać ma dużo mocy umiejętności, czy mało, jeżeli każdy na początku ma 0 i to ile będziesz miał zależy od itemów, run i masterek? :D Czemu porównujesz akurat te 2 championy? Jak dla mnie głupi temat.

Opublikowano

Tryndamere:

-Nieprzydatne ulti.

No rzeczywiście bardzo nieprzydatne :O

@top

Tryndamere według mnie nie jest jakimś OP championem, za to dobrze się nim farmi i ma jakiś system escape oraz survi. Fiddlestick jak dla mnie jest o wiele lepszy bo ma lepsze umiejętności, jego skille są takie dobre że w TF można nim iść 1v3 przy dobrej farmie. Ma świetne ganki, jeden z lepszych picków i na pewno lepszy od Tryndamere.

Opublikowano

Zbedny temat moim zdaniem, chyba tylko aby nabić posty ;P

@topic

Moim zdaniem Fiddle jest lepszy, ponieważ dzięki samoleczeniu i praktycznie na lini może stać cały czas ;P W jungli radzi sobie równie dobrze, i do tego aoe ulti :)

Opublikowano

W zaletach piszesz 'ciekawe ulit' a w wadach 'nieprzydatne ulti' ;O Się kurwa zastanów.

A może być ciekawe ale nieprzydatne?

Opublikowano

Fiddle najlepsze ulti w grze? Który ty masz lvl? 15? Widać mało postaci jeszcze znasz. Trynda nie przydatne ulti? Rzeczywiście, jak wbijasz się pod turreta i łapiesz triple to fchuj nieprzydatne. Na dodatek jak można porównywać AD championa z AP? Te postaci mają zupełnie inne od siebie mechaniki. Każda ma pełnić inną rolę. Mało obrony? Co to kurna metin? Jak zbudujesz to tyle będziesz mieć.

Game Over

Opublikowano

Fiddle najlepsze ulti w grze? Który ty masz lvl? 15? Widać mało postaci jeszcze znasz. Trynda nie przydatne ulti? Rzeczywiście, jak wbijasz się pod turreta i łapiesz triple to fchuj nieprzydatne. Na dodatek jak można porównywać AD championa z AP? Te postaci mają zupełnie inne od siebie mechaniki. Każda ma pełnić inną rolę. Mało obrony? Co to kurna metin? Jak zbudujesz to tyle będziesz mieć.

Po 1 mam 17 lvl a po 2 porównuję te postacie właśnie dlatego że tak się od siebie różnią.

Opublikowano

Jak przeczytałem temat to zachciało mi się płakać, dlaczego tacy ludzie grają w LoLa?

Zaraz się powieszę...

1. Trynda nieprzydatne ulti? Też tak myślałem, jak miałem 1-10 lvl.

Jak jest dobra sytuacja, ma się full builda, kiedy enemy team jeszcze nie (albo przynajmniej większość nie ma), to można nawet pentę zrobić.

2. Fiddle najlepsze ulti w grze? Yyyy, mleko? -.-

3. Nie porównuj postaci AD i AP.

4. Dlaczego piszesz, że Trynda (champ AD) ma małą moc umiejętności (AP)?! What da hell?!

5. "Bardzo dużo mocy umiejętności". Dafuq? Jak zbudujesz Fiddle'a, to będziesz miał mało. Wszystko zależy od builda. To samo tyczy się Trynda "Bardzo mało mocy umiejętności" - jak zbudujesz Tryndę AP to będziesz miał mocy umiejętności w ch*j.

Krew mnie zalewa, jak widzę takich ludzi...

1389638202-U295319.png

Opublikowano

Po 1 mam 17 lvl a po 2 porównuję te postacie właśnie dlatego że tak się od siebie różnią.

O kurwa to rzeczywiście jesteś doświadczonym graczem. "porównuję te postacie właśnie dlatego że tak się od siebie różnią." To ja zacznę porówywać kaszankę z długopisem, bo bardzo się od siebie różnią. Nie rób zbędnych tematów jak się nie znasz.

Game Over

Opublikowano

hahaha co to w ogóle za temat -.-? + do tego wada tryda "Kiepskie Skórki" + jeszcze kogo interesuję twoja bez użyteczna ocena. Kolejna sprawą jest to ,że te 2 postacie w cale nie są podobne do siebie...

@edit I do tego u tryda piszesz Niska moc umiejętności czy jakoś tak -.- No bardzo ciekawe ale z tego co wiem Tryda robi się pod AD a nie AP.. Tylko kilka osób robi go pod AP ponieważ jego E ma dobre przeliczniki

mjtszp.jpg

Moje TuTy:

http://www.mpcforum.pl/topic/627625-tutshen-atakujesz-mojego-kolege/

Opublikowano

co do ulta fiddlesticka to według mnie naprawde najlepsze ulti :) tzn. każdy ma inny gust ale trzeba przyznać ze na full buildzie 700-800 DMG na sekunde ( trwa 5sec) to naprawde sporo :)

Nie Udzielę Wam Sakramentu Bierzmowania

Opublikowano

Hmm graliscie kiedys trynda pod AP i cooldown? Zobaczcie sobie niektorych stremerow i dopiero sie wypowiadajcie. Sam gralem ta postacia pod AP i powiem wam ze zamiata. Z e cisniesz prawie pol hp przeciwnikowi, leczysz sie po 1k+ wiec trynda pod AP tez jest przydatny. Pozatym sprobujcie sami a sie przekonacie. Jednak gra trynda pod AP nie jest latwa :) Ale zapraszam do prawdzenia :)

A co do fiddla i jego ulti to w TF niszczy przeciwnikow :)

PedroAnglia_euw_107_2.png

Opublikowano

Trynda op.

Wrzucasz E na start, szybki 2lv i siedzisz na lane nieskończoność + możesz harrasować powoli przeciwnika. Po 6lvlu ubijasz enemy pod towerem (o ile zdąży pod niego zwiać ;>)

Robisz mu core berki/infinity/phantom dancer/bt i ma adc na 3-4 hity. Jak dorzucisz do tego ostatni szept i archangela to w tfach rozpierdala, nawet jak nie zdążysz ulta walnąć to respawn-ulti-dobijanie

Fiddle taki sobie. Może tylko trochę za bardzo papierowy jak dla mnie, ale ma fajny sustain i ulti na ganki. Manożerny (o ile nie mamy kielicha/blue), potrafi ubić dragona na 7lv bez niczyjej pomocy (rzecz jasna z blue). Do tego fajny silence i genialny fear (enemy pod towerem, rammus taunt, fiddle fear ;3).

Ale osobiścię wolę carrować tryndą.

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

Trynda op.

Wrzucasz E na start, szybki 2lv i siedzisz na lane nieskończoność + możesz harrasować powoli przeciwnika. Po 6lvlu ubijasz enemy pod towerem (o ile zdąży pod niego zwiać ;>)

Robisz mu core berki/infinity/phantom dancer/bt i ma adc na 3-4 hity. Jak dorzucisz do tego ostatni szept i archangela to w tfach rozpierdala, nawet jak nie zdążysz ulta walnąć to respawn-ulti-dobijanie

Fiddle taki sobie. Może tylko trochę za bardzo papierowy jak dla mnie, ale ma fajny sustain i ulti na ganki. Manożerny (o ile nie mamy kielicha/blue), potrafi ubić dragona na 7lv bez niczyjej pomocy (rzecz jasna z blue). Do tego fajny silence i genialny fear (enemy pod towerem, rammus taunt, fiddle fear ;3).

Ale osobiścię wolę carrować tryndą.

1. Zanim trynda podejdzie do adc dostanie taki focus że podczas 5 sekund ulta nic nie zrobi.

2. Jest bardzo podatny na cc. Na linii posysa druta pantheonowi i wszystkiemu z hard cc.

Podsumowując - trynda jest op. Ale w brązie, gdzie nikt nie przeszkodzi dojść mu do do apc i adc. Od srebra I wzwyż nawet nie posmyra carrego

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

Odwołuję co napisałem. Grałem przed chwilą Tryndą na Dominione (tak go zachwalacie że mi się zachciało) i powiem że spisał się świetnie.

Nowa ocena: 8/10

Opublikowano

Jesteś idiotą.

Żeby nie było spamu to powiem ze grałem z bratem 1v1 ja fiddlem a on tryndą (juz dawno) i powiem wam ze w early brał mnie na 2 hity, ale w late to ja go brałem na 5 sec combo :D Oba champy nie są złe, fiddle, bardzo mało grany, ale jest na prawde fajny (quadra na aramie co 2 gry wchodzi)

xxx

Opublikowano

zalezy co ma robic w team fidle a co trynda ale ogolnie wziol bym fidla bardziej sie przydaje a tryndy ulti 5s co z tego wlancza ulti czekasz 2s i po 2 s dajesz mu podpalenie i spi ;] fidle jesli jest feedniety robi takie dmg z ulti z naprawde ulti z krzakow i flash i duzo strasznie robi jeszcze jak sie ma zonie to juz wogole

Opublikowano

"wogole", "wlancza" niezłe orto 11/12-latku ;) ?

@top

bardziej wole trynde, w late 3-4 hity i taki apc/adc pada na glebe ;).fiddle - używa ulta, używa zonye i co ??? każdy odejdzie i dalej się dzieje tf ...

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

jezeli fidel jest dobrym junglerem .... to ja jestem ksiadz proboszcz

ulti tryndy ? useless ? wtf co ty piszesz

to ulti jest OP , mimo ze latwo skontrowac trynde

Poza strachem ktory ma fidl to nie widze nic nadzywaczjnego w nim ? ulti ma moze i dobre , ale wystarczy alistar i pozamaitane

1922035944.gif

ninjack.gif

Uploaded with ImageShack.us

/AceBoy: Proszę się dostować do regulaminu globalnego w sprawie sygnaturek.

Opublikowano

jezeli fidel jest dobrym junglerem .... to ja jestem ksiadz proboszz

hahahahahahahaha.

trynda pod ap na topie jest bardziej viable, a fiddle w jungli wygrywa gry, eot.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...