Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Czarny ekran

Easy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć . Mam problem otóż jak odpalam komputer i monitor o jest wszystko piekne . No ale jak juz ma sie pojawiać okno logowania ( mam haslo ;p )to ekran robi sie czary i kolor tej diody jest pomaranczowy . I nie wiem co jest grane . Pisze z fona ;p

oDYVDfv.gif
Opublikowano

Sprawdź kartę graficzną czy nie obluzowała się, następnie podepnij pod inny monitor i napisz czy to samo się dzieje. Możliwe jest uszkodzenie kabla. Jaki kabel masz do monitora - na stałe czy odpinany?

Opublikowano

Tak samo ;/ zobacze bo moze mam jeszcze 1 ten sam kabel a jak nie to kupie nowy monitor.

@Edit

Zamiana kabla tzn od siostry tez nie pomogla

oDYVDfv.gif
Opublikowano

W pierwszym poście z pomarańczową diodą chodzi Ci o diode przy monitorze (zielona - włączony itp.)?

@Edit

Przy tym "czarnym oknie" jest widoczny kursor myszy?

Opublikowano

Jak ja mam wlaczony monitor to dioda ma niebieski kolor a jak jest komp off a monitor on to jest pomaranczowa . Jak ma sie pokazac tam gdzie normalnie sa profile to ekran sie czarny robi i nic nie ma :c helppp

oDYVDfv.gif
Opublikowano

Jak masz jakąś karte graficzną to podmień i sprawdź. Nie zaszkodzi a jak nie zadziała to będzie można już coś więcej wykluczyć. Jeśli to nie zadziała to mogą byc to sterowniki - bawiłeś się coś z nimi w ostatnim czasie?

Opublikowano

@Poland

Tryb awaryjny i cofke zrobic ;p ?

@Up

Nie bawilem sie sterami bo po co nawet po podlaczeniu pod tv pisale ze brak czegos tam ;p

oDYVDfv.gif
Opublikowano

Dalem stara karte co mialem to juz nic nie pokazywalo sie na monitorze chyba bd musial wyslac karte na gwarancji albo nowego kompa ;c

oDYVDfv.gif
Opublikowano

Działa ci kombinacja klawiszy "Windows + R" jeżeli tak to wpisz cmd i w otwartym oknie wpisz start explorer.exe, bądź samo explorer.exe Albo spróbuj otworzyć menadżer zadań ctrl + alt + delete i tam uczyń to samo.

>>>>>>b_350_20_323957_202743_F19A15_111111.png<<<<<<

Opublikowano

Nie czaisz ze jak ma byc okno z kontami jakie sa bo mam haslo to sie wgl nic nie pojawia nawet myszka ?

A co do awaryjnego trybu nawet to sie pokazac nie chce zeby go tak odpalic

Bilans taki : Monitory spr nawet tv sprawdzilem nie ziala kablem siostry tez nie dziala stara kart graf wg nawet nie pokazala jak sie windows laduje

oDYVDfv.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...