Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Nowa gra przeglądarkowa - testerzy

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 144
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Kolejne zaproszenia rozdanie, niektóre z małym opóźnieniem - sorki.

Dziś pojawił sie nowy moduł 'rynek', w przyszłym tygodniu będa kolejne aktualizacje.

Zapraszam do testów!

pasek_4oo_6o.jpg

Aktualny poziom zła: 75 punktów ostrzeżeń.
Achievements:
  • 22 zajebiste posty oznaczone czerwonym kółeczkiem
  • 1 urażony modek - dwa razy! (Istny Diabeł)
  • 4365 userów forum, którym powiedziałem smutną prawdę
Opublikowano

Up.

Dodalismy nowe funkcje, gra jest w pełni grywalna, onad 50 osób uczestniczy w testach.

Zgłoszenia piszcie na PM.

Zapraszam.

pasek_4oo_6o.jpg

Achievements:
Opublikowano

@ezcidA: Na pewno by się dało, ale taką aplikację trzeba by pisać praktycznie od zera. Kolejne miesiące pracy.

pasek_4oo_6o.jpg

Achievements:
Opublikowano

Gra jest bardzo fajna, nawet w obecnej wersji jest wciągająca. Jeżeli nie przestaniesz jej rozwija masz szansę na duży sukces!

Opublikowano

Dziś pojawiły sie nowe rzeczy w grze, poprawilismy kilka błędów.

Zapraszam do testów. Przypominam - zgłoszenia piszcie do mnie na PM.

pasek_4oo_6o.jpg

Achievements:
Opublikowano

Kolejna aktualizacja - zapraszam do testów.

pasek_4oo_6o.jpg

Achievements:
Opublikowano

Ja moge przetestować.

@Edit

Pierwsze wrażenia? Bomba gra bardzo fajna samouczek bardzo mi pomógł gdyby nie on nie wiedział bym co mam robić :)

Polecam grę i zachęcam do testowania.

Jest mały problem czas wzrostu marchwi jest troszeczkę za duży na początek powinien być tak z 5 minut bo 15 minut to troszeczkę za dużo.

@Down

Napisz do niego na PW bo nie może pisać.

Opublikowano

ok. pograłem trochę i mam kilka uwag :)

- wzrost marchwi jest zbyt długi od razu zniechęciło mnie czekanie 15 min :)

- brak chatu

- interfejs nie jest zbyt przejrzysty(nowi, młodzi gracze mogą łatwo się zniechęcić)

- gdy jestem an tej głównej mapie gdzie widzę last wodę itp. to przydał bo sie żebym mógł przesuwać mapę bez wchodzenia por raz kolejny w zakładkę mapy i podawania kordów

to na razie tylę ponieważ nie mam zbyt dużo czasu... na pewno będę zgłaszał więcej moich uwag i propozycji :)

Opublikowano

- niestety, albo 'stety'... tutaj nie mamy sadzenia i zbierania całymi wieczorami co 2 minuty. Gra jest rozciągnięta w czasie, rośliny na wyższych poziomach rosną nawet po kilka godzin. Gra nie jest adresowana do tych, co chca usiąść i klikać cały wieczór a raczej do osób które kilka razy dziennie wygospodarują po kilka, kilkanaście minut. Oczywiście na stronie internetowej w krótkiej prezentacji gry wyjaśnimy to, więc gracze z góry nie zainteresowani taka rozgrywką nie będą sie rejestrować. Z kolei nakłoni to do gry osoby nie dysponujące dużą ilościa czasu, lub takie, które zwyczajnie lubią tego typu rozgrywkę i grają w kilka gier na raz.

- chat będzie. A dokładnie będą 2 chaty: nocny i 'klubowy'. Będzie też forum, ale to już poza właściwą grą.

- cały czas zbieramy opinie na temat interfejsu, Nowy gracz, z pomocą samouczka powinien go opanować.

- Możesz przesuwać mapę, służy do tego prawy klawisz myszy. Nna minimapie nie musisz wpisywać koordów, wystarczy, że klikniesz w jakieś miejsce. Było o tym w samouczku ;) ale jakos tak sie dzieje, że tych pierwszych zamouczkowych plansz nikt nie czyta. W najbliższej aktualizacji znajdą sie tam: grafika myszki z zaznaczonym prawyn klawiszem oraz grafika przedstawiająca klawisze kursora (za ich pomocą również można sterować mapą). Taka 'obrazkowa pomoc' sprawdziła się przy zadaniu z poznawaniem terenów, co też w początkowej wersji bez grafik było dla nowych graczy mało 'czytelne'.

Dzięki za uwagi.

pasek_4oo_6o.jpg

Achievements:
Opublikowano

- niestety, albo 'stety'... tutaj nie mamy sadzenia i zbierania całymi wieczorami co 2 minuty. Gra jest rozciągnięta w czasie, rośliny na wyższych poziomach rosną nawet po kilka godzin. Gra nie jest adresowana do tych, co chca usiąść i klikać cały wieczór a raczej do osób które kilka razy dziennie wygospodarują po kilka, kilkanaście minut. Oczywiście na stronie internetowej w krótkiej prezentacji gry wyjaśnimy to, więc gracze z góry nie zainteresowani taka rozgrywką nie będą sie rejestrować. Z kolei nakłoni to do gry osoby nie dysponujące dużą ilościa czasu, lub takie, które zwyczajnie lubią tego typu rozgrywkę i grają w kilka gier na raz.

- chat będzie. A dokładnie będą 2 chaty: nocny i 'klubowy'. Będzie też forum, ale to już poza właściwą grą.

- cały czas zbieramy opinie na temat interfejsu, Nowy gracz, z pomocą samouczka powinien go opanować.

- Możesz przesuwać mapę, służy do tego prawy klawisz myszy. Nna minimapie nie musisz wpisywać koordów, wystarczy, że klikniesz w jakieś miejsce. Było o tym w samouczku ;) ale jakos tak sie dzieje, że tych pierwszych zamouczkowych plansz nikt nie czyta. W najbliższej aktualizacji znajdą sie tam: grafika myszki z zaznaczonym prawyn klawiszem oraz grafika przedstawiająca klawisze kursora (za ich pomocą również można sterować mapą). Taka 'obrazkowa pomoc' sprawdziła się przy zadaniu z poznawaniem terenów, co też w początkowej wersji bez grafik było dla nowych graczy mało 'czytelne'.

Dzięki za uwagi.

Marchewka rośnie 15 minut a żyto 1h to jak zasieje nawet w ten sam dzień nie chce mi się logować i sprawdzać czy jest już dojrzałe...

Chcesz to możesz mnie wykluczyć z listy testerów ja nie polecam tej gry ze względu na długotrwały wzrost roślin.

Jak bym miał wybór tą grę a np wolni farmerzy to zagrał bym w wolnych farmerów ponieważ tam wszystko jest dostosowane tak aby gracz nie zniechęcił się na początku swojej gry.

Opublikowano

O ile pamiętam - w WF marchewki rosną 15 min, roślina z 2 poziomu rośnie 45 min.

Ustawienia początkowe są niemalże przeniesione. Różnice występują na kolejnych poziomach i w dalszej rozgrywce.

Są osoby którym aktualne ustawienia pasują, są też tacy, którzy najchętniej klikali by cały czas i bez odchodzenia nawet na chwilę od komputera chcieli by mieć od razu wszystko. Nie ma uniwersalnej gry dla wszystkich, przykro mi.

"Nie polecam...."

Dodatkowo piszesz w taki sposób, jak bym ja się tutaj reklamował z produktem komercyjnym, który już jest gotowy i właśnie chcę go sprzedać. Chyba nie rozumiesz idei testów. Uwagi, wątpliwości, zastrzeżenia? Zgłaszaj w jakiś normalny sposób a nie fochaj się i 'nie polecaj' bo gra nie raczyła przypasować.

Ja ciebie nie polecam jako testera. I co? Tyle cię pewnie obchodzi moje zdanie co mnie w tym wypadku twoje, wyrażone w ten sposób.

Pozdrawiam.

pasek_4oo_6o.jpg

Achievements:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...