Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gladius m40 regulator obrotow

Nikodem2212

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej! mam problem z obudową gladius m40. otoz nie dziala mi regulator obrotow wentylatow i kręca sie one caly czas na poziomie 164 rpm... jak podlaczyc ten regulator? grzebalem w obudowie ale nie znalazlem, jedynie bajzlu w kablach narobilem. mobo p67 pro3 b3, zasilacz g1 600w...prosze o pilna pomoc, wszystkie bebechy i kable mam na srodku pokoju i potrzebuje to pilnie poskladac a nie siedziec do nocy. jak cos to moze ktos wbic na skype i ja na kamerce pokaze problem a ktos mi pomoze go rozwiazac moze...

sorki za brak polskich znakow, pisze z rozwalonego laptopa i siedze na podlodze z nim xD

jak cos skype nikodem.gieras1

hohohehehohohihihehehohohuhu

Opublikowano

Do obudowy sie nie podlacza kontrolera.... Go sie podlacza do plyty glownej i wiatraczki takze.. i przez bios ustawiasz same wiatraczki (jak nie ma kontrolera) a kontroler konfigurujesz juz w systemie...

Pomagam w sprawach komputerowych

Opublikowano

ale z obudowy ida kable i nie wiem gdzie je podlaczyc. zn wiem, ale wentylatory kreca sie 164 rpm tylko. a kontroler ktory jest w obudowie nie reaguje :DD

masz skype? to mi pomozesz :D ja nie znam sie zbytnio na hardware itp, wiec moge nie ogarniac czegos ^^ a chce to szybko podlaczyc bo musze jeszcze kable uporzadkowac :D

Opublikowano

jak tylko dwa kable idą to nie ma regulatora obrotów

jeśli jednak maja to złe podłączyłeś bo chyba gladiusy maja trzystopniowa regulacje tylko bez czujników obrotów

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

stamtąd wychodzi mnostwo kabli. gladius ma 2 stopniowa regulacje.

jest mnostwo kabelkow wychodzacych bezposrednio z panelu przedniego.

front fan1, front fan2, rear bottom fan1, rear bottom fan2 + power, reset, usb itp. wszystko jest podlaczone jak trzeba, jednakże regulator nie dziala... jest taki bajzel w tych kabelkach, ze masakra jakas.. a poza tym ten deus ma w ciul kabli ktore wszystko zaslaniaja z tylu i nic nie widac.

patrzalem w instrukcji plyty glownej to nie widze zeby bylo jakies wejscie osobne na regulator - a na filmikach na yt widzialem ze w innych plytach sa.. nie wiem co mam z tym fantem zrobic, bo 164 rpm to troszku malo xD

ma ktos tego skype? to by zobaczyl co i jak.

Opublikowano

haha, mam nalepki ale na niektore. bo czesci nie rozpoznaje, taki bajzel. dziwne jest to ze mi to nie dziala, wydaje mi sie ze wszystko jest poprawnie podlaczone.

wedlug mnie najlepiej bedzie jak na skype ktos wejdzie i mi pomoze jak wie, bo to pilne, bo nie chce do nocy siedziec z rozwalonym kompem xD

Opublikowano

nie

te wentylatorki w standardzie nie posiadają czujnika obrotów a ty chcesz niemożliwego

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

ja żandego czujnika nie chce, wtf xD

ja chce móc obnizac/podnosic lub wylaczyc obroty wentylatora tym regulatorem na froncie, lecz nie umiem go podlaczyc -.-

Opublikowano

to naucz się czytać schematy bo jak ci napisałem wpiąłeś tam gdzie nie powinieneś wentylatory albo wcale nie masz podpiętych

domyślnie chyba powinny być tylko do zasilania wpięte ( MOLEX )

w instrukcji jest dokładnie wszystko napisane gdzie i jak które końcówki podpinać , nie potrafisz to zanieś do serwisu niech ci podłącza albo sprawdzą czy coś nie jest uszkodzone

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

dzieki robem i anoizm, byl zle molex podlaczony, dziekuje :)

waiit, są dwa molexy - mam je podlaczyc x2 do zasilacza czy jak? bo moge je podlaczyc zeby byly rozdzielone na jednym kablu albo żeby to byla tak jakby jedna calosc ;3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...