Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Komputer

MortalChibi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Chciałbym zadać parę pytań odnośnie mojego komputera.

Procesor: Pentium Dual-Core 2,5 GHz

Karta graficzna: Intel G33/G31

Ram: 2 GB

Windows xp

(Nie wiem czy to wszystkie potrzebne rzeczy do moich pytań. Jeśli czegoś nie ma to piszcie)

I teraz pytanie:

Co mam w nim zmienić i na co, żebym mógł grać w te nowsze gry na średnich detalach (lub wyżej) ? Nie mam maksymalnej kwoty do wydania, ale wolałbym, żeby to było nie drogie.

Opublikowano

Przy takim budżecie chcesz pograć w nowsze gry na średnich ?

Jeśli ma być wszystko od podstaw, to najlepiej bez GPU, które możesz w krótkim czasie dokupić.

Athlon 750K będzie dobrym wyborem pod nowe tytuły.

@Down

Zakładasz, że ma HDD pod S-ATA i obudowę jako taką.

Opublikowano

Kostka ram przynajmniej 2gb. - pewnie masz ddr2, 100zł

Procesor Intel pentium g2020 2,9ghz - około 220zł

Jakieś mobo, socket 1155 - 200zł

Gigabyte radeon hd 7770 gddr5, 128bit - 420zł

Zasilacz corsair 450w - 130zł

Razem około 1070zł.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

Jeżeli masz już np dysk, obudowe to myślę, że nie ma po co nowych brać ( oczywiście jeżeli nie są to jakieś zabytki ) i pieniądze przeznaczyć na coś co poprawi wydajność grafike, procesor itp.

EDIT.

Tak, za 1500 od zera da się coś fajnego złożyć

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

24dnacg.png

Opublikowano

A dalibyście radę złożyć w ogóle mi komputer od zera, wliczając używane części, i żeby był w miarę dobry do gier ?

No jasne, tylko podaj maksymalny budżet, bo na razie to nie okresliłeś ;).

Opublikowano

24dnacg.png

Opublikowano

http://www.morele.net/koszyk/

Można tez używki kupić i na pewno wyjdzie taniej ale to już od cb zależy.

Nie dałeś koszyczqa ;D

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=74072&s=63363&s=72443&s=73911&s=74828&s=56411&s=73677&s=73828

Z nówek do 1500zł coś takiego, z tym, że aktualnie nie ma sensownej możliwości rozbudowy. Jeśli takową planujesz, to lepszym wyborem będzie Pentium G2020.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...