Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] hostingu VPS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka! Zakładamy z kuplem sieć sewerów Minecraft i chcemy zalożyć na start 2-3 serwery + 1 Ts i żeby nie płacić niewiadomo ile za każdy serwer oddzielnie chcieli byśmy kupić serwer VPS Zbytnio nieznam się na serwerach VPS i nw który wybrać Mogli byście mi podsunąc jakiś dobry i dość tani hosting serwerów VPS? Z góry dzięki!

Opublikowano

Ultima-host

webh

kimsufi

ovh

oczywiście .pl

Jeśli nie znasz się na VPS'ach, to zrób dedykowane. Od razu z TS3 + Strona www + zmiana slotów (SoRED.pl)

343731479829004887779.png

Opublikowano

Po co duplikujesz tematy?

2. 4GB ramu uciągnie 2, może 3 (jeżeli nie przesadzisz z pluginami) serwery po 20-25 slotów.

Na teamspeaka musiał byś dokupywać osobny serwer, albo ryzykować lagi (teamspeak dosyć pokaźnie zjada łącze. Tym bardziej jeżeli masz dużo osób na serwerze).

Opublikowano

Po co duplikujesz tematy?

2. 4GB ramu uciągnie 2, może 3 (jeżeli nie przesadzisz z pluginami) serwery po 20-25 slotów.

Na teamspeaka musiał byś dokupywać osobny serwer, albo ryzykować lagi (teamspeak dosyć pokaźnie zjada łącze. Tym bardziej jeżeli masz dużo osób na serwerze).

Znam kolesia który ma serwer na ultimahost.pl i na 8GB Ramu ma 10-15 Serwerów każdy Serwer jeżeli chodzi o Mc ma +50 slotów

Opublikowano

to zależy od stopnia konfiguracji nie miałem tam więc się nie wypowiadam lecz słyszałem same negatywne opinie o tym hostingu :)

Opublikowano

Znam kolesia który ma serwer na ultimahost.pl i na 8GB Ramu ma 10-15 Serwerów każdy Serwer jeżeli chodzi o Mc ma +50 slotów

To znaj dalej i wierz w te brednie.

Inna sprawa że możesz mieć serwery po 50 slotów, a online na nich po 3-4 osoby. Wtedy zgodzę się ze da radę utrzymać tyle serwerów. ;)

Minecraft wymaga przynajmniej 64mb/slot (liczą się tylko osoby online, liczba otwartych slotów nie ma zbytniego znaczenia). Nie da się zejść poniżej tej liczby bo gdy osiągniesz określoną liczbę graczy serwer zacznie po prostu cholernie zwalniać (z przyczyn czysto technicznych, będzie musiał przepisywać dane z pamięci RAM na dysk twardy, a potem w drugą stronę).

W przypadku twojego 8GB VPS'a będzie to ok. 160 slotów max. Aczkolwiek, uruchomienie kilku serwerów oczywiście zmniejsza maksymalną liczbę slotów (bo serwer sam z siebie też zabiera trochę miejsca).

@PS. skoro znasz tego "kolesia", któremu tak świetnie chodzi, to po co szukasz pomocy w doborze VPS'a tutaj?

Opublikowano

Poczytałem sobie troche na forach i nie płaci się kupywać VPS lepiej kupić serwer na craftshell i tak zrobie kupie serwer na craftshell :) Temat do zamknięcia

Opublikowano

Z tego co słyszałem to na craftshell żeby serwer był włączony trzeba mieć włączonego kompa, ponieważ serwer uruchamia się przez putty, a gdy go wyłączą to i serwer się wyłącza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...