Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] Czy taka szkoła jest opłacalna?

TigerXMetin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc sluchaj miałem to samo...

W gimnazjum na lajcie 3.0 bez uczenia. z matmy nawet 4 mialem..

Wiec. LO - nie pojdizesz na studia to gowno masz..

Technikum - wybrałem informatyka, z matmy pizda na polrocze, teraz zaluje, ze nie poszedlem do zawodowki.. Bez nauki w technikum nie pociagniesz..

Polecam Ci Zawodowke.

Po zawodowce mozesz zrobic uzupelniajace..

Nigdy nie trać czasu dla kogoś, kto nie ma go dla Ciebie ! :))

Opublikowano

Po tym temacie stwierdzam, że możesz mieć nie lada problem w życiu, jak można pisać na forum (gdzie są sami gimnazjaliści, którzy nie mają życia prywatnego) o tym kim TY chcesz zostać w życiu? To już powinieneś wiedzieć albo mieć przynajmniej zarys tego, porozmawiaj z rodzicami na ten temat, a nie nami czyli hołotą życiową.

IDŹ DO ZAWODÓWKI NA FRYZJERA ALBO KUCHARZA MAŁEJ GASTRONOMII I WYCIERAJ PATELNIE Z OLEJU

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Jeśli idziesz na studia t technikum , bo jak nie to zawodowka będzie najlepszym rozwiazaniem np , muraż tynkarz , akrobata xD a tak na serio jest wiele zawodów na kótrym można zarobić np stolarz .

20uf7f1m0ww1_t.jpg

Opublikowano

To jest zależne od tego co chcesz w życiu robić, no boi kurczę pracowanie całe życie w dennej robocie prowadzi do niczego...

Na pewno nie polecam zawodówki, ale musiałbyś powiedzieć czym się interesujesz etc. aby stwierdzić co jest najlepsze dla Ciebie...

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

Kurcze nie wiem czy mnie ktos tutaj rozumie... Wiec wytlumacze to najprosciej jak potrafie : Czy ukonczenie najpierw zawodowki i potem technikum uzupelniajacego jest lepsze od ukonczenia samego technikum

Opublikowano

nie rozumiem cię, jeśli chcesz mieć zawód i maturę(później) to idź od razu do technikum ; o
A jeśli uczyć ci się nie chce to idź od razu do zawodówki

Opublikowano

nie wiem jak jest po tym "technikum uzupełniającym" ale jak skończysz od razu technikum to będziesz miał kwalifikacje większe i tytuł"Technik XXX", dodam jeszcze, że po 2latach w technikum możesz po prostu zrezygnować i będziesz miał to samo co byś miał po 3letniej zawodówce

Opublikowano

Idz do zawodówki, nie dośc, że masz lajt to i z pracą bez problemu będziesz miał.

Mam znajomka co za granicą ( po zawodówce, blacharz ) zarabia 10k polskich na miesiąc.. wiec sie oplaca, a po maturze musisz sie meczyc ze studiami bo cie nigdzie nie przyjma i tak bez wyksztalcenia zawodowego no chyba ze jestes po technikum to cos mozesz kminic ale za to ciezko w cholere jest teraz bo ta nowa podstawa programowa jest tak pierdolnieta ze mala bania.

Opublikowano

w technikum ciężko ? lol? bzdura, na sprawdzianach wystarczy 30% na 2(w gim ponad 40 było) i też jest dobre to, że w drugiej klasy odpadają takie przedmioty jak fiza, chemia czy biologia (zostają zawodowe, polski, matka, obce i jeden z którego będziesz pisał rozszerzenie)^^

I ogólnie to na twoim miejscu poszedłbym do zawodówki(ale nie na elektromechanika bo tego jest w ciul) tylko dlatego, że nie trzeba nic robić(tak wiem, leniwy jestem) ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...