Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] Czy taka szkoła jest opłacalna?

TigerXMetin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemkanko jako że jestem w 3klasie gimbazy mam przed soba trudny wybor jaka szkole wybrac... Powiem tak myslalem nad zawodowka>Technikum Uzup. albo Technikum. W gimnazjum orlem nie jestem same 3 lecz sie wogole nie ucze wiec mysle ze gdybym sie przylozyl w technikum moglbym na tych 2-3 jechac ;p A jak wy mylslicei jaka droge wybrac? :)

Opublikowano

Postaw sobie na początek pytanie co potem. Studia?

Anyway LO/Technikum to w aktualnych czasach najlepszy wybór.

Opublikowano

Polecam Technikum

sam sobie powinieneś odpowiedzieć na te pytanie ty najlepiej wiesz na ile cię stać i gdzie dasz sobie rade :)

UP@ studnia ? po co mu studia wiesz ile osób po studiach nie ma pracy ?

kończ jakiś zawód i zagranice do pracy w Polsce nie zarobisz na utrzymanie rodziny

Opublikowano

W moim przypadku, myślenie jest takie. Idę do zawodówki na elektromechanika samochodowego, idę tam dlatego że są praktyki, a lepiej mieć fach w ręku niż zdać te technikum, zrobić technika i nic nie umieć. Bezsens.. I później robię egzaminy na robienie instalacji, i mam dwa zawody ;)

Opublikowano

Idz do zawodówki. Przynajmniej ją ukończysz, a w najlepszym przypadku skończysz czyszcząc kible w mcdonaldzie za minimalną krajową

mozesz tez malować bloki na umowie śmieciowej za jeszcze mniej

powodzenia w życiu, baw się dobrze!

Opublikowano

Boże nie rozumiesz? jak by już szedł do zawodówki to napewno bym do tego tech. uzup poszedł...

ale ty masz marzenia xD zadawaj dalej te pytania na forum dla gimbusów zamiast sie uczyć to daleko zajdziesz

Opublikowano

Mam marzenia ale nie zwiazane ze szkola ;) Pozatym jak cos to nie marzenia lecz ambicje ;) Moje zdanie jest takie ze jak ja bym byl pracodawca to byl przyjal tego po tech. uzup ze wzgledu na to ze w zawodowce uczyl sie swojego fachu (mial praktyki) i oczywiscie mature tez ma. A ten po technikum jest to jedyne co ma to marne praktyki (W wiekszosci przypadkach przynies pozamiataj itp itd) I nie uczy sie swojego fachu tak jak w zawodowce ...

Opublikowano

Idz do zawodówki. Przynajmniej ją ukończysz, a w najlepszym przypadku skończysz czyszcząc kible w mcdonaldzie za minimalną krajową

na pewno szybciej znajdzie robotę niż ty po magistrach . I będzie pracował na budowie , ciężka bo ciężka ale min 3k chyba że sam zrobi firmę to nawet do 6k.

Dałeś mi 5% ? jesteś taka śmieszna .

Opublikowano

Nie uczy się fachu?To ja jestem ciekaw o jakich technikach ty mówisz.Ja mam zajęcia praktyczne dość często a i w przyszłym roku będę siedział miesiąc w pracy w ramach praktyk.To tak z woli sprostowania twojej wypowiedzi :D

Opublikowano

Jak tak czy siak chcesz w końcu wylądować w pracy fizycznej/monotonnej/bez perspektyw to idź do zawodówki. Przynajmniej się nie przemęczysz.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

na pewno szybciej znajdzie robotę niż ty po magistrach . I będzie pracował na budowie , ciężka bo ciężka ale min 3k chyba że sam zrobi firmę to nawet do 6k.

Dobry architekt zarabia 20k miesięcznie...

Touche!

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Przejdź sie do mc, i spytaj która ma mature :)

Opublikowano

jak na razie to powinieneś zwrócić pieniądze za edukacje...

Pytasz się czy masz iść do Zawodówki czy do Technikum. Ale nie piszesz o jakim profilu myślisz.
Nie wiesz czym się interesujesz i czym fajnie byłoby się zająć w przyszłości.

Rada ode mnie.
Jeśli myślisz o tym aby później ew. spróbować iść na studia, to idź do technikum, pochodzisz rok dłużej ale będziesz miał i zawód i średnie.

@btw.
czytając posty, padałem ze śmiechu.
"Nie chcę do technikum, ze względu na praktyki"
Yayebie W technikum także masz praktyki, przykładowo u mnie w szkole uczniowie hotelarstwa jeżdżą na praktyki do francji (Bardziej ogarnięci załatwiali sobie tam pracę na wakacje), inne klasy także mają możliwość załatwienia sobie praktyk gdzie chcą. Samochodówka ma własne warsztaty, żywieniówka własną kuchnię.

Więc skończcie kuźwa pierdolić.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

boshe ale wy gadacie głupoty, większość z was nie pracuje i gada ile kto w danym zawodzie zarabia ...

Pójdziecie i sami sie przekonacie fakty są inne niż te co znajdujecie w ogłoszeniach.

Hmm ja polecił bym ci zawodówkę i potem dalej się ucz. Po zawodówce od razu znajdziesz prace, i nie mówcie mu że będzie sprzątał kible czy coś bo to nie prawda. Będzie miał lepiej płatną prace od tych którzy ukończyli se lepsze szkoły. Znam 3 osoby po zawodówce, polecił bym ci operator maszyn CNC, też se robie ten zawód, kumpel ma 19 lat i zarabia 2600 brutto. Tak więc sam wybierz, i nie słuchaj bredni.

Opublikowano

Przejdź sie do mc, i spytaj która ma mature :)

Gdy idzie się na jakieś gównokierunki typu turystyka i rekreacja czy inne hotelarstwo, to tytuł magistra faktycznie nic nie znaczy. Nie sądzę jednak że ktoś po studiach medycznych pracowałby w mcdonaldzie, nawet w tym kraju.

na

pewno szybciej znajdzie robotę niż ty po magistrach . I będzie pracował

na budowie , ciężka bo ciężka ale min 3k chyba że sam zrobi firmę to

nawet do 6k.

TO SPRÓBUJ TAKĄ DOSTAĆ ZA TAKIE PIENIĄDZE

dadzą ci umowe smieciowa, 1200 zl msc i bierzesz albo zasiłek a potem odśnieżanie chodników.

Opublikowano

Dobry architekt zarabia 20k miesięcznie...

Touche!

ale on na studia nie pojdzie wiec, zostaje zawodowka, matura nie ma sensu

Dałeś mi 5% ? jesteś taka śmieszna .

Opublikowano

Ale po np budowlance i tech uzup. moge zostac jakims kierownikiem budowy czy cos ;D?

Ziomeczku chyba cie popierdolilo mocno

całe życie się opierdalałeś, wolales pic piwo z kumplami i kopac gałe zamiast sie uczyc a teraz chcesz byc kierownikiem? zapomnij,

enjoy twoja fizyczna praca do konca zycia

Opublikowano

Ziomeczku chyba cie popierdolilo mocno

całe życie się opierdalałeś, wolales pic piwo z kumplami i kopac gałe zamiast sie uczyc a teraz chcesz byc kierownikiem? zapomnij,

enjoy twoja fizyczna praca do konca zycia

o nie do nosze do celesti ,za złe zachowanie

już ja Cię kurwo korony pozbawie

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...