Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Niszczyciele czołgów

jutrojembekon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam dylemat z jakiego drzewka państw budować niszczycielów czołgów.

Mam już Pz'tkę tieru 4 z Niemiec i artę z Niemiec, oprócz tego kupiłem sobie dla testu T-18 z niszczycieli amerykańskich i nawet mi się to spodobało (pierwsza gra enemy napisał coś w rodzaju omg T-17, omg hate them) i w tej samej grze nabiłem kilka killi.

Kolega z klasy podpowiedział, że następcy t-18 sa już bardzo słabi i duzo lepiej kupić francuzów.

I tutaj nasuwa się pytanie do Was, jakie drzewko rozbudowywać pod względem niszczycieli czołów? Zależy mi na sile strzału i wytrzymałości na polu bitwy.

Opublikowano

robson a co go obchodzą CW ?!? moze w przyszłości ale raczej będzie już wtedy wiedział co jest przydatne ....

co do tematu to jeżeli chcesz wiedzieć o td wszystkich nacji to w skrócie mozna to opisać tak:

ZSRR- ładne pieprzenięcie[bl-10 na isu-152 i ob.704 jest kozackie :D] słaby pancerz słaba zwrotność dobre camo

III Rzesza- spory ROF [szybkostrzelność] nienajgorszy DMG niezły pancerz [ferd i wzwyż]

Francja: nawet nawet pancerz [ac mle i wzwyż] magazynek na 10t niezłe działka

Brytole: w sumie to o nich najmniej wiem :D ale z tego co widzę to pancerz od 5 tieru wzwyż dobry ROF mały DMG/ na strzał [nie licząc 10t]

USA- pancerz [droga do t95 lecz pancerz dopiero od t28 :]] dobre działa oraz wieża [droga do t30]

Opublikowano

Witam. Mam dylemat z jakiego drzewka państw budować niszczycielów czołgów.

Mam już Pz'tkę tieru 4 z Niemiec i artę z Niemiec, oprócz tego kupiłem sobie dla testu T-18 z niszczycieli amerykańskich i nawet mi się to spodobało (pierwsza gra enemy napisał coś w rodzaju omg T-17, omg hate them) i w tej samej grze nabiłem kilka killi.

Kolega z klasy podpowiedział, że następcy t-18 sa już bardzo słabi i duzo lepiej kupić francuzów.

I tutaj nasuwa się pytanie do Was, jakie drzewko rozbudowywać pod względem niszczycieli czołów? Zależy mi na sile strzału i wytrzymałości na polu bitwy.

Następcy T18 słabi ? Lepiej go nie słuchaj, T82 ma genialną haubicę i ma sporą szybkość jednak to papier, potem już jest tylko lepiej.

W francuzów nie idź, francuzi to nacja dla doświadczonych.

Polecałbym ci właśnie amerykańskie wieżowe ew. rosyjskie, linia do obj 268

Opublikowano

Ja ci z TD polecam amerykańskie, ale ze stałym działem. T95 jest z przodu nie do przebicia. Waliłem preshingiem z 10 strzałów w tym 2HE i nic mu się nei stało a miał 19hp xD

Opublikowano

Amerykańskie TD mają niemiłosiernie gruby pancerz, a ruskie to jest siła ognia, lecz na niskich tierach są to same papiery.

Będziesz legendą, człowieku! There are soldiers and then, there are snipers...

Opublikowano

na cw używa się wszystkich często tylko jgpze100 rzadko

Jest brane ale głównie na mapy miejskie lub coś w stylu el halufa, czyli tam gdzie mogą bezpiecznie campić :)

ja bym ci polecił na początek USA/ZSRR. Obie nację są dobre do nauki gry tdkami.

76561198001815076.png
Opublikowano

na cw używa się wszystkich często tylko jgpze100 rzadko

Na cw nie używa się najsilniejszego (nie licząc brytola) działa w grze? Nie, wcale ^^

Niemcy nie nadaja się na walke wręcz (zreszta, jak to td). Tak naprawdę gra rozpoczyna się na tierach VIII +. Niemcy, bardzo dobre działa, ale cholernie mulaste, ale z przodu dają rade wytrzymać pare strzałów (łatwo objechać, nie są demonami prędkości). Jeżeli chodzi o amerykańskie- mają dosyć dobre działa, ale są jeszcze bardziej mulaste (mówiąc o nieobrotowych) z mocnym pancerzem. Francuzi to szybkostrzelne cholery (IX i X mają magazynki 3 strzałowe bodajże), z troszke mniejszym dmg, pozatym łatwo je przebić, jak wiesz gdzie celować. Rosyjskie są chyba najbardziej mobilne. Dobre działa, troszke mały pancerz, ale dobrze ułożony, szybkie i zwrotne (obj.268)

Opublikowano

Na cw nie używa się najsilniejszego (nie licząc brytola) działa w grze? Nie, wcale ^^

Niemcy nie nadaja się na walke wręcz (zreszta, jak to td). Tak naprawdę gra rozpoczyna się na tierach VIII +. Niemcy, bardzo dobre działa, ale cholernie mulaste, ale z przodu dają rade wytrzymać pare strzałów (łatwo objechać, nie są demonami prędkości). Jeżeli chodzi o amerykańskie- mają dosyć dobre działa, ale są jeszcze bardziej mulaste (mówiąc o nieobrotowych) z mocnym pancerzem. Francuzi to szybkostrzelne cholery (IX i X mają magazynki 3 strzałowe bodajże), z troszke mniejszym dmg, pozatym łatwo je przebić, jak wiesz gdzie celować. Rosyjskie są chyba najbardziej mobilne. Dobre działa, troszke mały pancerz, ale dobrze ułożony, szybkie i zwrotne (obj.268)

po pierwsze tego się prawie nie używa nie licząc miast i krętych uliczek

Ten czołg nie nadaje się prawie do niczego działo ładuje za długo jest zbyt zezowate np taki obj wykręci większy dmg na minute niż jge100

9 nie ma magazynka francuza, ps 10 wali po 1 k na strzał ma 3 strzały w magazynku więc maus zejdzie

Opublikowano

Przepraszam ale, k***wa kto wysyła td;ka do miasta ?! Ja pierdziele. Trochę logicznego myślenia... On ma trzymać się z tyłu. I nie pierdziel, że jest zezowaty bo akurat dziwnym trafem u mnie na cw, stoi w pobliżu capa i zbija co tylko widzi... strzały po 800+ (zależy jak wejdzie). Pozatym, z przodu jest znakimicie opancerzony. Z -stu metrów go nie przebijesz, co innego jak objedziesz, dlatego potrzebuje kogoś, żeby nie zajechali mu dupska. Jest to jedne z górujących dział X !

Opublikowano

Rozbawiłeś mnie swoją wypowiedzą ....

Z 100 metrów go nie przebije śmiech na sali z mojego t54 go przebijam z przodu w dolną ...

i we właz u góry...

ps pancerz nie odgrywa roli gdy wali się z golda ...

Opublikowano

Moi zdaniem JGPz E-100 ogólnie jest słaby. Krowiaste rozmiary, wielkie weakspoty, niemobilność lvl Maus. Słyszałem o częstych strzałah za 0. Poza tym, E-100 ma taki minus, że można mu robić karuzelę nawet chyba Mausem. Pancerz na CW nie gra robi, bo jak ci takie E-100 z goldem wyjedzie to i tak ci za te 800 hitnie czy siak. Jak dla mnie, dobrymi TD są TD francuskie oraz Amerykańskie. Jeszcze ZSRR, ale ich jakoś nie lubię (poza T10 papieeeeer). Chociaż w tej chwili myślę, że najlepszym TD jest Obj 263... To jest skurczybyk.

Opublikowano

Na cw kto sie martwi pancerzem...

JgPz e-100 przebija IS-8 na goldzie

jak zreszta wszystko oprocz T110E3 ktore w niektorych miejscach ma 500+mm pancerza

Na cw dobry powinien (nie jestem pewien czy jest) byc dobry brytol X na goldzie

w miare mobilny, jest jakastam wieza, pancerz cos odbije, ale rzadko, dzialo na goldzie sieje rozpierdol.

Tylko potrzebuje obstawy bo dzialo dlugo przeladowywuje (jak gralem na tescie to mi tak nie przeszkadzalo, o dziwo)

shoob.png

Opublikowano

Rozbawiłeś mnie swoją wypowiedzą ....

Z 100 metrów go nie przebije śmiech na sali z mojego t54 go przebijam z przodu w dolną ...

i we właz u góry...

ps pancerz nie odgrywa roli gdy wali się z golda ...

powiedziałem -STU = dwuSTU, trzySTU... Jak jest dobrze ustawiony, to mu gówno zrobisz... Widziałem jak na goldzie go nie mogli przebić, także nie powiesz mi że jest słaby.

Opublikowano

on jest słaby jak nie powiem co dobra na niektóre mapy daje rade ale to nie zmienia faktu że czołg musi być zwinny bo takim jgpz nic nie zrobisz

Opublikowano

powiedziałem -STU = dwuSTU, trzySTU... Jak jest dobrze ustawiony, to mu gówno zrobisz... Widziałem jak na goldzie go nie mogli przebić, także nie powiesz mi że jest słaby.

Na randomach jest słaby, przecież wystarczy że spudłuje i już mam czas żeby wpakować mu w dupę magazynek i uciec :D, natomiast takiemu obj. albo fochowi to się boję wyjechać

Opublikowano

Jestem nubem w wota, zaznaczam na początku. Też miałem dylemat co do TD'ków, wybrałem USA. Aktualnie jestem na VI Tierze (Hellcat).

T18->T82-T40->Wolverine->Hellcat i osobiście gra mi się dobrze. Póki co moim ulubieńcem stał się Wolverine. Mimo że jest powolny a reload trwa około 9s, jak jebnie urywa dupę. O Hellcacie się nie wypowiadam bo nie doszedłem jeszcze do działa 90.

Opublikowano

Na randomach jest słaby, przecież wystarczy że spudłuje i już mam czas żeby wpakować mu w dupę magazynek i uciec :D, natomiast takiemu obj. albo fochowi to się boję wyjechać

Ja nie wiem... Może nie graliście nim, może nie znacie jego potencjału. Na 30stu walkach ja grałem, grało mi się zajebiście. Bez golda kosi. Zgadzam się, jest wolny i ślamazarny, ale za to jakie działo. Wszystko ma swoje blaski cienie...

Opublikowano

Ja nie wiem... Może nie graliście nim, może nie znacie jego potencjału. Na 30stu walkach ja grałem, grało mi się zajebiście. Bez golda kosi. Zgadzam się, jest wolny i ślamazarny, ale za to jakie działo. Wszystko ma swoje blaski cienie...

1. JgPz E-100 i strzały za 0 <3

2. FV 215 b 183 - niewiele mniejsza szybkostrzelność, za to dużo większe pierdolnięcie (Każdy ogarnięty gracz wie, że używa się gold HE) , jest mobilniejszy, ma wieżę, pancerz porównywalny , może zrobić jgpz karuzelę, ale i tak zabija go na strzał

3. Objecty - większa szybkostrzelność, większa mobilność, działa porównywalne (268 - strzał na minutę więcej, 200 dmg mniej, penetracja 5 większa, celność 0,33 a jagd pz e-100 ma 0.35) , pancerz lekko gorszy, ale też bardzo dobry, robią mu karuzelę

4. Francuz - magazynek, mobilność, działo pierdoli po 900, ale z magazynka ;> , pancerzem jakoś strasznie nie odstępuje, ale trochę gorszy jest, ale i tak może zrobić karuzelę jgpz'towi

5. Amerykańce - większa szybkostrzelność, lepszy pancerz, lepsza mobilność, działo dmg niewiele mniejsze (aż 200 :O)

Strzały za 0 są w nim tragiczne, nie mówiąc o "bonusach" do kamuflażu

Powiem tak, może nie jest zły (moim zdaniem jest), ale i tak jest najgorszym TD na X .___. w przeciwieństwie do poprzedników

shoob.png

Opublikowano

1. JgPz E-100 i strzały za 0 <3

2. FV 215 b 183 - niewiele mniejsza szybkostrzelność, za to dużo większe pierdolnięcie (Każdy ogarnięty gracz wie, że używa się gold HE) , jest mobilniejszy, ma wieżę, pancerz porównywalny , może zrobić jgpz karuzelę, ale i tak zabija go na strzał

3. Objecty - większa szybkostrzelność, większa mobilność, działa porównywalne (268 - strzał na minutę więcej, 200 dmg mniej, penetracja 5 większa, celność 0,33 a jagd pz e-100 ma 0.35) , pancerz lekko gorszy, ale też bardzo dobry, robią mu karuzelę

4. Francuz - magazynek, mobilność, działo pierdoli po 900, ale z magazynka ;> , pancerzem jakoś strasznie nie odstępuje, ale trochę gorszy jest, ale i tak może zrobić karuzelę jgpz'towi

5. Amerykańce - większa szybkostrzelność, lepszy pancerz, lepsza mobilność, działo dmg niewiele mniejsze (aż 200 :O)

Strzały za 0 są w nim tragiczne, nie mówiąc o "bonusach" do kamuflażu

Powiem tak, może nie jest zły (moim zdaniem jest), ale i tak jest najgorszym TD na X .___. w przeciwieństwie do poprzedników

1. Każdy czołg strzela za 0.

2. Gold HE? wiesz co to HE?

3-5. To się nazywa balans.

Wszystko zależy od swoich predyspozycji. Nie da się grać TDkami na siłę.

signature.png

"Your mother is a nice Lady"

- Said no FPS gamer ever.

Opublikowano

1. Każdy czołg strzela za 0.

2. Gold HE? wiesz co to HE?

3-5. To się nazywa balans.

Wszystko zależy od swoich predyspozycji. Nie da się grać TDkami na siłę.

Nie każdy, FV pakuje się Odłamkowymi za golda, w odłamkowych nie ma strzałów za 0

Poza tym, w JgPz E-100 jest to bardzo wyczuwalne, i nie jeden gracz nim będzie ci na nie narzekał, bo , nie oszukujmy się, sam nie raz obrywam chaffeem/amx 12t strzały za 0 od niego ;)

A co do 3-5, wymieniłem atrybuty czyniące te czołgi lepszymi od JgPz E-100

BO JEST ON NAJGORSZYM TD X , BE-YEATCH

Co do HE, JAKBYM KURWA NIE WIEDZIAŁ, CO TO HE

Dla twojej informacji, w FV 215b 183 jest możliwość : Pocisku przeciwpancernego (za kredyty) /Pocisku odłamkowo-burzącego (za golda/gold x400 jako kredyty) /Pocisku odłamkowo-burzącego (za kredyty)

Twój argument jest inwalidą

noobie

shoob.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...