Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Motor

ZylastyDrag

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hyhy zgaszony :> ? Dziękuje dowidzenia. A rs'ke kupi za 4tys, yzf za 2razy tyle :p

Rs'ka jest warta takiej ceny, chyba że wolisz jeździć rekreacyjnie mułkiem ;D

Opublikowano

Nie zgaszony tyle Ciebie nie przegadam, a sam też nie ustąpię, więc nie ma sensu tego dalej ciągnąć.

Moje zdanie jest takie, nie kupuj RS bo nie jest warta tych samych pieniędzy co YZF.

YZF jest droższa, bo jest nowsza tylko tyle. Gdybyś dorwał te same roczniki to cena byłaby porównywalna. YZF ma to coś, jak się tym jeździ to wiadomo, że jest to motor. A przy RS się pierdzi jak skuterem i ciągnie się smród.

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Skonczyliscie? :)

Nadal pojawia sie dylemat, Jamajkas ma troche racji, wiecej + pojawia sie przy marce Yamaha. Nie chce 160 leciec, bo sie przy mojej jezdzie zabije, to bedzie moj pierwszy motor, takze nie chce sily.

Opublikowano

Jak masz dużo kasy to bierz 2t :) Paliwo, olej, remonty i te pierdoły ;D

rs miażdzy pod względem przyspieszenia i vmaxa

Lol... jakie przyśpieszenie... i jaki vmax...

Z tego co udało mi sie wyczytać na początku tematu to autor chce zarejestrować motorek na motorower :) Musiałby trafić policjanta-debila, który by nie wiedział że motorower jedzie max 50km/h ( ;D )

Co do Yamahy. Nie katuj a będzie Ci służyć ( <3 4t).

+

Ale i tak Yamaha YZF lepsza, ładniejsza i wygląda jak motor i brzmi jak motor. Spalanie poniżej 3l/100 benzyna 95, nie psuje się, nie zjada oleju i jest lekka.

35175.png

Moje motocykle: Kawasaki KLR 650, Honda MTX 80.

A zbieram na Yamahe R1 ^_^

LWG!

Opublikowano

Jak masz dużo kasy to bierz 2t :) Paliwo, olej, remonty i te pierdoły ;D

Lol... jakie przyśpieszenie... i jaki vmax...

Z tego co udało mi sie wyczytać na początku tematu to autor chce zarejestrować motorek na motorower :) Musiałby trafić policjanta-debila, który by nie wiedział że motorower jedzie max 50km/h ( ;D )

Co do Yamahy. Nie katuj a będzie Ci służyć ( <3 4t).

+

50 2t też jedzie więcej niż 45 i co teraz?

Opublikowano

Odblokowany :) No i to wciąż paliwożerne 2t :)

35175.png

LWG!

Opublikowano

Co ty masz takie przeżycia z tym spalaniem? Jak będzie jeździł ostrożnie to mu suczki nic nie zrobią .. Chyba, że będzie jechał więcej niż 45 wtedy dostanie taką kare, że się obsra ;d

Opublikowano

Miałem KTM SX 125. Od tamtej pory 2t precz. Tyle co wydałem na paliwo spokojnie mogłem przeznaczyć na nowego kompa :s

Ciekawe kto jeździ mniej niż 45 >:] Bo wątpie, że Ty :P

35175.png

LWG!

Opublikowano

Ale jak go już złapią i wezmą na rolki prawdopodobnie to zabuli za : brak uprawnień, zapewne przekroczenie prędkości, laweta, parking i co najwazniejsze ten co zarejestrował moto będzie miec z deka problem : ]

Opublikowano

Problem będzie miał spory :D Myśle, że jadąc na 4t policjant raczej nie będzie taki dociekliwy ( bo przecież jest słabszy od 2t). Mogę się mylić :)

35175.png

LWG!

Opublikowano

Miałem KTM SX 125. Od tamtej pory 2t precz. Tyle co wydałem na paliwo spokojnie mogłem przeznaczyć na nowego kompa :s

Ciekawe kto jeździ mniej niż 45 >:] Bo wątpie, że Ty :P

To polecam spróbuj KTM 4t z większą pojemnością wtedy reszta Cię nie będzie interesowała :)

A co do autora zobacz sobie Yamahe DT 125x, wiem że to cross/supermoto aczkolwiem polecam :)

Opublikowano

Yamaszka DT jest okropna. Co do poprzednich komentarzy, mimo ze mieszkam w Warszawie, czyli dosc sporo policji, to w moim miejscu zamieszkania nie widzialem policji od ponad 2lat? Cos takiego.. Chce miec jako szybki transport, rower jako, iz mnie powoli nudzi, chce sie przesiasc na cos lepszego. Jedyne do czego bede uzywac motorku to:

- Przejazd na boisko

- Przejazd do szkoly

- Przejazd do sklepu

- Jazda relaksacyjna? (WTF?!)

Chyba tyle...

Myslalem jeszcze nad jakims kompem za 4-5kafli, ale czy to sie oplaca? Sam nie wiem.. Prawde mowiac, caly dzien na dupie siedziec, nie jest fajnie. Trudny wybor, a kasa lezy w banku i czeka na dobra okazje. :s

Opublikowano

Nadchodzi fala hejtu, a nie myślałeś o romecie Division 250? cena 6,800 za nieużywany pojazd. Ja sam mam Rometa K125, jak na chiński szmelc to daje radę, czasem zdarzy mi się go skatować (celowo :) ) i nie rozchodzi się w dwie strony świata :D na blokadzie 95km jechałem ok 100-105, motor już niemal skakał ale do dziś jest w dobrym stanie.

Przechodząc do tematu wielu hejtuje chińskie produkty, zwłaszcza Rometa, jednak używany w własciwy sposób (tj. bez katowania silnika, czy jazdy serią turystyczną po terenach nadających się jedynie dla offroadów) potrafi wytrzymać niezwykle długo... Przykładowo ja kupiłem moją 125 czysto dla wybadania tej marki, 12km przebiegu a kupiłem za 1600zł czemu nie :) Lubię go katować, i egzamin zdaje całkiem nieźle poza gaźnikiem, który jest ciężki do ustawienia. Na forach pojawiają się opinie o tych motocyklach zarówno pozytywne jak i mieszające z błotem ale wg. mnie to są maszyny warte uwagi ale pod warunkiem że nie wymagasz cudów na kółkach. Myślę, że skoro myslisz o 125ccm to nie chcesz szaleć na szosach więc proponuję albo K125 albo Division 250, poczytaj opinie, zaznajom się z wyglądem, pooglądaj filmy może ci się spodoba, cena jest naprawdę niewielka jak na wykonanie, którego wadą są plastkiki (w zasadzie nie ma różnicy poza tym, że widać że są nieco gorszej jakości) i z początku konieczność dokręcania śrubek :D. To w zasadzie tyle z tego co zauważyłem.

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...