Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Motor

ZylastyDrag

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałem taki, całkiem fajny jeśli chodzi o kat. A1, ładnie wygląda i jak na 4suw jest szybki. Tylko wysokie siodło ma, musisz mieć przynajmniej 175cm żeby dobrze jeździć

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Polecany 2suw to Aprilia RS125

Ale i tak Yamaha YZF lepsza, ładniejsza i wygląda jak motor i brzmi jak motor. Spalanie poniżej 3l/100 benzyna 95, nie psuje się, nie zjada oleju i jest lekka.

Day after day.

Opublikowano

Polecany 2suw to Aprilia RS125

Ale i tak Yamaha YZF lepsza, ładniejsza i wygląda jak motor i brzmi jak motor. Spalanie poniżej 3l/100 benzyna 95, nie psuje się, nie zjada oleju i jest lekka.

Jest w *uj słabsza i imo brzydsza od apki. Cagiva mito to już wogóle bije ją na łeb i szyje. 3l/100 ci spali jak będziesz jeździł jak C**a. Nie zjada oleju? Zależy od katowania.

Opublikowano

Kup sobie komarka albo Mz a nie sie bawisz w te chińskie motorki polska maszyna jest najlepsza te to rozwalisz na pierwszym lepszym dołeczku :) :P

*Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Nie chce czegos mocnego na poc.zatek oraz chce to zarejstrowac na 50ccm*2.

Wedlug mnie YZF jest ladniejsza od RS

Ale RS'ka lepsze osiagi. No coz, pierdzenia nie ma takiego jak skuterek.

I 2xtansza z tego co widze. Na allegro nie ma zbytnio aukcji o RS'kach. Wiecie gdzie mozna taka nabyc?

Opublikowano

Jest w *uj słabsza i imo brzydsza od apki. Cagiva mito to już wogóle bije ją na łeb i szyje. 3l/100 ci spali jak będziesz jeździł jak C**a. Nie zjada oleju? Zależy od katowania.

Miałem ten motor i wiem jak się jeździ. Kręcę cały czas do końca 13-14tyś. I to nie jest 2suw gdzie się robi mieszankę. Leje się tylko olej do silnika i tyle. Motor oszczędny, max prędkość 130km/h, plus jest ten, że ma tą szeroką oponę z tyłu jak na 125ccm i pokazuje rezerwe i ma komputerek. Ja miałem YZF 2008r i sprzedałem ją za 6.5k

Day after day.

Opublikowano

I gorszy dźwięk i śmierdzi Ci z rury i silnik szybko się rozpada zapomniałeś dodać. 2Suw jest dobry do crossów czy Enduro, a nie do ścigacza 125ccm, co Ci po tym? Pojedziesz 160 jak będziesz go żyłował, a różnicy w przyśpieszeniu do 80km/h nie widać, a później lekko odstaje i już.

Day after day.

Opublikowano

Przyśpieszenie podobne ? JAja sobie robisz? 13-14 tys w 4t to nie jest kat? Do 125 tylko i wyłącznie 2t !

15 koni a 35 to nie ma roznicy?

Opublikowano

13-14tyś to jest katowanie ale to nie wpływa znacznie na zmianę oleju w silniku, to zależy raczej od ilości przejechanych kilometrów.

I nie 15kM tylko 15kW, a RS ma 20kW czyli jakieś 6-7kM więcej :)

Day after day.

Opublikowano

Ja już to rozkminiłem i nie kujpiłem RS.

Jakie dowody chcesz?

Wygląd: Yamaha+

Renoma: Yamaha+

Bezawaryjność: Yamaha+ (nie pada silnik bo jest 4t)

Mniejsze spalanie: Yamaha+

Prędkość maksymalna: RS+

Dźwięk: Yamaha+

Mniejsze zjadanie oleju: Yamaha+

i masz wynik 7-1 dla YZF

a tu kalkulator kW na kM i przelicz sobie ile YZF jest wolniejsza

http://www.v10.pl/narzedzia/Kalkulator,mocy,kW,na,KM,BHP,15.html

YZF: 15KW

RS: 21KW

powiem Ci tak do 80km/h lecą równo, bo YZF jest lżejsza później RS jest szybsza, ale przy 125ccm nie o to chodzi.

Day after day.

Opublikowano

Nie lecą równo, rs miażdzy pod względem przyspieszenia i vmaxa i to mi wystarczy. Mniejsze zjadanie oleju? Przecież tam masz mieszanke więc to ty porównujesz luju? Apka robi 0-100 w 6 sekund, yzf w 12s. Coś jeszcze :> ?

Opublikowano

Ale chcąc nie chcąc za olej trzeba płacić, więc jest to minus :)

Tak jeszcze, mam FZ6 co robi 100km/h w 3s i to tyle.

Moje zdanie jest takie, nie kupuj RS bo nie jest warta tych samych pieniędzy co YZF.

Day after day.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...