Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dyskusja na temat bana za "konta powiązane" metin2

Moulder

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich użytkowników forum. Jest to mój pierwszy temat , zatem proszę o wyrozumiałość.

Nurtuje mnie sytuacja sprzed paru lat , gdy too chciałem dorobić sobie w metinie używająć Drop hacka.

Sytuacja wyglądała następująco :

1. gdy konczylem grę główną postacią i mialem zamiar przejsc na "dropka" to wyłączałem całkiem metina i wyłączałem i włączałem router ( bo podobno zmienia sie ip)

2. każde konto miałem na innym mailu

3. drop z "dropka" przekazywalem pierw koledze(założył sobie jakies nowe konto do tego celu) , który byl u siebie w domu przy komputerze. Robiłem to nawet w ten sposób ,że wyrzucalem itemki na ziemie a on popdnosił (tak aby uniknąć bana za handel z botem , o czym mozna tez przeczytac na forum).

4. ponowny restart routera i metina i ten kolega przekazywał mi drop na moje główne konto

Nobki którymi podbierałem dropa po pewnym czasie były banowane ale itemki udawało się przetrzymywac na innych kontach.

Ale... no właśnie pewnego dnia napisalem do kolegi na gg czy pomoze mi znow przerzucic drop z nowego noob konta , a on mi odpisał ze jego konto jest zablokowane. Ja nie czekając ani chwili wpisuje passy do głównego konta ( po restarcie metka i routera) i tu komunikat "Twoje konto jest zablokowane"

I teraz rodzą się pytania:

1. Jak do tego doszli ze dostalem ban na główną postać?

2. dlaczego bana dostał również kolega i czy to znaczy że jak dostanę bądź kupię itemki od bociarza dostanę bana?

P.S w metina nie gram ale chciałbym znaleźć rozwiązanie , a przy okazji pomóc niektórym z forum.

Za przeczytanie dziękuję i proszę o wyczerpujące wypowiedzi.

Opublikowano

Nie mogło być tak jak piszesz, bo konta banowane są po mailu. Skoro miałeś na innych mailach to nie masz prawa dostać bana chyba, że dostałeś bana za coś innego lub HS wykrył Twojego cheata.

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

W metinie PL nie ma jeszcze możliwości blokowania kont na IP, dlatego w razie cheatów sprawdzają logi postaci pod kątem transakcji z innymi graczami. Jeśli handel wydaje się podejrzany, blokują wszystkie powiązane postacie.

sygna1.gif

Opublikowano

Nie mogło być tak jak piszesz, bo konta banowane są po mailu. Skoro miałeś na innych mailach to nie masz prawa dostać bana chyba, że dostałeś bana za coś innego lub HS wykrył Twojego cheata.

nie mów mi ze nie mogło być tak jak napisałem skoro tak było i kazde konto wraz z kontem kolegi dostało perm bana. jak juz napisalem kazde konto bylo na innym mailu. nie wiem jak do tego doszli ale tak bylo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...