Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

METIN2 PL LOL ICH XD

ShastaMan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siedze na plku a tu nagle server shutting bez zadnego uprzedzenia.Nobki serwery wylaczyli haha pewnie wlam mieli.Jeszcze gm chamsko spamowal server shutting x 100 ...

Niechcaca zrobilem dwa tematy prosze o zamkniecie tego w tym tu oto linku co podaje http://www.mpcforum.pl/topic/919435-metin2-pl-lol-ich-xd/#entry7023326

ie068n.jpg
Opublikowano

Serwer wyłączyli po to żeby ddos nie mógł działać . Jeżli są ataki ddos , to właśnie ostatecznym sposobem jest wyłączenie serwera , dlatego zrobili shut down'a .

„Can you feel it?

Your future, torn away.

There is no escape, only oblivion.”

Opublikowano

Szczerze to dziwne to co robią na metinie PL , ranga global jednak do czegoś zobowiązuje jeśli my inwestujemy

hajs to chcemy grać w spokoju i mieć pewność że nic nam nie grozi , no ale jak widać. Moim zdaniem Metin2PL

mógł by upaść , przynajmniej by więcej ludzi już nie na ciągli na spory hajs i dzieci przestały by kraść rodzicom

z portfela drobnych sum na SM. Mi się zdaje że już nie długo nie mówię że teraz za pierwszym razem , ponieważ to

pierwsze ataki , ale jeśli będą następne to Metin może upaść , dużo osób zakończyło grę już po tych atakach , czy to

normalne że mój kolega z gildii (s15) wbił stal na +9 i zrobił w niej 2k HP a tu wchodzi na drugi dzień rano i stal +7 bez bonów,

a to nie jest jedyny przypadek z czymś takim na PL'u ja też zakończyłem aktualnie grę w metina , wolę trochę odpocząć

i zobaczę jak sytuacja się potoczy. Tak samo obiecali na 100% że fuzja odbędzie się w pierwszym kwartale 2013 roku ,

a tu co ? , szkoda czasu na PL'a :)

u6pv.jpg

Opublikowano

Szczerze to dziwne to co robią na metinie PL , ranga global jednak do czegoś zobowiązuje jeśli my inwestujemy

hajs to chcemy grać w spokoju i mieć pewność że nic nam nie grozi , no ale jak widać. Moim zdaniem Metin2PL

mógł by upaść , przynajmniej by więcej ludzi już nie na ciągli na spory hajs i dzieci przestały by kraść rodzicom

z portfela drobnych sum na SM. Mi się zdaje że już nie długo nie mówię że teraz za pierwszym razem , ponieważ to

pierwsze ataki , ale jeśli będą następne to Metin może upaść , dużo osób zakończyło grę już po tych atakach , czy to

normalne że mój kolega z gildii (s15) wbił stal na +9 i zrobił w niej 2k HP a tu wchodzi na drugi dzień rano i stal +7 bez bonów,

a to nie jest jedyny przypadek z czymś takim na PL'u ja też zakończyłem aktualnie grę w metina , wolę trochę odpocząć

i zobaczę jak sytuacja się potoczy. Tak samo obiecali na 100% że fuzja odbędzie się w pierwszym kwartale 2013 roku ,

a tu co ? , szkoda czasu na PL'a :)

Jak może komuś cofnąć coś, to tylko w trakcie, jak serwer padł, a nie w trakcie ddosów. Grałem 3 lata na privach i wiem coś o tym. Atak ddos robi lagi, a nie cofa serwer. Cofka serwera, jak serwer sam padnie, a tutaj pisaliście, że administracja wyłączyła serwer. Ładne bajki.

Opublikowano

Atak ddos robi lagi, a nie cofa serwer.

Ddos atakuje serwer pakietami przez co może nie wytrzymać i wyłączyć procesy, game metina jest tak zbudowane, że co ~5min wysyła informacje do bazy, więc jeśli nie zdąży wysłać a proces zostanie zamknięty to nastąpi cofnięcie do stanu z poprzedniego zapisu. Przy dużej ilości pakietów baza może nie wytrzymać i złapać crasha, małego bądź dużego. Jeśli backup jest robiony raz na 24h a nastąpiło uszkodzenie bazy to przywrócenie jej jest niezbędne przez co cofa stan serwera do stanu z backupu, więc Ddos nie tylko "robi lagi" ale potrafi dosyć mocno uszkodzić serwer :)

Opublikowano

Jak może komuś cofnąć coś, to tylko w trakcie, jak serwer padł, a nie w trakcie ddosów. Grałem 3 lata na privach i wiem coś o tym. Atak ddos robi lagi, a nie cofa serwer. Cofka serwera, jak serwer sam padnie, a tutaj pisaliście, że administracja wyłączyła serwer. Ładne bajki.

Widzę niezłe bajki tworzysz.

Nie czaruj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...