Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy to jest dobra maszyna na najnowsze gry ?

Adrian Kobic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zdecydowanie pograsz sobie w bardzo dobrej jakości. Moim zdaniem jest dobry do gier taki zestaw, no a kwestia firm to jak kto woli, ja patrze np na chlodzenie inni na cos... ale ogolnie jest super.

QuadCore Intel Core 2 Quad Q8200, 2333 MHz (7 x 333) Acer EQ35M ATI Radeon HD 4890 1GB HIS Tacens Radix III 720W Hynix 2GB GoodRam 2GB DDR2 Zalman Z9 Plus Hitachi HDS721616PLA (153 GB) Hitachi HDT725040VLA (372 GB)

Opublikowano

Powiedz mi czy będziesz dużo nagrywał lub robił live`y z gier? Jeżeli nie to spokojnie można brać i5 2500k i ładnie wykręcić na tej płycie (oczywiście z dobrym chłodzeniem)

19.png

Opublikowano

a mam jeszcze takie pytanie czy na tym zestawie pogram sobie w najnowsze gry na najwyższej rozdzielczości ?

"Zaciśniętą mam pięść dla tych, co w ciągłej walce,

Dla tych, którzy odeszli w górze dwa palce..."

~GrubSon

Opublikowano

Czekam na dalsze odpowiedzi od więcej wiedzących :D

~GrubSon

Opublikowano

Temu kolesiowi to łeb ukręcić...

Podaj maxymalny budżet, to złoży się coś dobrego.

Tutaj zostaw MOBO w tym zestawie (było G43 jeszcze niedawno, ale za radą niektóych osób TYLKO to zmienił), GPU do zmiany na wersję ghz od Gigabyte (zmień procka na i5 3570k jeśli nie starczy Ci kasy, bo te ceny to są podane najniższe, a nie będziesz chyba z różnych sklepów sprowadzał.

Zostanie Ci jeszcze trochę kasy, którą przeznaczyłbym albo na filtry do Zalmana.

Opublikowano

4500-5000

~GrubSon

Opublikowano

@up ja chce i7

~GrubSon

Opublikowano

@up ja chce i7

:huh: :huh: xDxD

Nie wiem czy sie smiac, czy plakac...

Na jaki nie powiem co do gier Ci i7? ;o

I tak go nie wykorzystasz, i5 spokojnie do gier wystarcza i nie tylko. ;)

i7 poki co jest strasznie nie oplacalny, a tym bardziej do takiego zastosowania. Na i5 spokojnie pograsz przez kilka dobrych lat. Doplacanie do i7 400zl mija sie z celem. Tak wiec procek zmieniamy na i5-2500k. Pomimo, ze Sandy Bridge daje rade, dobrze sie kreci, reszta w miare spoko.

5465845486.png

Opublikowano

Omfg...

Na I5 pograsz przez 1-2 lata na wszytko na MAX i FHD, potem będziesz zmniejszał detale. Nie zauważysz dużej różnicy przy graniu na oby dwóch procesorach.

graphic.png

Opublikowano

Gdzieś już widziałem gościa, który uparł się na I7 ...

do gier nic więcej Ci nie potrzeba niż I5 (najlepiej I5 2500k + OC, Z77, Macho/Fortis)

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Opublikowano

Gdzieś już widziałem gościa, który uparł się na I7 ...

do gier nic więcej Ci nie potrzeba niż I5 (najlepiej I5 2500k + OC, Z77, Macho/Fortis)

3570k*

I Macho też się przydaje na lepsze zbicie temperatur.

Opublikowano

No wiadomo, Macho droższy - lepszy.

Fortis jest dość budżetowy i wydajny.

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Opublikowano

Ale po co odświeżasz ? Już w poprzednim temacie dostałeś odpowiedź, że ten zestaw będzie dobry przy tym budżecie.

Nie wierzysz ? Zapytaj się na pclab/benchmark/forumpc itd.

Drugi zestaw był z i7 bez SSD (jeden z ostatnich postów na poprzedniej stronie).

Opublikowano

@up dobra sorki że tak robię ale nie wiedziałem :D

Proszę zamknąć.

~GrubSon

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...