Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Programowanie OS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@up Lekko mnie zaczynasz irytować, po to jest Forum aby ludzie wzajemnie sobie pomagali -.- Według ciebie żadne forum wcale nie powinno istnieć, ponieważ każdy powinien sam sobie wszystko znaleźć... Nie jestem leniem, każdy język mogę się douczyć, nie sprawi mi to problemu, "Małego OS'a" Pytam sie jak go zrobić, a nie jak dopracować o.O

@x2up Wiem, czytałem na Wiki o CPU. etc. tak jak o systemach

@povskill Nie Dodawaj więcej Odp. do tego Tematu, bo tylko z twojej 1/4 Odpowiedzi coś zrozumiałem lub 'naprowadziło mnie to [...]' a reszta czyli 3/4 to była Krytyka :mellow: Nie chcę abyś się kłócił ze mną czy coś umiem czy jestem leniem czy nie...

Cholera jasna. A co nie jest to prawdą? Nie mogę krytykować ludzi ??? Mam takie prawo żyję w demokratycznym kraju i to jeszcze pisze na internecie -.-

.. Nie jestem leniem, każdy język mogę się douczyć ... To najpierw to zrób a później pytaj. Jest pierdylion albo i więcej poradników jak os-y zrobić Pierdylion do pierdylonowej otwartych projektów .... Pomoc jest wtedy jeśli problem nie jest taki znany... Ja za Cb nie będę szukał. Trochę czasu trzeba poświecić żeby coś osiągnąć. Ty myślisz że sobie z tutków copy paste OS-a porobisz i bd cool. Nie. Naucz się PORZĄDNIE jakiegoś języka a nie wydziwiaj mi z pierdołami. A jak chcesz się pobawić to sobie poszukaj. ja w 30 min znalazłem z 3 poradniki po ang na necie ....

Opublikowano

Programowanie Osa nie jest takim łatwym zadaniem... Możesz zacząć od zrobienia prostego 16 bitowego systemu operacyjnego, albo możesz trochę pochakować kernela linuxa :D

Opublikowano

@x2up Wiem, czytałem na Wiki o CPU. etc. tak jak o systemach

Więc teraz jesteś bogiem internetu?

Mówisz, że umiesz c++ a nie potrafisz sobie znaleźć os open-source... Twoje pytania o GOTOWE sprawy mówią same o Twoim poziomie skilla w c++ Naucz się czegoś sam, a nie czekasz na gotowe.

Opublikowano

Widzę że @topic zaczyna się zamieniać w Spam, Wojnę, etc. o.O Nawet się czegoś zapytać nie można :mellow: Jeśli chcecie hejtować, itp. to w ogóle nie dodawajcie odpowiedzi...

Programowanie Osa nie jest takim łatwym zadaniem... Możesz zacząć od zrobienia prostego 16 bitowego systemu operacyjnego, albo możesz trochę pochakować kernela linuxa :D

Wiem, ja po prostu nie wiem jak się za to zabrać, tzn. Czytałem na WIKI itp. jak go napisać, jądro, etc. lecz nie do końca zrozumiałe dla mnie było jak go zkompilować i uruchomić...

Opublikowano

Widzę że @topic zaczyna się zamieniać w Spam, Wojnę, etc. o.O Nawet się czegoś zapytać nie można :mellow: Jeśli chcecie hejtować, itp. to w ogóle nie dodawajcie odpowiedzi...

Wiem, ja po prostu nie wiem jak się za to zabrać, tzn. Czytałem na WIKI itp. jak go napisać, jądro, etc. lecz nie do końca zrozumiałe dla mnie było jak go zkompilować i uruchomić...

Z wiki to ty sobie możesz zadania z biologi odpisywać.

Szukaj po google, broń boże polskie fora.

Opublikowano

@ref, może ktoś mi powie co zrobić ze źródłem OS, tzn. Jak go skompilować i uruchomić (zapakować do .iso tak by działało w VirtualBoxie, lub na Normalnym Komputerze (chyba to prawie to samo))

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...