Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co przeczytać?

mattom12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmmm...kolega chwalił "Kroniki Czarnej Kompanii"

... May the odds be ever in your favour ... All you need is love ... Now boy, now you own me ...

Opublikowano

BTW - Te Metro.. czy to własnie na podstawie ksiązki została wydana gra? Bo nie orientuję się zbytnio w temacie - nie bijcie.

Zgadza się, gra powstała na podstawie książki. Dodam, że niedawno wydano inną książkę tego autora - "Do światła", a pod koniec roku ukaże się gra "Metro: Last Light". Nie jestem pewien, czy też oparta na książce, ale tytuł mógłby na to wskazywać.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

A co sądzicie o Gra o Tron? Warto? Czy lepiej serial obejrzeć ?

Serial jest dobrze odwzorowany tylko w 1 części, ale dalej już jest gorzej.

W drugim sezonie za dużo pozmieniali i wyszło to tak sobie...powiem ci, że jak zaczniesz czytać książki to zdecydowanie bardziej przypadnie ci do gustu wersja na papierze, niż ta co leci w tv. Oczywiście nie mówię że serial jest zły, bo tak nie jest. Dawno nie oglądałam równie dobrego serialu, ale moim skromnym zdaniem zawsze pierwsze miejsce jeśli chodzi o całą historię, będzie u mnie zajmowała książka.

W powieści masz wyjaśnione wiele wątków, które mogą być niejasne w serialu i oczywiście nie ma tam pominiętych niektórych sytuacji.

Swoją drogą jestem ciekawa jak oni zamierzają przenieść na ekran Ucztę dla Wron...przecież to były chyba najnudniejsze książki z całej sagi, jak teraz ludzie narzekają że 3 sezon jest nudny to ja jestem ciekawa co oni powiedzą później, chociaż pewnie wymieszają książki no bo wiadomo, że nikt nie będzie oglądał nudnego serialu.

Tak czy siak, polecam książki bardziej od serialu :P

58815786.jpg

Opublikowano

Mam nadzieję, że żartujesz. Jeśli nie to właśnie na własne życzenie zrobiłeś z siebie największego idiotę ever...

Wiedźmin, zdecydowanie. Sapkowski - klasyka fantastyki a wciąga jak cholera.

Potem polecam Achaję Ziemiańskiego, podobne klimaty i świetna fabuła :)

Wiesz ja np. wole Audiobooki !!

kirito_signature_final_by_trayylolz-d6jp

Opublikowano

Wiedźmin,

Harry Potter,

Zwiadowcy,

Felix, Net i Nika,

50 twarzy Greya,

Władca Pierścieni,

Hobbit,

Trylogia Ery Pięciorga,

Opowiadania Andrzeja Pilipiuka,

Ksiązki Stefana Kinga :D

Wszystko to po prostu znać trzeba, a i wciągaja niesamowicie : )

Opublikowano

Zwiadowcy <3 Kupiłem bo ładna okładka xD i tak sobie leżała ta pierwsza część z 2 tygodnie na półce, aż zaczęło mi się nudzić.

Wziąłem, przeczytałem dwa rozdziały i mi się spodobała ta książka :3 Przeczytałem całą i była tak zajebista, że kupiłem kolejną część - również zajebista :)

Skończyło się tak, że kupiłem i przeczytałem każdą część, i to nie jednokrotnie ;) Tak sobie piszę i myślę, czy by nie przeczytać kolejny raz całą serię ^_^

Polecam też przeczytanie Hobbita, a potem Władcę Pierścieni <3 Kupiłem sobie też Grę o Tron, ale nie ogarniam tej książki ;_;

surprise motherfucker

Opublikowano

Metro 2k33 i 2k34, Gra o Tron, Wszystkie części wiedźmina + seria o Jakubie Wędrowyczu. (dla mnie Zwiadowcy są zbyt infantylni- przeczytałem ok 7-9 części kilka lat temu)

Autor tematu w tytułowym poście pyta się czy dokończyć Metro 2033, czytanie książek z takim zaangażowaniem to dla mnie nie gorzej niż nie czytanie ich.

/gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...