Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupować Phenoma?

mario22455

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam procek Athlon x2 4600+ i zasilacz modecom premium 400 2gb ram 9800gt czy kupno do tego kompa Phenoma x4 da mu kopa i czy jak bym wymieniał to co z zasilaczem?

... May the odds be ever in your favour ... All you need is love ... Now boy, now you own me ...

Opublikowano

Phenoma nie ma co brać pod słabe MOBO (którego nie podałeś) bez cooler'a CPU i mocniejszego zasilacza.

Tutaj cała platforma leci do wymiany (jak nie starczy kasy na GPU to da radę zostawić).

Opublikowano

GPU kupiłem kilka dni temu :P zgaduje że mobo to płyta główna a ona to Asus M2N-E, zasilacz wiem że do wymiany bo ledwo działa i proszę o polecenie jakiegoś a chłodzenie mam takie średnie ;p

... May the odds be ever in your favour ... All you need is love ... Now boy, now you own me ...

Opublikowano

Up. Nie potrzebuję nic dużo lepszego bo nowe gry mi działają np. Skyrim na Ultra a Far Cry 3 na High tak więc chyba nie jest tak źle i po prostu pytam czy jak kupie Phenoma zlikwiduje to jakieś takie zwiechy kompa, przycinki, lagi interfejsu. Nie jestem jakimś super graczem by potrzebować potwora. Mam zamiar kupić tego Phenoma i 2 Gb RAM dodatkowe. Lecz proszę jeszcze o poradę jaki zasilacz polecacie?

Opublikowano

Up. Nie potrzebuję nic dużo lepszego bo nowe gry mi działają np. Skyrim na Ultra a Far Cry 3 na High tak więc chyba nie jest tak źle i po prostu pytam czy jak kupie Phenoma zlikwiduje to jakieś takie zwiechy kompa, przycinki, lagi interfejsu. Nie jestem jakimś super graczem by potrzebować potwora. Mam zamiar kupić tego Phenoma i 2 Gb RAM dodatkowe. Lecz proszę jeszcze o poradę jaki zasilacz polecacie?

FC3 na high, kiedy mój sprzęt na LOW/Medium zadyszki dostaje (lepszy oczywiście :D). To jest coś niemożliwe.

W takim razie wymiana GPU jak i CPU nie jest konieczna, chyba, że dysponujesz ~2000zł na nową platformę. Bo wzrostu wydajności nie zobaczysz...

A tak na serio, skoro "grasz" z 25FPS na high, to jedyne co aktualnie jest sensownego do zrobienia do O/C proca na nowym, porządnym zasilaczu.

Opublikowano

Up. I nadal mi zasilacza nie poleciliscie? I nadal pytam czy nowy procek zlikwiduje "lagi" kompa np. przy przeglądanie neta gdy w tle mam dużo programów.

Opublikowano

Raczej tak, ale to raczej też czyszczenie systemu, jak zmieniasz to MSI H61 P20 za 135 zł + Celerona G1020 (jakoś tak) ew. Pentiuma G2020

Do tego Chiegtec 450W GPA S8 lub Corsair VS 450W

Opublikowano

Lagi przy necie mozesz miec tez od zbyt malej ilosci ramu, tak jak bylo np w moim przypadku 2gb przy win8 64bit, a przy 3-4 juz jest ok

QuadCore Intel Core 2 Quad Q8200, 2333 MHz (7 x 333) Acer EQ35M ATI Radeon HD 4890 1GB HIS Tacens Radix III 720W Hynix 2GB GoodRam 2GB DDR2 Zalman Z9 Plus Hitachi HDS721616PLA (153 GB) Hitachi HDT725040VLA (372 GB)

Opublikowano

Raczej tak, ale to raczej też czyszczenie systemu, jak zmieniasz to MSI H61 P20 za 135 zł + Celerona G1020 (jakoś tak) ew. Pentiuma G2020

Do tego Chiegtec 450W GPA S8 lub Corsair VS 450W

Po co ma zmieniać na coś takiego, skoro FC3 chodzi mu na high ? W tym momencie wymiana nie ma sensu, zwłaszcza na tego Celka (G1610*) :).

Opublikowano

Każdy kto napisał tutaj, że lepiej przerzucić się na LGA 1155 jest p*******

Przesiadka na Phenoma jest jak najbardziej opłacalna.

1372333810-U137250.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...