Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sposoby na zareklamowanie serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Polecam reklamy:

MPC

YOUTUBE

RÓŻNE FORA SERWERÓW

"PUBLIKACJE SRWERÓW" - GOOGLE

TWITTER

FACEBOOK

OGŁOŚ JAKIŚ KONKURS

DODAJ SERWER NA RÓŻNE LISTY

SYGNATURA Z IP

POPROŚ JAIEGOŚ YTbera O REKLAME

Opublikowano

Według mnie najlepiej poprosić jakiegoś youtubera o reklamę oraz reklamy na forach (mpcforum, craftsite itp.) Polecam się również zainteresować (o ile masz własną stronę internetową) reklamą google adwords. Strony z darmowych hostingów zazwyczaj odstraszają - unikaj reklam na swojej stronie internetowej oraz zainwestuj (o ile tego nie zrobiłeś) we własną domenę, najlepiej .pl lub .net. Wymiana banerów z innym serwerem też jest ciekawym rozwiązaniem oraz rób jakieś konkursy na serwerze (np. na zapraszanie znajomych lub inne eventy - im więcej się dzieje na serwerze, tym gracze chętniej zaproszą na niego swoich znajomych i zostaną na dłużej). Unikaj monotonii - co jakiś czas urozmaicaj swój serwer (nowy spawn, inne eventy itp.). Z takich prostszych rzeczy, to chyba na tyle.
Powodzenia :D

Poszukuję programistów java do dużego projektu (nowy tryb gry oraz kilka innych ciekawych pomysłów) - kontakt poprzez pw na forum, tam podam ewentualnie inne sposoby kontaktu.

~ErroR 69 - Brain Not Found

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Po prostu, chodź po mniej znanych forach, bo tutaj trudno zauważyć twój SV+Frakcje, a na mniejszych forach rzucało by się w oczy.

Rasta-Eye-by-wojtekww.jpeg

r04p.jpg

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Sa tylko dwa wydajne sposoby, jeden zapewne nie Na kieszeń drugi już znasz

1.Wykupić reklame u znanego yt, koszt u srednich z 100k subskrypcji 400/500 ojro za filmik w zwyż :D gwarancja pelnego serwera +200 o ile nie prowadzi serwera mc na którym zbija kase, chyba blow 1,5 roku temu brał 400 dolarów teraz to zapewne z 1000 zielonych baksów o ile sie zdecyduje bo teraz to szajka mc ;p taki skkf to ma wszedzie udzialy nawet trzepie kase na hostingu slotowców.

2. Reklamować się po forach jak tym, robić własne filmiki, dodawać do list mc, szukać mało znanych yt z 200+ subskrypcji np za vipa :) dodawać do katalogów zazwyczaj platnych by wypozycjonowac (kanal yt, strone www czy też forum)i czekać, czekać, czekać na efekty o ile masz dobry serwer to moze 100 dobijesz po paru miesiacach, w pierwszej opcji mozesz postawic serwer bez czegokolwiek i tak się zapełni.

Przepraszam jest 3 opcja, zrób wybitnie dobry serwer a gracze sami się znajda wystarczy sama reklama na mpcforum, gracze resztę zrobia za Ciebie jak yt i cynk do znajomych.

Ps. Nie popatrzyłem na datę, co za wykop zrobił poprzedni wpis...

Jestem wesoły Tomek

Opublikowano

Polecam wykupic baner na stronie glownej minecraft-list.pl ale cena jest dosyc wysoka: 150zl/miesiecznie :/

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

po 1 zobacz czy wszystko masz dobrze zrobione jak tak zrób parę SS wejdz na MPC zrób temat taki i taki daj ss jakiś zachęcający tekst do gry "Zapraszam do wspólnej zabawy posiadamy..." coś w tym stylu jak to nie wypali zrób reklame na www.mc-lista.pl

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Kup reklamę na liście serwerów :)

Do gry nie wszedłem na moment, i nie, nie wszedłem dla monet

Wiem to, gdy tęsknie za domem, i kiedy pędzę na koniec Do gry nie wszedłem na moment, i nie, nie wszedłem dla monet

Wiem to, gdy tęsknie za domem, i kiedy pędzę na koniec 

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam nie da się jakoś szybciej zareklamować serwera minecraft na MPCForum ? 

2 pytanie, może jest ktoś kto chciałby nagrać reklamę mojego serwera ? Proszę o kontakt na PW.

5zlm27i801c2_t.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...