Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Early Game Akali

xTheWid

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przed 6lvl nadaje się imo na defensywną gre, jakiś tam haras q+ aa+ e czy q+e etc. Najlepiej się wyfarmić wrócić i zabić :D, po 6lvl nie wiem jak teraz ale wcześniej niszczyła. Ale wydaje mi się że jeśli jungler nie sknoci sprawy to ma op late.

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Co chcesz ownic jesli Akali jest slaba przed 6? :O

no właśnie chodziło mi o waszą opinie na temat jej early :) bo praktycznie nie miałem styczności z ta postacią
Opublikowano

no właśnie chodziło mi o waszą opinie na temat jej early :) bo praktycznie nie miałem styczności z ta postacią

No ogolnie do 6 musisz poprostu ustac, ewentualnie czasem rzucic Q w przeciwnika, o ile nie bedzie w stanie ci oddac podwojnie.

Po wbiciu 6, rzucasz Q, czekasz na kolejne cd Q i wchodzisz :]

Opublikowano

Dla mnie do 6lv deffensywna gra, non stop farma. Wbijamy 6lv, wracamy sie do bazy po itemki. Idziemy na mida, harrasujemy ostro, gdy zostanie polowa hp przeciwnikowi wbijamy sie w niego i mamy free killa. Potem ganki na bota i gg.

sstwc.jpg

Opublikowano

lepiej na midzie, na topie są głównie twardzi przeciwnicy. na midzie prawie każdego można na combo zdjąć.

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

lepiej na midzie, na topie są głównie twardzi przeciwnicy. na midzie prawie każdego można na combo zdjąć.

tyle że cb przed 6 też można łatwo zdjąć.

Opublikowano

zależy na co grasz, ale nawet przed 6 możesz outfarmić enemy.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Na solo top nie ma co iść, trafisz na Lee i stajesz się feederem.

Na midzie daje radę, zwłaszcza jak trafisz na kogoś melee który będzie próbował cię harassować z AA, a ty wtenczas walniesz kombo Q+E i wyjdziesz na +. Ownować raczej nie będziesz bo nie masz dostępu do enemy, natomiast możesz farmić minionki i bez trudu utrzymać pozycję.

Opublikowano

Jeśli to możliwe to farmisz do 6 ile sie da, w miarę nie otrzymując harrasu zbyt dużo, no i kiedy masz Q to w enemy :) Jemu skonczy się mana, tobie nie.

Opublikowano

Przed lvl 6 akali nie moze zrobic praktycznie nic, dlatego w early skupiasz sie wyłącznie na farmie i jak najszybszym wbiciu 6

LogoNopasaran30.jpg
Opublikowano

wtf Akali przed 6(zwłaszcza na topie) daje radę Q + AA i przeciwnik zaczyna uciekać, jeśli nie to niewidzialność i przeciwnik nie ma szans.A co do stylu gry to zależy od przeciwnika.

graphic.png

Opublikowano

a właśnie mówiąc tak ogólnie jakie postacie akali może ownić przed 6, tak teoretycznie?

renekton, lee, syndra

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...