Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[dyskusja] bany na rankedach

Yarker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

elo

przynajmiej na moim poziomie shen, malph, ammumu, darius to insta ban

skoro tak jest banowany na rankedach to czemu skoro w normalach jest dostępny nikt nim nie gra? nie ogarniam tego bo skoro taki OP to czemu nikt nie korzysta z tych OPekowych postaci na normalach

Kliknij ,, Lubię to '' a postaram się odwdzięczyć ;D

dlayarkera.png

by

+

Bonus ;D

Ex Moderator NosTale x2 I Gold Member

Opublikowano

Bo w brazie/silverze są prosy którzy myslą ze jak np. amumu nie jest zbanowana to lose...

Te postacie na normalach nie maja dmg.

by-hftdfwbpylxtcbyqzazs.jpg
[00:45] Landiago: mam tłuste ręce

Opublikowano

Bo na normalach grają kim im się podoba i mają gdzieś "opekowatość" championa :)

Pentakille [Ranked]

• Fiora (1) • Nidalee (1) • Ezreal (1) • Graves(1) • Cassiopeia (1) ♦

Pentakille [Normal]

• Gangplank (1) • Master Yi (1) • Cassiopeia (1) ♦

Opublikowano

Jak będę jutro na pc dam ci ssa z ranka gdzie enemy miało mumu, malph a i tak late win.

Nie wiem kto taka logikę miał, ale na pewno to nie jakieś "Op easy win". :)

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Amumu, Malph mają dobre CC -> CC wygrywa late = "OP".

Darius -> Noob stomp -> "OP".

Shen -> Bo jest dobrym splitpusherem ( Prawdziwy powód: Bo banuje go topka. ) i ma globalny ult -> "OP mimo że 99% w Silverze nie wie o co chodzi z splitpushem :x".

Opublikowano

Blitza też często banują. Na rankedach dobrze by nim się grało gdybyś miał dobrego adc na linii.

A na normalach to mało osób go weźmie, bo zazwyczaj nie ma tak jak na rankedach. Zazwyczaj nie ma nawet junglera na normalu. I dlatego napewno nie miałbyś nikogo dobrego na linii, a sam sobie blitzem byś nie poradził.

Według mnie tak samo jest z innymi postaciami.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

gralem amumu full tankiem i oftankiem^ W zaleznosci ile dmg Twoj team potrafi zrobic^ Ogolnie amumu ma dobre ganki ze wzgledu na Q (stun) jezeli robisz go pod offtanka wystarczy ze wbijesz z enemy team wlaczysz W walniesz ultem pozniej E i wiekszosc pada oczywiscie przy pomocy twojego teamu :) Ogolnie amumu jest banowany ze wzgledu na jegu ulti.

PedroAnglia_euw_107_2.png

Opublikowano

Czemu nic nie piszecie o singedzie renektonie :/

Też PODOBNO SĄ OP

AKALI OP SCIERWO BAN -.-

Amumu jest dobrą postacią do lejta bo ma tzw skille które zjadają hp więc nie pieprzcie głupot + global stun i stun + dmg też ma

Malphite już nie wiadomo pod co budować czy pod tanka czy nie

Shen wystarczy dobra postać z stunem jak koleś nie myśli to będzie chciał ultować pod wieża swoją a ty ciach stun i ulta nie ma :3

Opublikowano

elo

przynajmiej na moim poziomie shen, malph, ammumu, darius to insta ban

skoro tak jest banowany na rankedach to czemu skoro w normalach jest dostępny nikt nim nie gra? nie ogarniam tego bo skoro taki OP to czemu nikt nie korzysta z tych OPekowych postaci na normalach

Bo to tylko NORMAL, gdzie punktów nie ma.

Grają, grają, ale rzadziej. Ponieważ na normalu można 'potrollować' i pograć czymś innym. Gra staje się nudna, gdy w kółko grasz kilkoma postaciami :)

Opublikowano

Dzisiaj z rana miałem taką sytuacje, że grałem na koncie znajomego (bronze II), miałem first picka, nie banowałem (Amumu, Malph'a ani Shena), bo to przeciwnicy musieli zbanować, ok Amumu i Shen zbanowani, ja się zawiesiłem i dopiero jak wybierałem postać to zauważyłem, że Malph'a nie mam.
Sytuacja na czacie przedstawiała się następująco (ja wziąłem Volimisia, a od nich first pick wziął Malpha):

gracz a: "pick malph"

gracz b: "yea, good, malph free"

JA: "i dont have malph"

gracz a: 'OMG, retards, noobs, why u play rankeds.."

gracz b: "we lose,"

Na końcu gry mnie przeprosili, bo malpha na topie zniszczyłem 4/0, a grę skończyłem 15/1.

Morał z tej bajki jest krótki i wszystkim znany: "Pickuj Amumu, Malph'a, Shen'a jeżeli potrafisz nimi grać, ponieważ nie liczą się skille i cc postaci, ale umiejętności gry w/w championem"

jjwxlXl.jpg

Sygna by

Nathalie <3

Opublikowano

Dzisiaj z rana miałem taką sytuacje, że grałem na koncie znajomego (bronze II), miałem first picka, nie banowałem (Amumu, Malph'a ani Shena), bo to przeciwnicy musieli zbanować, ok Amumu i Shen zbanowani, ja się zawiesiłem i dopiero jak wybierałem postać to zauważyłem, że Malph'a nie mam.

Sytuacja na czacie przedstawiała się następująco (ja wziąłem Volimisia, a od nich first pick wziął Malpha):

Na końcu gry mnie przeprosili, bo malpha na topie zniszczyłem 4/0, a grę skończyłem 15/1.

Morał z tej bajki jest krótki i wszystkim znany: "Pickuj Amumu, Malph'a, Shen'a jeżeli potrafisz nimi grać, ponieważ nie liczą się skille i cc postaci, ale umiejętności gry w/w championem"

Bez ss'a to tylko słowa.

Opublikowano

Bez ss'a to tylko słowa.

Akurat ss jest tu malo potrzebny bo jest to czeste zjawisko na niskim elo. Jak gram na koncie brata to malo kiedy banuje te championy bo ludzie ktorzy je pickuje to zazwyczaj robia nic, przez te wszystkie bany nie maja kiedy nauczyc sie grac dana postacia a same cc to nie wszystko jesli nie potrafisz ich dobrze wykorzystac.

Opublikowano

Ja sam się wybijam z brązu, i zawsze sobie banuje Hecarima, Zeda i Shena, z tej świetej, insta banowej listy na Bronzie zdecydowanie Shen > Malphite, Amumu, Kass i inne kupy.

Opublikowano

Ja sam się wybijam z brązu, i zawsze sobie banuje Hecarima, Zeda i Shena, z tej świetej, insta banowej listy na Bronzie zdecydowanie Shen > Malphite, Amumu, Kass i inne kupy.

sam jestem w bronzie ale tu ludzie nie pickuja malpha ani shena jak jest wolny, a na amumu sie rzucają.

Opublikowano

Ja banuje jakiegoś mumu czasem elise, kha zixa, może shena ( nie lubie ścierwa). Dariusa nie banuje nigdy, to ścierwo zjem albo sam nim zagram :D

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

A u mnie to jest insta lock first picków, zarówno Malph jak i Shen, Blitz tez często jest pickowany, Kass już rzadziej, ale też są teksty "Omg Kass free pick him"

Opublikowano

Fakt ja tez amumu banuje ale malph i shena juz nie.

Jeszcze banuje od czasu do czasu Dariusa/Elise/Kha zixa/Kayle/Diana/Akali.

Te postacie sa op a nie jakis malphite :)

sstwc.jpg

Opublikowano

Teraz często banuje/inni banują Vi, Kayle, Twisted Fate, Diana i Elise to są w s3 najlepsze banowania moim zdaniem bo tymi postaciami można wiele wyciągnąć

Opublikowano

Na rankedach ludzie chcą się zabezpieczyć przed możliwością bycia zownionym przez postać "pseudo OP". Fakt Shen jest nawet mocny, Malphite byl mocny w s2 ale w s3 lami, a Darius banowany tak odruchowo. Po prostu jest to kwestia czasu aż bany zostaną zmienione na te bardziej aktualne (heca, tf, kayle).

Opublikowano

banuje tylko malphite wystarczy zobaczyć co malphitem dyrus wyczynia, no ale cóż mało jest osób tak dobrych

banujmy malphita bo zagrał nim jakiś pros :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...