Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Klon gladiatusa - download

denis6300

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

jak ktoś ma problem z ratami to niech wejdzie w plik mapas.php

i szukamy

linijki około 579

//gracz wygral walke

$event = mysql_query("select * from servers_config where server = '1' and evento = '1'"); 
				if(mysql_num_rows($event) == 1) {
				while($et = mysql_fetch_array($event)){
				$etex = ($et['exp'] / 2) + 1;
				$etdp = $et['dropc'];
				$ethr = ($et['honor'] / 2) + 1;
				$etpt = ($et['points'] / 100) + 1;
				$ettm = $et['time'];
				$etgd = ($et['gold'] / 2) + 1;
				}

i tutaj gdzie mamy przykładowo exp

$etex = ($et['exp'] / 2) + 1;

u mnie zmieniłem sobie na 2 standardowo jest 100 czyli im mniejsza liczba tym więcej expa będziesz dostawał.

nie może być 0 wyskakuje kilka błędów na 1 nie sprawdzałem :D uznajmy że najmniej jest 2 :D

i tak dalej

może sie komuś przyda :D

Hmm ja cie nie rozumiem po co w ustawieniach? skoro można w phpmyadmin server_config tam też jest to troche nie rozumiem :P

531ms4.jpg

Nie Kłóć Się z Głupcem , Bo Najpierw Sprowadzi Cię Do Własnego Poziomu A Potem Pokona Doświadczeniem

Opublikowano

W pliku jest max 100

W bazie jest max 100 i to się komunikuje

Jak ustawisz w bazie 300 a w pliku bedzie 100 to raczej brak komunikacji ?

Opublikowano

W pliku jest max 100

W bazie jest max 100 i to się komunikuje

Jak ustawisz w bazie 300 a w pliku bedzie 100 to raczej brak komunikacji ?

Ustawi się to 300. Testowałem i liczą się ustawienia z bazy danych.

//Mamy od tego dział.

Opublikowano

Ja nie planuję robić serwera,ponieważ nie mam czasu.

Zajmuję się teraz hostingiem stron. ;)

//Mamy od tego dział.

Opublikowano

^^ Ja Ciągle Swoj Tworze :) Potrzebuje Techników i to bardzo

531ms4.jpg

Nie Kłóć Się z Głupcem , Bo Najpierw Sprowadzi Cię Do Własnego Poziomu A Potem Pokona Doświadczeniem

Opublikowano

Heh jak na osobe która wgl jest zielona + pracuje sama to tak ;)

531ms4.jpg

Opublikowano

denis :p ciągle ref ;D edytnij pliczki i dodaj rynek :)

531ms4.jpg

Opublikowano

Po co jak wolą poczekaj, jak IBObi upnie nowe [na innym forum] to i oni dodadzą tutaj bo samemu się robić nie chce a kopiować od innych to już tak....

Opublikowano

Ha... potrafi.... 4 linijki kodu w PHP tylko trza zmienić do logowania do bazy i wgrać bazę do MySQL-a/SQlite/czy chuj wie innego oprogramowania bazodanowego.

Jak ktoś chce silnik jakiejś gry po to by postawić a aby już sobie był [dla kasy bądź nie] to nie zagląda w pliki silnika bo poco.

Natomiast jak ktoś już naprawdę chce się tym na serio zająć [robić samemu / poprawiać istniejącą wersje (polecam 1 opcje bo wtedy człowiek się uczy)] widząc że w temacie są już jakieś błędy co do silnika to zagląda w bebechy i myśli nad tym czy w ogóle opłaca się rozwijać to czy łatwiej zrobić od nowa.

Ale co tam wersja instalacji dla średnio-ogarniętego :

1. Ściągasz silnik.

2. Modyfikujesz config[ew. ten w którym skrypt łączy się z bazą].

3. Wgrywasz pliki na Ftp.

4. Wgrywasz bazę do MySQL-a/SQlite/czy chuj wie innego oprogramowania bazodanowego [na www tylko MySQL].

5. Hmmm.... Grasz...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak ktoś chce, niech pisze na GG : 33760830

Dam link do silnika, powiem jak wgrać, mogę pomóc w dalszej edycji, a jak ktoś będzie chciał to mogę nawet wgrać na serwer i gotowe. Wtedy Wam pozostaje tylko grać i "administratorować" :D ...grą :)

Oczywiście pomagam za darmo :)

Opublikowano

20% opcji oryginalnej wersji gladiatusa no może 30% a ty piszesz że wystarczy wgrać i już spokojnie administrujesz i inni grają......

Opublikowano

Pisałem że można grać, Gladiatus to nie jedyna gra..jak ktoś chce, mogę napisać 70-80% opcji z oryginału..no ale to już na pewno nie za darmo..wystarczy napisać na GG (33760830).

Poza tym poprawiłem ten silnik Erpg, grafika jest taka, jaką była, ale kod jest inny i jest dużo więcej skryptów. M.in. drugi panel admina, obstawianie zakładów na drużynę żółtą lub niebieską (to nie z oryginalnego gladka), system centuriona itp..na zamówienie mogę pisać dodatki jak ktoś chce..

GG : 33760830

Opublikowano

Dlatego, żeby zaoszczędzić 'miejsca w temacie' :)
Bo znając życie, zaraz ktoś będzie pisał "jak to wgrać", "coś nie działa"...a tak wszystko w razie czego mogę opisać..
No ale ok, jutro się postaram wstawić ;)

EDIT:
Ok, pliki po całkowitym skończeniu gdzieś się zapodziały, ale i tak jest trochę lepiej niż początkowa wersja :)
Aha, kolega próbował robić lochy i widziałem kilka błędów, chyba tabele w bazie źle wpisane czy coś, musicie sobie sami zobaczyć, bo nie każde lochy i wyprawy działają. A lochy są zrobione na zasadzie takiej jak wyprawy, tylko że nie dostajesz EXP ale za to dostajesz trochę mniej złota :P
Jak chcecie to pobierajcie, oczywiście pełno błędów...Aha, poziomy (lvl postaci) są zrobione na poziomie przedszkolaka, nie zmieniałem tego, zostawiłem takie, jakie były na początku. Jak chcemy zmienić te poziomy, od ilu pkt. doświadczenia który lvl, ile złota dostajemy za up lvl, ustawiamy w pliku test_zalogowanego.php. I polecam zapisać te poziomy w jednym if'ie (żeby nie było, znajomy mi podpowiedział xD). Bo teraz jak chcemy zrobić np. 10 poziomów to musimy zapisać około 100 linii kodu, a można zrobić nawet w 3. :)

Link:xxx

Bez skana, ale kompa mam chronionego aktualizowanym na bieżąco G Data InternetSecurity 2013, więc nie powinno być problemów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...