Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadki fps i w ogóle ...

TenJedynyxX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż zakupiłem z 4dni temu grafikę asus GT 630 2giga i co jakiś czas muszę minecrafta wyłączać i włączać od nowa ponieważ dzieje mi się takie coś jak macie na załączniku . Co mam zrobić żeby zapobiec temu ;3?

post-384736-0-36876100-1365962133_thumb.png

post-384736-0-85487600-1365962179_thumb.png

Opublikowano

Mam najnowsze ponieważ wgrywałem z płyty =) a Optifine mam wszystko na minimum i jeszcze na lagach zmiejszam na short i w ogóle i dupa nic nie działa; 3

Opublikowano

No właśnie to może być od zasilacza ? Ponieważ chodzi o to że grafa potrzebuję minimum 300W. a ja mam zasilacz 235W. <czy coś takiego nie pamiętam> i to może być powód?

Opublikowano

Jeżeli to byłby zasilacz, komputer przy wymagających grach wyłączał by się/restartował.

Prawdopodobnie wina sterowników od gpu.

To, że zainstalujesz z płyty nie oznacza, że są najnowsze. Pobierz i zainstaluj te z oficjalnej strony producenta.

Jeżeli masz starą javę zaktualizuj ją do 7, a jak masz za dużo ram przydzielonego na mc to zmniejsz go. Tak, trzeba go zmniejszyć ponieważ 1GB (domyślnie) to za dużo na Vanille. Minecraft wykorzystuje 300-400MB.

Jeśli to nie pomoże to zapraszam do lektury:

http://www.mpcforum.pl/topic/776070-tut-jak-poradzi-sobie-z-blackscreenem-spadkiem-wydajnoci-itp/
Opublikowano

Komputer mam prawie że świeży przy innych grach mi nic nie spada FPS ! nawet na bf3 <Ultra> nic Jave mam do najnowszej wersji zrobioną i te lagi mi się tylko dzieją jak gram w mc i przez 2/3godzinny gram sobie i nagle spadaja mi fps i zrobie reseta i jak ręką odjął . Mogę jeszcze grafikę podlepszyć przez program < odrazu mi się wgrało z płyty> że np z 10% użycia wiatraka do chłodzenia do 50/70% <np; 20Stopni do 10/15> lecz nie wiem czy zasilacz mi wytrzyma ;/.

Opublikowano

Formatu nie rób... sterowniki z płyty nie są najnowsze! Chyba, że płyte kupiłeś wczoraj... ściągnij z stronki głownej, zaktualizuj jave powyłączaj zbędne procesy powinna być poprawa

Opublikowano

Dopisz z 2GB RAM'u do Minecraft'a. Pomoże. ;)

On chyba w sumie ma 2gb...

Za mało ramu masz...

Dokup ramu i dodaj 1/2gb do minecrafta w dziale masz pełno poradników jak dodać ramu.

1391961391-U712132.jpg

ExMod | Best Member | Gold Member |Black Member

Opublikowano

Skoro jest napisane, że masz mieć 300 W zasilacz, a masz 235W to się nie dziw, że masz z tym problem. Lepszy zasilacz + kostka 4gb ramu i będzie ładnie chodzić :).

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...